Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Loganam veicas
Kristīne Simsone

oooo Loganam veicas / Logan Lucky. Režisora Stīvena Soderberga radošās darbības pseidopauze jeb «iešana pensijā no kinofilmu veidošanas» nu beidzot ir galā. Viņš atgriežas ar dzirkstošu un aizraujošu laupīšanas komēdiju. Tā atgādina it kā noplukušu Oušena duča versiju, kas iemanās perfekti nobalansēt starp dinamisku sižetu un tekstos balstītu vēstījuma attīstību. Taču, ja jūs nepārliecina Soderbergs un viņa talants, filma ir jāredz arī aktieru dēļ. Vienā no lomām pilnīgi blonds un neprātīgs Daniels Kreigs, citā – Čenings Teitums kā cienīgs komiķis. Kino no 15. septembra.

ooo Ieslodzīto reiss / Con Air. Deviņdesmitie atgriežas modē arī kinorepertuārā. Kinoblogeri piedāvā uz lielā ekrāna noskatīties 90. gadu grāvēju «klasiku» – Ieslodzīto reiss. Šī ir viena no filmām, kas Nikolasu Keidžu nostiprināja kā desmitgades zvaigzni. Filmas stāsts par viņa atveidotā varoņa mājupceļu bīstamu noziedznieku pilnā lidmašīnā ir vienkāršs un paredzams, taču savādā veidā brīžam aizrauj un izklaidē. Kino Citadele 15. septembrī plkst. 18.30.

Ciemos pie Elisas / Home Again. Ārvalstu kritiķu noraidošā attieksme pret šo romantisko komēdiju apvienojumā ar pat anotācijās grūti nolasāmo sižeta līniju (par četrdesmitgadnieci, kuras namā neizprotamu iemeslu dēļ iemājo trīs svešinieki) liek ieņemt piesardzīgu nostāju. Taču, ja patīk romantiski vieglas drāmas un uzticaties filmas producentei Nensijai Meijersai (viņa režisējusi Dvīņu gūstā, Brīvdienas un citus attiecīgā žanra darbus), šis, iespējams, būs īsts kinonašķis. Kino no 15. septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu