Sevastova uzvar titulēto tenisisti Šarapovu • IR.lv

Sevastova uzvar titulēto tenisisti Šarapovu

24
Anastasija Sevastova pēc uzvaras spēlē ar Mariju Šarapovu. Foto: AFP/LETA

Latvijas sportiste otro gadu pēc kārtas sasniedza ASV čempionāta ceturtdaļfinālu

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien ASV atklātā čempionāta astotdaļfināla spēlē pret pieckārtējo “Grand Slam” turnīru uzvarētāju Mariju Šarapovu nodemonstrēja raksturu un aukstasinību, izcīnot uzvaru trīs setos. Otro gadu pēc kārtas viņa sasniedza šo sacensību ceturtdaļfinālu, ziņo LETA.

Sevastova grūtā cīņā, kura ilga divas stundas un 18 minūtes, svinēja uzvaru ar 5-7, 6-4, 6-2.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 430 WTA ranga punktus, kas viņai ļaus saglabāt vietu pasaules ranga 20 labāko skaitā arī pēc šī turnīra beigām.

Nākamajā kārtā, kurā notiks cīņa par pusfinālu, Sevastova tiksies ar amerikānieti Sloeinu Stīvensu, kura rangā ir 83.vietā. Stīvensa svētdien ar 6-3, 3-6, 6-1 uzvarēja vācieti Jūliju Gērgesu, kurai turnīrā bija 30.numurs, bet rangā viņa ir trīs pozīcijas zemāk.

“Spēlēt [Artūra] Eša stadionā, kur vienmēr ir satriecoša atmosfēra, ir ļoti patīkami,” pēc cīņas atzina 27 gadus vecā Sevastova. “Pirmais sets bija ļoti līdzīgs un tajā varēja uzvarēt jebkura no mums. Šarapova pirmajā un otrajā setā spēlēja ļoti labi, bet es turpināju cīnīties un skriet pēc katras bumbiņas. Savukārt trešajā setā, kad biju vadībā ar 5-2, man bija ļoti lielas emocijas, jo ļoti vēlējos pabeigt maču ar uzvaru,” piebilda Sevastova.

Krievijas tenisa zvaigznei Šarapovai, kura patlaban rangā ir 146.pozīcijā, bet savulaik vairākas reizes bijusi ranga līdere, kopā vadībā atrodoties 21 nedēļu, šis bija pirmais “Grand Slam” turnīrs pēc 15 mēnešu diskvalifikācijas, kuru viņa piesprieda par aizliegtās vielas meldonija lietošanu. 

Šarapova ir 2006.gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāja, kā arī divas reizes triumfējusi Francijas atklātajā čempionātā, bet pa reizei ieguvusi arī Austrālijas atklātā čempionāta un Vimbldonas čempionāta uzvarētājas titulus.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle.

 

Komentāri (24)

absargs 04.09.2017. 14.21

Tas ir vareni!

+1
-1
Atbildēt

0

andrejs 04.09.2017. 13.10

tvitera hīts:

paradoksāli, bet Sevastova nāk no valsts, kas radījusi meldoniju…

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu