Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Stiprāks
Kristīne Simsone

oooo Stiprāks / Stronger

Amerikāņu režisora Deivida Gordona Grīna filma ir reālistisks, dziedinošs Bostonas maratona teroraktu pārdzīvojušā Džefa Baumana autobiogrāfijas ekranizējums. Baumanu iejūtīgi nospēlē Džeiks Džilenhols, nesaudzīgi izgaismojot traumatisko pieredzi (Baumans sprādzienā zaudēja abas kājas). Režisors stāstu ir savērpis no psiholoģiski labi pamatotām epizodēm, cilvēciskas vājības un smaguma brīžus nenotušējot ar patosu. Kino no 29. septembra.

ooo Māt! / Mother!

Režisora Darena Aronofska divas stundas skarbajai alegorijai par Zemes personifikāciju Gaju, Dievu un reliģiju, kā arī dabas aizsardzību ir pa spēkam šokēt un izraut no komforta zonas. Taču šīs krasās sajūtas diemžēl neved pie gudra un nostrādāta kinovēstījuma ar pēcgaršu. Turklāt Dženiferas Lorensas atrašanās «pavarda turētājas» un «mātes» lomā izskatās, piedodiet, pēc pārpratuma. Kino no 29. septembra.

oooo Stefans Cveigs: Ardievas Eiropai / Stefan Zweig: Farewell to Europe

Vācu režisores un aktrises Marijas Šrāderes veidotās biogrāfiskās drāmas stāstījums par austriešu rakstnieku Stefanu Cveigu plūst eleganti, bez pārspīlējumiem vai manipulatīviem sakāpinājumiem, vēstot par brāzmaino politisko situāciju pirmskara Eiropā. Ne velti filma ir aktuāla — tā ir smalks un izsvērts vērojums par sabiedrību, kas saskaras ar fašisma vilni. Kinoteātrī Splendid Palace no 30. septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu