Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Masu apšaudē Lasvegasā pirmdien nogalināti 59 cilvēki un 527 ievainoti. Uzbrucējs izšāva vairākas kārtas no automātiskā ieroča. Pēc policijas ziņām, šāvējs bijis 64 gadus vecs vietējais iedzīvotājs Stīvens Padoks, kurš notikuma vietā, visticamāk, izdarījis pašnāvību. Foto — AP/LETA

Neraugoties uz Spānijas valdības aizliegumu, svētdien Katalonijā neatkarības piekritēji rīkoja referendumu. Policijas un specvienību iesaistīšanās dēļ tas vietām pārvērtās par sadursmēm, kurās kopumā cietušo skaits sasniedz 900 cilvēku. Spānijas valdība referenduma rīkošanu uzskata par noziegumu un neatzīst.

Eiropas Komisija uzlika gandrīz 28 miljonu eiro naudassodu Lietuvas valsts dzelzceļa uzņēmumam par konkurences ierobežošanu kravu pārvadājumu tirgū. Uzņēmums likvidēja Mažeiķu—Reņģes sliežu ceļu, kas savienoja Lietuvu un Latviju, un tā pārkāpa ES konkurences noteikumus.

Lielbritānijas aviokompānija Monarch Airlines pirmdien pasludināja maksātnespēju. Nākamajā biznesa gadā uzņēmumam draudēja vairāk nekā 100 miljonu sterliņu mārciņu (113 miljonu eiro) zaudējumi, paziņoja lidsabiedrības vadītājs Endrū Svofīlds. Lielbritānijas Civilās aviācijas pārvalde uzņēmusies rūpes, lai no ārzemēm nogādātu mājās aptuveni 110 000 Monarch pasažieru.

Francijas prezidents Makrons uzrunā Parīzē izklāstīja savu vīziju par Eiropas Savienības nākotni. Viņš ierosināja izveidot eirozonas finanšu ministriju, līdz 2020. gadam — Eiropas ātrās reaģēšanas spēkus un ES mēroga patvēruma meklētāju aģentūru.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu