Porziņģis: Esmu atgriezies ar "tīru" galvu un gatavs līdera lomai • IR.lv

Porziņģis: Esmu atgriezies ar “tīru” galvu un gatavs līdera lomai

Latvijas basketbola izlases spēlētājs Kristaps Porziņģis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis pirmdien, sākot gatavošanos jaunajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonai, Ņujorkas “Knicks” komandas mediju dienā uzsvēra, ka komandā atgriezies ar “tīru” galvu un ir gatavs uzņemties līdera lomu.

“Knicks” pirmdien oficiāli apstiprināja vienības iepriekšējā līdera Karmelo Entonija aizmainīšanu uz citu NBA klubu Oklahomasitijas “Thunder”. Līdz ar to Porziņģis tiek gatavots par jauno līderi.

“Protams, esmu gandarīts, ka man tiks dota iespēja kļūt par komandas līderi, taču jāsaprot, ka komandā ir 15 spēlētāji un tikai visiem kopā var gūt panākumus,” preses konferencē sacīja Porziņģis. “Tajā pat laikā esmu gatavs būt par vienu no līderiem.”

Pirmdien “Knicks” sāka NBA treniņnometni, bet starpsezonā komanda veikusi vairākas pārmaiņas, tai skaitā arī kluba vadībā vairs nav prezidenta Fila Džeksona, kura vietā tagad ir Stīvs Milss, bet ģenerālmenedžera pienākumus pilda Skots Perijs.

Būdams neapmierināts ar “Knicks” virzību, Porziņģis pavasarī izvēlējās neapmeklēt sezonas noslēguma tikšanos ar kluba vadību. Tas izraisīja daudz spekulāciju, turklāt netika izslēgta iespēja, ka latvietis varētu tikt aizmainīts, taču galu galā atlaists tika Džeksons.

Tagad Porziņģis uzsvēra, ka par notikušo pavasarī, vairs galvu nelauza.

“Nē, es neesmu dusmīgs uz komandu, vai tās pārstāvjiem. Ņujorkā esmu atgriezies ar “tīru” galvu. Tas, kas bija, tas paliek pagātnē. Ir jauna sezona, jauni izaicinājumi, par to, kas bija, es nerunāšu,” norādīja latvietis.

Porziņģis arī bija pateicīgs Entonijam, kurš viņam daudz palīdzējis pirmajos divos gados pasaules labākajā līgā. “Man ir liels prieks, ka divas sezonas varēju spēlēt kopā ar Entoniju. Daudz mācīties no viņa, jo viņš man bija sava veida mentors. Tā kā lielais brālis, par ko viņam varu tikai pateikties un novēlēt labāko nākotnē,” teica Porziņģis.

Kluba ģenerālmenedžeris Perijs uzsvēra, ka Porziņģis tikai progresēs. “Viņš ir profesionālis, viņš komandai ir ļoti svarīgs spēlētājs, kuram ir nozīmīga loma komandas sniegumā. Kristaps kļūst labāks fiziski un mentāli, un domāju, ka tuvākajā laikā viņš būs gatavs komandas līdera lomai,” sacīja “Knicks” amatpersona.

Arī “Knicks” prezidents Milss neslēpa, ka no Porziņģa nākamajā sezonā tiek gaidīts ļoti daudz, komandai darot visu, lai viņam palīdzētu. “Esmu pārliecināts, ka Porziņģis saprot, ko no viņa gaida komanda. Mēs darīsim visu, lai viņam palīdzētu kļūt par līderi,” sacīja kluba prezidents.

“Knicks” komanda NBA izslēgšanas turnīru nav sasniegusi jau četrus gadus pēc kārtas.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu