Judins: Izmeklēšanas komisijas darbs neatbilst mērķim izmeklēt iespējamo valsts sagrābšanu • IR.lv

Judins: Izmeklēšanas komisijas darbs neatbilst mērķim izmeklēt iespējamo valsts sagrābšanu

23
Deputāts Andrejs Judins. Foto: Edijs Pālens, LETA

Viņaprāt, komisijas deputātu vairākums nesaprot savu uzdevumu

Oligarhu lietas” parlamentārās izmeklēšanas komisijas pašreizējais darbs neatbilst mērķim izmeklēt un analizēt iespējamo valsts sagrābšanu, LETA sacīja komisijas deputāts, “Vienotības” Saeimas frakcijas pārstāvis Andrejs Judins (Par).

Judins atzina, ka komisija nosacīti ir sadalījusies, kur vienā pusē ir viņš un deputāts Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK) un otrā puse ir pārējā komisija.

Komisijas deputātu vairākums nesaprot savu uzdevumu – izmeklēt un analizēt iespējamo valsts sagrābšanu, jo iedomājas, ka pietiek noklausīties prezentācijas un slēgt sēdi bez savstarpējām diskusijām, pauda Judins. Tāpēc politiķis pozitīvi vērtē, ka publiskajā telpā viņa teikto aicinājumu par nepieciešamību pēc savstarpējām diskusijām sadzirdējusi komisijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba (NSL) un ka aiznākamajā sēdē ir paredzēta deputātu apspriede par parlamentārās izmeklēšanas deputātu līdz šim gūtajiem secinājumiem.

Politiķis norādīja, ka daļa deputātu nav ieinteresēti komisijas darbā. Deputāts neizprot, kā ir iespējams strādāt, ja kāds no deputātiem nedodas uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un nelasa izmeklēšanas materiālus. Parlamentārietis komisijas sēdē deputātam Igoram Pimenovam (S) vaicāja, vai viņš iepazīstas ar “oligarhu lietas” kriminālprocesa materiāliem. Pimenovs atbildēja skaidrojot, ka viņš primāri plāno koncentrēties uz operatīvās lietas dokumentiem.

Judins arī šaubās, ka komisijas darbs virzās uz priekšu, jo publicista Imanta Liepiņa un uzņēmēja Edgara Jansona iztaujāšanu nav izmeklēšanu. Šie cilvēki ir uzņēmušies advokāta lomu attiecībā uz “oligarhu sarunām” un aizpilda laiku, runājot par dažādām lietām, taču tas nepalīdz izmeklēt ar “oligarhu lietu” saistītos jautājumus, pauda politiķis.

Ņemot vērā šo situāciju, politiķim ir nopietnas bažas, ka komisija neko nekonstatēs, lai gan Judinam pašam, lasot kriminālprocesa materiālus, nostiprinās pārliecība, ka šajā lietā pastāv problēmas ar valsts sagrābšanu. Netieši fakti liecina, ka tika izmantoja iespēja, lai ietekmētu valsts lēmumus par labu sev un saviem sabiedrotajiem, norādīja Judins.

Viņš uzsvēra, ka komisijas deputātiem būtu nevis jāklausās prezentācijas, bet jāpratina attiecīgās personas. Pašlaik komisijas sēžu norise neatbilst tam nolūkam, kāpēc tika nolemts sākt parlamentāro izmeklēšanu, norādīja politiķis.

Kā ziņots, parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.

 

Komentāri (23)

vilburs 19.09.2017. 13.09

Nebūšu nemaz pārsteigts par to, ja komisijas secinājumi beigsies ne ar ko. Tāpēc jau komisijas vairākums uzstājas kā oligarhu advokāti.Arī KNAB izvairās apstiprināt sarunu autentiskumu. Viena lieta, protams, ir salīdzināt divus audio ierakstus, bet otra- salīdzināt KNAB rīcībā esošos audio materiālus un IR publicētos, apstiprinot, ka šie teksti ir vienādi. Straume, acīmredzot jūtot pateicību parādā par iecelšanu, mēģina manevrēt un novilcināt. Protams, ka šis viņa manevrs- ir vai nav autentiski publicētie teksti, lej ūdeni uz oligarhu dzirnavām un hūte TV intervijā jau varēja kārtējo reizi apšaubīt sarunu autentiskumu.

+10
0
Atbildēt

1

    edge_indran > vilburs 19.09.2017. 15.27

    ——

    Ko ta a.god. gribētu sagaidīt, – Vējoņa Rīkojumu Nr.3, lai atkārtotu Zatlera “ampelēšanos” jebšu kādu Staļina sarīkoto elites “attīrīšanu” 1937.g.?

    https://www.youtube.com/watch?v=OmN9ucC41h0

    p.s. Kas PAR šādu Izmeklēšanas komisijas mērķi:”…tā kā Latvija ir daudznacionāla valsts, jāatrod kopīgs mērķis visām sabiedrības grupām, un tas varētu būt – tiesiska valsts. Tas nozīmē – iztīrīt Latviju no salašņām, kas to piesārņojušas pēdējos 20 gados, un atdot tautai nolaupītās bagātības.” K.Pupurs (NRA, 25.08.2008.)??

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 19.09.2017. 13.31

Bija svarīgi uzklausīt žurnālistu kritērijus/ Sudraba/ :))

http://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/oligarhu-lietas-izmeklesanas-komisija-izcelas-pamatigi-stridi.a250571/

Balagāns, ne komisijas darbs. Domāju, ka šīs “komisijas” darbs ir jāpārtrauc, kā lieka izšķērdība. Komisijas locekļiem taču maksā par šo “darbu”

+9
-3
Atbildēt

5

    basta > rinķī apkārt 19.09.2017. 16.11

    to tonijs

    Lembergam un Šļeseram, Toņa, komisijas darbs pie kājas un ko gan tu pamuļķais, iedomājies, komisija tiem varētu nodarīt? Mani uztrauc, ka fekāliju stumdītāji čakarē cilvēkiem smadzenes, lai novērstu uzmanību no noziegumiem par ko tūkstoti neliešu varētu nostādīt Daugavmalā un publiski nošaut, kā piemēram par čekas pasūtīto TECII 2. kārtu, kas jau ir radījusi vai tuvākā laikā būs radījusi miljardu lielus zaudējumus. Es uzskatu, ka miljons ir pietiekama summa par kuru vienu izdzimteni var aizsūtīt pie staļina. Vēl mani uztrauc, ka šauras, čekas nopirktas un sakompromitētas grupas interesēs, tiek šķiesti nodokļu maksātāju līdzekļi, lai apmaksātu komisijas darbošanās imitāciju.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    basta > rinķī apkārt 19.09.2017. 19.37

    to rinķī apkārt

    Ja komisijā būtu tikai judini, bordāni un dombrovski, kādu tad komisijas darba rezultātu cerētu ieraudzīt? Lai Šļesers nonāktu aiz restēm, vispirms puse IeM augstāko amatpersonu būtu jāsasēdina, bet pārējie, 26 gadu laikā saaugušie ar organizēto noziedzību, pēc pamatīgākās nopratināšanas, ir jāpatriec bez ierunām. Kad Saakašvili veica iekšlietu reformas, Gruzija nebija daudz bēdīgākā stāvoklī, kā Latvija.

    p.s. Ja Judinam vajag celt troksni un putekļus, lai cilvēki pamanītu Pavļuta varzu, NA tas noteikti nav vajadzīgs, jo tās vēlētājs noteikti nav ķerams uz mākslīgo ēsmu.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    tonijs > rinķī apkārt 19.09.2017. 19.05

    Nekas ir lielāks par kaut ko?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 19.09.2017. 16.55

    Tonij, ja komisijā liekas no pieciem tās locekļiem tikai divi ir adekvāti, tad kādu gala slēdzienu tu no şīs komisijas gaidi?
    Daudz iedarbīgāk būtu ja Judins un NA deputāts šo “komisiju” pamestu.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    tonijs > rinķī apkārt 19.09.2017. 16.01

    Interesanti, ka tavs viedoklis pilnībā saskan ar Lemberga un Šlesera vēlmi padarīt komisijas darbu par balagānu un/vai izbeigt to pavisam. Nekas nav jāpārtrauc, darbs ir jāturpina līdz kaut kādam sakarīgam rezultātam.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

Aivars 19.09.2017. 18.42

Pareizi Judins saka – vairākums komisijā laiž muļķi un neko neizmeklē – Sudraba, Šics, Pimenovs un Mežulis no ZZS. Ja būtu sakarīgs komisijas vadītājs, vakar tam Lemberga trollēnam Liepiņam būtu lielas nepatikšanas, par to ka atļaujas Saeimas komisijas loceklim pateikt “es par jums ņirgājos”. Bet Sudraba neko, blisina acis, tukša vieta. Šics, komisijas sekretārs, arī tukša vieta.

ASV ja kāds šādā situācijā tā pateiktu, būtu krimināllieta par necieņu pret komisiju.

Sudrabu vajadzētu patriekt no tās komisijas, darbs uzlabotos.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu