Infografika: Latvijas eiroparlamentāriešu pārskats par trešo darba gadu • IR.lv

Infografika: Latvijas eiroparlamentāriešu pārskats par trešo darba gadu

22

Latvijas eiroparlamentārieši atskaitās par paveikto EP komitejās

Latvijas eiroparlamentārieši sniedz pārskatu par paveikto Eiropas Parlamenta (EP) komitejās šī (8.) sasaukuma trešā gada laikā. 

Deputāti norādījuši, ko viņu padarītais dos Latvijai. EP deputāte Iveta Grigule informāciju nesniedza.

Likumdošanas process ES: Eiropas Parlaments un ES Padome (dalībvalstis), kuras darbu 2015. gada pirmajā pusē vadīja Latvija, kopīgi pieņem ES likumus daudzās jomās. Šie likumi pēc tam ir pamats ES valstu nacionālajiem normatīvajiem aktiem. Piemēram, Latvijā līdz pat 80% likumu balstīti uz ES lēmumiem. Lai arī Eiropas Komisija ir vienīgā Eiropas likumu iniciatore, EP var norādīt, kādi tiesību akti būtu vēlami, un prasīt EK, lai tā sagatavo likumdošanas priekšlikumus.


Avots: Latvijas eiroparlamentāriešu sniegtā informācija

Komentāri (22)

Anonīms 06.09.2017. 16.04

bļedj – kur grigule ? jau kremlī amatu dabūjusi un no EP prom , vai kā , ko nozīmē informāciju nesniedza – kas mums uz Briseli vai kremli šī jabrauc meklēt?

kas ir ka nevar kārtīgu ziņu uzrakstīt ?!

+4
0
Atbildēt

1

    tonijs > Anonīms 06.09.2017. 22.41

    Jā, komandēsim tevi uz Briseli pie Grigules. Kas par?

    Ja neskaita to Mamikina nepilsonības pasākumu, tad atskaites izskatās tīri labas un solīdas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Vinnijs 16.09.2017. 22.44

Paldies deputātiem par atskaitēm! Protams, par daudziem darbiem lasām regulāri, un paši deputāti ir ieinteresēti par tām pastāstīt savās mājas lapās vai LV medijiem. Tomēr, salīdzinot ar Igaunijas un Lietuvas eiroparlamentāriešiem, mūsējie ir mazaktīvākie – piemēram, ja skatās uzstāšanos EP sēdēs, tad Igaunijas un Lietuvas deputātiem tās katram ir krietni virs 100, bet aktīvākajiem ap 950, savukārt no Latvijas tikai Mamikins ir runājis 842 reizes. Protams, skaitļi paši par sevi neko neizsaka, tomēr kaimiņu deputātiem visos parametros ir ievērojami vairāk aktivitāšu. Būtu interesanti, ja žurnālisti varētu papētīt arī saturiski un salīdzināt deputātu ietekmi.

Ņemot vērā šodienas situācju, būtu arī interesanti saņemt atbildi, vai deputātu palīgiem, asistentiem ir nepieciešamas speciālās atļaujas darbam ar noslēpumu saturošiem dokumentiem?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu