Bieds katram favorītam • IR.lv

Bieds katram favorītam

6
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētāji pozē fotogrāfiem valstsvienības mediju dienas fotosesijā 10. augustā. Attēlā no kreisās: Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns.

Pirmo reizi kopš neatminamiem laikiem Latvijai ir izlase, kas sportisko argumentu ziņā līdzvērtīga basketbola pasaules varenajiem

Trīs uzvaras Eiropas čempionāta pirmajās četrās spēlēs un jau nodrošinātas tiesības piedalīties izslēgšanas spēlēs. Nostiprinātā pretiniekiem «neērtās komandas» reputācija un rekordi turnīra labāko spēlētāju topu augšdaļā. Latvijas basketbola valstsvienība finālturnīru sākusi jaudīgāk nekā līdz šim kopš 1939. gada, liekot ekspertiem un līdzjutējiem sacensties skanīgu apzīmējumu radīšanā.

Pagaidām variācijas par «sapņu komandas» tēmu gan izklausās pēc nevajadzīga pārspīlējuma. Vislabāk to saprot paši basketbolisti, jau kopš pavasara intervijas un neformālās sarunas virzot sāņus no skaļu mērķu deklarēšanas: sak, izdarīsim, ko spēsim, un tad jau darbi visu pateiks. Taču komanda, kas sportisko argumentu ziņā ir līdzvērtīga šīs basketbola pasaules varenajiem, Latvijai ir pirmo reizi kopš neatminamiem laikiem. Tas negarantē uzvaras vienmēr un visur, taču interesantu procesu – gan.

Bez alķīmijas

Arī iepriekš Latvijas valstsvienībai gadījies iekost favorītiem, taču tādi panākumi allaž bija saistīti ar superveiksmīgu dienu mūsu līderiem, kā arī prasmi pretiniekus ievilkt mums izdevīgā spēles stilā un piesegt acīmredzamos «plikumus», defektus pārvēršot efektos. Šoreiz Stambulā galvenajam trenerim Ainaram Bagatskim ar tādu basketbola alķīmiju nav jānodarbojas, jo valstsvienības divpadsmitnieks gandrīz ideāli atbilst modernas komandas standartam. Gan augumu ziņā – septiņi no 12 vīriem izstiepušies pāri 200 cm. Gan pieredzes un debitantu spara apvienojumā. Gan pēc sastāva sabalansētības – ikvienā no piecām pozīcijām ir pa pazīstamam spēlētājam, kuru ieraugot, svešzemju žurnālistiem un faniem nav jāķer pēc izziņu krājuma.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu