Viļņa noraida Maskavas apgalvojumu par atļauju kara lidmašīnām ielidot Lietuvā • IR.lv

Viļņa noraida Maskavas apgalvojumu par atļauju kara lidmašīnām ielidot Lietuvā

23
Krievijas militārā transporta lidmašīnas "Il-76". Foto: Sputnik/LETA

Krievija Lietuvas pārmetumus nosauc par politizētiem; Lietuva iesniedz notu Udaļcovam

Lietuvas valsts gaisa satiksmes kontroles uzņēmums “Oro navigacija” otrdien noraidīja Krievijas Aizsardzības ministrijas apgalvojumu, ka Krievijas lidmašīnām pagājušajā nedēļā ļauts ielidot Lietuvas gaisa telpā, lai izvairītos no nelabvēlīgiem laikapstākļiem, ziņo LETA/BNS.

Krievijas lidmašīnas nav saņēmušas no Reģionālā lidojumu vadības centra atļauju ielidot Lietuvas gaisa telpā virs Lietuvas teritoriālajiem ūdeņiem, lai izvairītos no bīstamu meteoroloģisko parādību perēkļa.

Tikmēr Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji pirmdienas vakarā paziņoja, ka šāda atļauja esot saņemta, un Lietuvas pārmetumus par gaisa telpas pārkāpšanu nosauca par politizētiem.

Kā izteikusies ministrijas amatpersona, kuru citē ziņu aģentūra “Interfax”, Krievijas lidmašīnu apkalpes mutiski sazinājušās ar lidojumu vadības kontroles centru Viļņā un, saņemot attiecīgu Lietuvas puses atļauju, lidmašīnas uz brīdi novirzījušās no kursa, apmetušas līkumu bīstamajai zonai un tūdaļ atgriezušās pamatmaršrutā.

“Oro navigacija” ziņo, ka pagājušās sestdienas vakarā no Krievijas pamatteritorijas uz Kaļiņingradas apgabalu lidojušas sešas militārās transportlidmašīnas “Il-76”, kas uzturējušas sakarus ar uzņēmuma lidojumu centru, kurš saņēmis arī šo lidojumu plānus, un lidmašīnas lidojušas ar ieslēgtiem transponderiem. Četras lidmašīnas nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ mainījušas lidojuma virzienu un divas no tām pārkāpušas Lietuvas gaisa telpu.

Incidents noticis Kuršu kāpu rajonā laikā, kad Krievijā un Baltkrievijā norisinās militārās mācības “Zapad”.

Saistībā ar šo gaisa telpas pārkāpumu Krievijas vēstnieks Lietuvā Aleksandrs Udaļcovs pirmdien tika izsaukts uz Lietuvas Ārlietu ministriju, kur viņam iesniegta protesta nota

 

Komentāri (23)

basta 19.09.2017. 16.27

Pilnīgi izslēgts, ka lietuvieši gribētu uz savām galvām vēl kādu krievu lidojošo zārku:

Krievijas militārpersonas iznīcinātāja avāriju Lietuvā skaidro ar bojājumu navigācijas sistēmā

http://www.delfi.lv/news/arzemes/krievijas-militarpersonas-iznicinataja-avariju-lietuva-skaidro-ar-bojajumu-navigacijas-sistema.d?id=12276284

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu