Finanšu ministre: 2018.gada fiskālā telpa palielinājusies līdz 117 miljoniem eiro • IR.lv

Finanšu ministre: 2018.gada fiskālā telpa palielinājusies līdz 117 miljoniem eiro

19
Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola. Foto: Ieva Čīka, LETA

2018.gadā izdevumi būs par 19 miljoniem eiro mazāki, nekā ieņēmumi

Nākamgad fiskālā telpa būs 117 miljoni eiro, 2019.gadā – 90 miljoni eiro, bet 2020.gadā – 258 miljoni eiro, šodien pēc koalīcijas partneru sēdes aģentūrai LETA sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Iepriekš nākamā gada fiskālā telpa tika aplēsta 81 miljona eiro apmērā, tomēr, pēc finanšu ministres teiktā, nākamā gada fiskālā telpa tika palielināta, atsakoties no Liepājas cietuma būvniecības projekta.

Ministru kabinets piektdien aiz slēgtām durvīm lems par Liepājas cietuma būvniecības projekta termiņa pārcelšanu no šī gada uz 2020.gadu.

Tāpat valdība skatīs jautājumu par nākamā gada budžeta izdevumiem un ieņēmumiem, tomēr par atsevišķiem ministriju prioritāro pasākumu pieprasījumiem valdība lems nākamnedēļ.

Pēc Reiznieces-Ozolas teiktā, 2018.gadā izdevumi būs par 19 miljoniem eiro mazāki, nekā ieņēmumi, bet turpmākajos gados ieņēmumi un izdevumi būs līdzvērtīgi.

“Patlaban vēl grūti nosaukt konkrētus ciparus, jo diskusijas vēl turpināsies. Objektīvais cipars ir fiskālā telpa, ja Liepājas cietuma celtniecību atliek līdz 2020.gadam,” piebilda finanšu ministre.

 

Komentāri (19)

zanE. 08.09.2017. 18.54

…finanšu ministre ar valsts budžetu spēlējas kā totalizatorā…premjers paziņo, ka nodokļi netiks mainīti tuvāko trīs gadu laikā, dzīvojiet droši un paļaujaties uz spēlmaņiem…

…D.Reizniece-Ozola pastāv uz akcīzes paaugstināšanu degvielai, eksperti saka – neprāts, tas pasliktinās ekonomisko situāciju valstī…fin.mine atbild – sīkums, ja no akcīzes paaugstināšanas gaidītā rezultāta nebūs – atgriezīsimies pie vecās likmes…

…eksperti saka – muļķība, samazināt PVN dārzeņiem un augļiem…fin.mine saka – sīkums, ja trīs gadu laikā budžets cietīs zaudējumus – atgriezīsimies pie vecās likmes…

…un tā saucas plānošana ilgspējīgai ekonomiskai attīstībai!?!…šķiet, finanšu ministre budžeta veidošanu uztver kā smilšu kūku cepšanu smilšu kastē – sanāks = labi, nesanāks = arī labi, cepšu jaunu smilšu kūku, atstājiet tik man spainīti ar lāpstiņu…

…ak, jā!…Dana Reizniece-Ozola tak Eiropas labākā finanšu ministre…diez, kāpēc investori tam negrib noticēt…

+14
-2
Atbildēt

2

    basta > zanE. 08.09.2017. 20.37

    to zanE …

    Uz Piebalga, Kreitusa, Meļņika, Dombrovska, Slaktera un Reira fona, Reizniece ir finansu ģēnijs.

    Investorus atbaida Kazlovska vadītā IeM, kas apkalpo Krievijas organizēto noziedzību, Krievijas karaskolu absolventi NBS un robežsardzes vadībās, štazi oficieris, pirdienis Girmess, kura pārvaldīšanā nodota nacionālā aviokompānija, čekas, vai tās kontrolēto, firmu monopols uz valsts pasūtījumiem, viss, ko Vienotības prokremliskie lopi izdarījuši, lai Latvija nepietuvotos civilizētām valstīm šāviena attālumā.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > zanE. 10.09.2017. 08.36

    Kā citādi uzzināsim īstenību,kāda tad ir tā ietekme strīdīgos gadījumos?Turklāt vienu labumu noteikti var ieraudzīt – iedzīvotāji lietos vairāk augļu un dārzeņu savā pārtikā un mazāk rīs lielfermās audzēto gaļu,kas uzlabos cilvēku veselību un atslogos ģimenes ārstus un slimnīcas.Citādi cilvēki nobarojas kā cūkas,locītavas nodilst,asinsvadi aizsērē…

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

skaidrais 08.09.2017. 13.12

Nu riktīgi labi, ZZS varēs turpināt spodrināt spalvas, atceļot kādu nodoklīti vai kā citādi!

+12
-2
Atbildēt

0

zanE. 08.09.2017. 18.37

….Madaras Fridrihsones ieraksts tviterī:

– “Rāceņiem un sīpoliem no 2018. būs 5% PVN, specializētai zīdaiņu pārtikai (arī dārgai, bērniem ar smagām alerģijām) – 12% PVN. Demogrāfija.”

+10
-3
Atbildēt

1

    Ēriks > zanE. 10.09.2017. 08.41

    Vecāki ēdīs rāceņus un sīpolus un dzemdēs veselīgākus bērnus,tāda demogrāfija.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu