Ameriks: Loginovs un Pečaks nav iebāzuši kabatā ne centa • IR.lv

Ameriks: Loginovs un Pečaks nav iebāzuši kabatā ne centa

1
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks. Foto: Zane Bitere, LETA

Pašlaik Rīgas brīvostas vadībai nav pamata lemt par ostas pārvaldnieka vietnieka Aigara Pečaka un pārvaldnieka konsultanta, bijušā ostas vadītāja Leonīda Loginova atbrīvošanu, jo nav stājies spēkā viņus notiesājošs tiesas spriedums, uzskata Rīgas vicemērs, Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks. Viņš ir pārliecināts, ka ne Loginovs, ne Pečaks savās kabatās neesot iebāzuši ne centa, vēsta LETA.

Rīgas apgabaltiesa 19.septembrī bijušajam Rīgas brīvostas pārvaldniekam Loginovam un viņa vietniekam Pečakam piesprieda atmaksāt nelikumīgi iztērētos līdzekļus kopumā 856 951 eiro apmērā, kā arī noteica 45 600 eiro sodu Loginovam un 34 200 eiro sodu Pečakam par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Loginovam jāatmaksā 207 856 eiro no nelikumīgi izlietotajiem līdzekļiem, Pečakam – 378 750 eiro, bet abiem solidāri jāatmaksā 270 345 eiro.

Krimināllieta pret Loginovu un Pečaku tika ierosināta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, veicot nelikumīgus ziedojumus un nelikumīgu prēmiju izmaksu, kas radījis smagas sekas. Apsūdzētie savu vainu viņiem inkriminētajos noziegumos neatzina, un pirmās instances tiesa abus attaisnoja.

Amerika vērtējumā, pašlaik šajā tiesvedībā esot izveidojusies ļoti interesanta situācija, jo pirmā līmeņa tiesa Loginovu un Pečaku pilnībā attaisnoja. Šādos apstākļos, kad ir divi pilnīgi pretēji tiesu lēmumi, ostas vadībai neatliekot nekas cits, kā gaidīt Augstākās tiesas spriedumu, kur tiesvedība noteikti nonākšot.

Man nav pamata neko teikt, kamēr nav tiesas gala lēmuma un spriedums nav stājies spēkā, sacīja Ameriks un uzsvēra, ka viņam arī neesot pamata abiem minētajiem darbiniekiem uzteikt darbu.

Ameriks pauda viedokli, ka lēmumi, par kuriem Loginovs un Pečaks tiek tiesāti, nebija pieņemti mantkārīgi, līdz ar to ne Loginovs, ne Pečaks nevienu centu neesot iebāzuši savās kabatās.

Komentāri (1)

J.šveiks 26.09.2017. 10.45

kam viņiem centi?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu