Septembrī samazinājās "Saskaņas" un ZZS reitings, pieauga atbalsts "Vienotībai" • IR.lv

Septembrī samazinājās “Saskaņas” un ZZS reitings, pieauga atbalsts “Vienotībai”

3
Foto: Zane Bitere, LETA

Septembrī salīdzinājumā ar augustu sarukuši “Saskaņas” un pie varas esošās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitingi, bet pieaugusi Nacionālās apvienības un partijas “Vienotība” popularitāte, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”, atsaucoties uz SKDS septembrī veiktu iedzīvotāju aptauju.

Pirmais trijnieks, salīdzinot ar augustu, saglabājas nemainīgs. Lielākais atbalsts, lai arī kopš augusta samazinājies par 0,7 procentpunktiem, ir partijai “Saskaņa” – 20,2%. Par 1,4 procentpunktiem samazinājies atbalsts arī ZZS, bet tai joprojām ir otrā vieta ar 11,7%.

VL-TB/LNNK septembrī bijis neliels reitinga kāpums par 0,8 procentpunktiem un šobrīd tas ir 7,6%.

Savukārt “Vienotība”, pateicoties 1,3 procentpunktu lielākam atbalstam, pakāpusies no sestās uz ceturto pozīciju. Par “Vienotību” septembrī balsotu 4,4%.

Par Jauno konservatīvo partiju septembrī balsotu 4,1%, partijas popularitāte mēneša laikā samazinājusies par 1,4 procentpunktiem.

Par Latvijas Reģionu apvienību (LRA) septembrī balsotu 2,3%, kas ir kritums par diviem procentpunktiem.

Otrs lielākais reitinga kāpums septembrī ir “KPV LV”, kuri no 0,8 procentiem augustā kāpinājuši atbalstu līdz 2% septembrī. Tikmēr par partiju “No sirds Latvijai” savu balsi septembrī atdotu 1,4% vēlētāju un tas ir kritums par 0,2 procentpunktiem.

Septembra aptaujā pirmoreiz piedāvāts izvēlēties arī jaundibināto kustību “Par!”, kuru pašreiz izvēlētos 1,9% aptaujāto.

Septembrī pieaudzis vēlētāju skaits, kuri nezinātu, par ko balsot – tādi aizvadītajā mēnesī bijuši 29,4%. 13,7% vispār vēlēšanās nepiedalītos.

Komentāri (3)

vvilums 04.10.2017. 14.51

Ja var ticēt SKDS ,un nekas nemainās, tad jau nākamo valdību sastādīs kremļa-lembja padauzas,bet tas jau nu būs noteikti beigu sākums.

0
0
Atbildēt

1

    basta > vvilums 04.10.2017. 15.11

    Domāju, ka SC un JaunaiKP nākamā saeimā nebūs kopā 50+1 mandātu, tāpēc Putina kuces, Zatļera un NKVDešņiku pēcteča, Ušakova, iecerēto Latvijas pievienošanu Krievijai nāksies atlikt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

basta 04.10.2017. 14.00

Lai arī Rīdzenes sarunu uzsildītā zupa uzjundīja nedomājošo reņģēdāju prātus, tomēr tik ļoti cerētais rezultāts izpalika. Redzēsim, cik daudzi to ēdīs, kad pirms Saeimas vēlēšanām tiks trešo reizi uzsildīta. Ar LC padļjugas, čekas kurmja, Bordāna, “Tautas manifestāciju” arī čušs, ja neskaita bariņu sanākušo slaistu un penšu, kuri jau aizmirsuši, kā LC, no kurienes nāk Bordāns, saimnieks Lavents nolaupīja to niecīgos uzkrājumus.

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu