Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Koalīcija vienojās pakāpeniski pāriet uz mācībām valsts valodā, lai no 2020./2021. mācību gada vidusskolās visi vispārizglītojošie mācību priekšmeti tiktu pasniegti latviešu valodā. Pāreja notiks paralēli jaunā izglītības satura ieviešanai.

Septembrī saruka Saskaņas un ZZS reitingi, bet pieauga Nacionālās apvienības un Vienotības popularitāte, liecina SKDS aptauja. Partijai Saskaņa atbalsts samazinājās par 0,7 procentpunktiem un ir 20,2%. Par 1,4% saruka atbalsts ZZS un ir otrā vieta ar 11,7%. Trešā ir Nacionālā apvienība ar nelielu reitinga kāpumu — tas ir 7,6%.

Dažas no noklausītajām Aināra Šlesera sarunām viesnīcā Rīdzene būtu bijušas interesantas arī SAB un Drošības policijai, taču KNAB par to šīs iestādes nav informējis. Piemēram, par Šlesera lobēto termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanu. Tā pirmdien Saeimas oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijā apliecināja šo iestāžu amatpersonas.

Saskaņas valdes priekšsēdis un Rīgas mērs Nils Ušakovs paziņoja, ka partijas sadarbības līgums ar Krievijas prezidenta Putina partiju Vienotā Krievija vairs nav spēkā. Eksperti to uzskata par priekšvēlēšanu taktiku, jo neformālās saites ar Krievijas partiju neviens saraut netaisās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu