Sandis Ozoliņš pamet Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu • IR.lv

Sandis Ozoliņš pamet Rīgas “Dinamo” galvenā trenera amatu

1
Rīgas "Dinamo" treneris Sandis Ozoliņš. Foto: Ieva Makare, LETA

Leģendārais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš pēc abpusējas vienošanās atstājis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas “Dinamo” galvenā trenera amatu, ziņo LETA.

AS “Dinamo Rīga” padome par komandas galvenā trenera pienākumu izpildītāju apstiprinājusi Ģirtu Ankipānu, kurš pilda arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Rīgas “Dinamo” piedzīvojusi 12 zaudējumus pēc kārtas, kas ir kluba antirekords. Latvijas klubs ar pieciem punktiem 16 mačos ir pēdējā vietā visā līgā.

Pagājušajā nedēļā no amata tika atbrīvoti Ozoliņa asistenti Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživjs, bet par galvenā trenera palīgu kļuva Ankipāns.

45 gadus vecais Ozoliņš maija beigās tika apstiprināts Rīgas “Dinamo” galvenā trenera amatā. Leģendārajam latviešu aizsargam šī bija pirmā pieredze pie kādas komandas stūres. Daļu no iepriekšējās sezonas Ozoliņš bija viens no Rīgas “Dinamo” galvenā trenera Normunda Sējēja palīgiem.

Ozoliņš par hokejista karjeras beigām paziņoja 2014.gadā, kad tobrīd vēl bija Rīgas “Dinamo” kapteinis. Profesionālā hokejista karjeru Ozoliņš sāka 1990.gadā Rīgas “Dinamo” sastāvā, bet nākamā gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā viņu ar 30.numuru izvēlējās Sanhosē “Sharks”. Gadu vēlāk viņš debitēja NHL, bet 1996.gadā kopā ar Kolorado “Avalanche” izcīnīja Stenlija kausu.

Līdz 2008.gadam Ozoliņš pārstāvēja arī Karolīnas “Hurricanes”, Floridas “Panthers”, Anaheimas “Mighty Ducks” un Ņujorkas “Rangers” vienību.

Ozoliņš 2009.gadā atgriezās profesionālajā hokejā, pievienojoties Rīgas “Dinamo” komandai. Viņš tajā pavadīja nākamās trīs sezonas, 2012./2013.gada sezonā spēlēja Krievijas klubā Mitišču “Atlant”, bet 2013.gadā atgriezās Rīgas komandā vēl uz vienu sezonu.

 

Komentāri (1)

andrejs 28.09.2017. 14.38

KLaiņo tādas baumas, ka Sandis visus savus spožās hokejista karjeras laikā nopelnītos miljonus esot “noēdis”, un tagad esot nopietnās naudas grūtībās.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu