Viesuļvētra ''Irma'' Floridā atstāj bez elektroapgādes 430 000 klientu • IR.lv

Viesuļvētra ”Irma” Floridā atstāj bez elektroapgādes 430 000 klientu

29
Vecākais viesuļvētru speciālists Liksions Avila (no kreisās) un Nacionālās okeānijas un atmosfēras pētījumu pārvaldes operatīvās nodaļas darbinieks Fils Manugjans seko radaram, kas rāda viesuļvētras "Irma" pārvietošanos.

Miljoniem cilvēku evakuējas no mājām

Pēc lielu postījumu nodarīšanas Karību jūras salās viesuļvētra “Irma” atstājusi bez elektroapgādes apmēram 430 000 cilvēku ASV Floridas štatā, kur miljoniem cilvēku evakuējušies, svētdien paziņoja amatpersonas.

Floridas dienvidus jau sasniegusi orkāna “Irma” mala, atnesot spēcīgus vējus, un gaidāms, ka sauszemi drīz sasniegs arī viesuļvētras centrs, kas pašlaik atrodas virs Floridas jūras šauruma un jau ir sasniedzis Floridakīzas salas. Meteorologi prognozē, ka orkāna centrs skars Sentpītersbergu, taču ne Tampu un Maiami, kā tika prognozēts iepriekš.

Rīkojums evakuēties dots sešiem miljoniem jeb apmēram trešdaļai Floridas iedzīvotāju. Pārtraukušas darbu Maiami, Orlando, Tampas, Fortloderdeilas un citas štata lidostas, ziņo LETA/AP.

Orkāna “Irma” spēks svētdien samazinājās līdz ceturtajai kategorijai. Vēl piektdien tā bija piektās kategorijas viesuļvētra, sestdien tās spēks samazinājās līdz trešajai kategorijai.

Karību jūras salās viesuļvētrā “Irma” gājuši bojā 25 cilvēki un nodarīti lieli postījumi. Nīderlandei piederošajā Kirasao salā, kur arī ir postījumi, svētdien ieradīsies Nīderlandes karalis Villems Aleksandrs.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu