Par neētisku uzvedību pret Čakšu apturēta Kalnozola darbība LZP • IR.lv

Par neētisku uzvedību pret Čakšu apturēta Kalnozola darbība LZP

2
Saeimas deputāts Valdis Kalnozols. Foto: Edijs Pālens, LETA

Latvijas Zaļās partijas (LZP) valde ceturtdien nolēma apturēt Saeimas deputāta Valda Kalnozola (LZP/ZZS) darbību politiskajā spēkā, jo viņš neētiski izturējās pret veselības ministri Andu Čakšu, aģentūrai LETA pavēstīja LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Kalnozols sacīja, ka neizprot, kāpēc viņa “rūpes par Čakšas gaidāmo bērnu” tiek pārvērstas par intrigām. Politiķis pauž nožēlu, ka tā vietā, lai politiskais spēks kopīgi iedzīvotāju interesēs sakārtotu veselības aizsardzības jomu, notiek nodarbošanās ar nevajadzīgu iekšpartijisko konkurenci.

Deputāts teica, ka jau kārtējo reizi ierosināts izslēgt viņu no LZP, jo Kalnozols aktīvi iestājoties par Latvijas un tās iedzīvotāju interesēm. “Aicinu savus kolēģus deputātus no Zaļās partijas – labāk sakārtosim kopīgi savu dzimto zemi un netērēsim enerģiju savstarpējo attiecību kārtošanā. Sacentīsimies, kurš vairāk var izdarīt Latvijas labā, nevis kuram labāk padodas aizkulišu un intrigu spēles,” teica politiķis.

Pēc LZP lēmuma Kalnozols patlaban nav partijas biedrs. Nākotnē tiks rīkota vēl viena partijas valdes sēde, kurā uzklausīs pašu Kalnozolu. Šajā sēdē valdei būs tiesības lemt gan par biedra statusa atjaunošanu Kalnozolam, gan arī par viņa pilnīgu izslēgšanu no partijas, teica Tavars.

LZP Saeimas deputāti aicināja no politiskā spēka rindām izslēgt Kalnozolu par viņa neētisko uzvedību pret veselības ministri Andu Čakšu, aģentūrai LETA pavēstīja deputāts Jānis Trupovnieks (LZP/ZZS). Iemesls tam ir Kalnozola izteikumi frakcijas sēdē par Čakšu, kas bijuši personīgi aizskaroši. Kalnozola izteikumi bijuši saistīti ar Čakšas bērna gaidībām.

Trupovnieks teica, ka šis gadījums “visam pielika punktu”, ņemot vērā Kalnozola izteikumus citās reizēs, kas bijuši aizskaroši.

Ar aicinājumu par Kalnozola izslēgšanu LZP valdē bija vērsušies deputāti Trupovnieks, Ingmārs Līdaka, Kārlis Seržants, Juris Vectirāns, Artis Rasmanis un Askolds Kļaviņš.

LZP deputāti Saeimā strādā Zaļo un zemnieku savienības frakcijā.

Komentāri (2)

Pandora 15.10.2017. 14.21

Gaidāma daudz daudz tīrāka zaļā partija. Ja jau biedra takta trūkums ir svarīgāks par viņa politiskajām spējām. Jāmet ārā arī par neestētisku ārieni vai neveselīgu dzīvesveidu, kandidātu netrūkst.

Grēkāža nelaime – rūpes bija jāpauž partijas vadītājam vai ministres vīram zem četrām acīm. Ja vien tieši badīšanās nav mērķis.

+1
0
Atbildēt

0

andrejs 16.10.2017. 12.17

neko TĀDU jau viņš nepateica, bet nu īsti gudrs viņš nav.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu