Petroleja ugunī • IR.lv

Petroleja ugunī

1
Aivars Ozoliņš

Katalonija sarīkoja referendumu. Krievija uzvarēja, The Washington Post secināja pēc svētdien Spānijā notikušā balsojuma par Katalonijas neatkarību, ko centrālā valdība mēģināja nepieļaut ar brutālu spēku. Zaudētāji ir visi, ieguvēja ir tikai Krievija.

Ne jau Kremlis organizēja referendumu Katalonijā un lika premjerministra Mariano Rahoja valdībai vērsties pret to vissliktākajā iespējamajā veidā. Lēmumus pieņēma Spānijas politiķi paši. Taču Eiropā kopš svētdienas ir nopietna krīze, bet, jo Eiropa vājāka, jo Krievija stiprāka. Latvijai šajā konfliktā nav labo un slikto, toties vājāka Eiropa nozīmē arī vājāku Latviju.

Sociālajos tīklos ir populāra «krievu tautas gudrība» — ja nevarat saprast, kuram taisnība sarežģītā konfliktā, paraugieties, kuru atbalsta Kremlis, jo tas vienmēr atbalsta ļaunumu. Šajā gadījumā ļaunums, ko Kremlis atbalsta, ir Barselonas un Madrides konflikta eskalācija no tiesiska līdz vardarbīgam.

Kremļa lakstīgala Briselē Tatjana Ždanoka, kas nikni iebilda pret Latvijas valsts atjaunošanu, aizlēkšoja uz Barselonu atbalstīt «kataloņu neatkarības centienus». Bet Kremļa propagandas mašīna tur rīkoto balsojumu uzdod par tādu pašu «tautas gribas brīvu izpausmi», kāda esot bijusi Krimas okupācija un aneksija pēc Maskavas sarīkotā referenduma 2014. gadā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu