Nevienlīdzības ūdensšķirtne • IR.lv

Nevienlīdzības ūdensšķirtne

7
Ketrīna Raunda.

Britu režisore Ketrīna Raunda sausus skaitļus pārvērš emocionālā vēstījumā par nevienlīdzības iespaidu uz cilvēku ikdienu un uzrunā politikas lēmumu pieņēmējus

Britu dokumentālo filmu režisore Ketrīna Raunda (Katherine Round) Rīgā bija pavisam īsu brīdi, lai piedalītos pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica rīkotajā žurnālistikas «rokfestivālā», kas notika Rīgas Ekonomikas augstskolas Mediju centra žurnālistikas vasaras skolas ietvaros. Ketrīna un viņas 2016. gadā klajā nākušās filmas Divide (Ūdensšķirtne) tapšana ir piemērs jaunai tendencei, kad pētnieciskā žurnālistika arvien vairāk savus secinājumus pavēsta aizraujošā videoformātā, nevis tikai sausu faktu birumā.

Pusdienās ar Ketrīnu dodamies uz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja restorānu un pēcāk apmeklējam arī muzeja pastāvīgo kolekciju. Rīgā un Latvijā viesojoties pirmo reizi, Ketrīna ar prieku atklāja ne tikai Latvijas mākslas baudījumu, bet arī faktu, ka Rīgā dzimis viņas iemīļotais kinorežisors Sergejs Eizenšteins.

20 gadus veidojusi dokumentālās filmas dažādām britu televīzijām, Ketrīna kopā ar vēl vienu žurnālisti nodibinājusi un tagad strādā savā uzņēmumā Disobedient Films, kas tulkojumā skanētu kā Nepaklausīgās filmas. Tajā arī radīta viņas pirmā neatkarīgā un pilnmetrāžas dokumentālā filma Ūdensšķirtne (sadarbībā ar Dartmouth Films), kas izpelnījusies gan kritiķu atzinību, gan iemantojusi interneta filmu kanāla Netflix uzmanību, kurš to rādīja ASV un Lielbritānijā. Latvijā filma pagaidām vēl nav rādīta. Patlaban tiek strādāts pie filmas starptautiskas izplatīšanas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu