ES vienojas par sankciju pagarināšanu Krievijai • IR.lv

ES vienojas par sankciju pagarināšanu Krievijai

35
Cilvēks ar masku ES karoga krāsās. Foto: AP/LETA

“Melnā saraksta”, kurā iekļauti 149 Krievijas pilsoņi un Austrumukrainas separātisti, kā arī uzņēmumi, darbība pagarināta uz pusgadu

Eiropas Savienība (ES) nolēma uz pusgadu pagarināt sankcijas 149 Krievijas pilsoņiem un Austrumukrainas separātistiem, kā arī 38 uzņēmumiem par to iesaisti Ukrainas krīzes radīšanā. Par to trešdien ziņoja aģentūra “Reuters”, atsaucoties uz avotiem Briselē.

Aģentūra ziņo, ka iknedēļas tikšanās laikā 28 ES dalībvalstu pārstāvji vienojās par sankciju pagarināšanu. Tās ietver gan kontu iesaldēšanu ārvalstīs, gan iebraukšanas vīzu izsniegšanas ierobežojumu. Oficiāli sankciju pagarināšanu varētu apstiprināt 14. septembrī un tās darbosies līdz nākamā gada marta vidum.

Līdztekus Austrumukrainas separātistiem “melnajā sarakstā” iekļautas Krievijas amatpersonas un valsts uzņēmumu vadītāji, kuri tiek vainoti Ukrainas teritoriālās vienotības un suverenitātes pārkāpšanā. Šādas sankcijas pirmoreiz tika ieviestas 2014. gada pavasarī, kad Krievija anektēja Krimu. Kopš tā laika ES sankcijas regulāri tiek pagarinātas ik pēc pusgada.

Bez šīm sankcijām līdz 2018. gada janvāra beigām pret Krieviju vērstas arī ES ekonomiskās sankcijas, kas ierobežo sadarbību enerģētikas, aizsardzības un finanšu jomās.

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu