Tiks vajāts ikviens, kurš apdraudēs oligarhu drošību • IR.lv

Tiks vajāts ikviens, kurš apdraudēs oligarhu drošību

84
Juris Jurašs JKP organizētajā mītiņā pie Rīgas pils. Foto: Ieva Lūka, LETA

JKP paziņojums pēc tam, kad virsprokurors atjaunoja pirms diviem mēnešiem izbeigto kriminālprocesu pret Jurašu

Ģenerālprokuratūras sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurora Modra Adlera lēmums par kriminālprocesa pret JKP valdes locekli Juri Jurašu atsākšanu ir vērtējams kā absurds. Tas ir vēl viens ļoti nopietns signāls, ka Latvijā ir apdraudēta likumības pastāvēšana. Nav neviena saprātīga argumenta, kāpēc jau pabeigto procesu, ko izvērsti un pamatoti savā lēmumā skaidrojis sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors, tagad atsāktu.

Ja nu vienīgi kā arguments nekalpo medijos jau izskanējušās ziņas par Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) padomnieku Arta Stuckas un Māra Gruduļa, kurš ir pazīstams arī kā Aivara Lemberga interesēs rakstītā mutatis mutandis likumprojekta autors, iesaisti kukuļdošanas lietā. Balstoties uz Jura Juraša publiskajiem paziņojumiem, prokurors uzdeva KNAB uzsākt kriminālprocesu, kurā figurē arī ar ZZS saistītie padomnieki.

Tāpat medijos kriminālprocesa kontekstā izskanējusi informācija arī par partijas “Saskaņa” politiķa Andreja Elksniņa saistību ar kukuļa piedāvāšanu. No raidījuma “Nekā personīga” izskanējušās informācijas var izdarīt secinājumus, ka tieši pie Elksniņa pēc palīdzības griezies Igaunijas uzņēmējs Oļegs Osinovskis.

Rīdzenes sarunas uzskatāmi parādīja – Saskaņa un ZZS savas politiskās darbības saskaņo kā sīkumos, tā lielās lietās. Šī kriminālprocesa virzība ir vēl viena norāde par abu partiju ciešo saikni.

Tā vietā, lai atjaunotu oligarhu lietas izmeklēšanu, par kuras izbeigšanas pamatotību gan ir daudz jautājumu, Ģenerālprokuratūra atjauno jau izbeigtu procesu pret trauksmes cēlēju, proti, ziņotāju par noziegumu. Ir skaidrs, ka šeit nozieguma nav un nevar būt. Likums nosaka, ka informācija par korupcijas gadījumiem nevar būt valsts noslēpums.

Šodien, kad sabiedrībā tik aktuāli ir jautājumi par nacionālo drošību un ārējiem apdraudējumiem, kad pie robežas notiek lielās kaimiņvalsts militārās mācības, mūsu drošības instances piedāvā savu darbu plānu – trauksmes cēlāju vajāšanu. Tas ir signāls – tiks vajāts ikviens, kurš apdraudēs oligarhu drošību.

Kriminālprocess pret Juri Jurašu tika uzsākts par 2016. gadā žurnālā “Ir” publicēto ziņu, ka toreizējam KNAB darbiniekam piedāvāts kukulis viena miljona apmērā, lai bijušā VAS “Latvijas dzelzceļš” vadītāja Uģa Magoņa un Igaunijas uzņēmēja Oļega Osinovska kriminālprocess tiktu pārkvalificēts no kukuļdošanas uz tirgošanos ar ietekmi, kas nodrošinātu apsūdzētiem būtiski maigāku sodu.

Jaunā konservatīvā partija

Komentāri (84)

Aivars 01.09.2017. 17.56

Šis virsprokurora lēmums atjaunot kriminālprocesu parāda, ka oligarhi reāli baidās no Juraša un JKP. Un nožēlojami, ka prokuratūras vadībā ir cilvēki, kas kalpo ne Latvijai, bet bagātiem zagļiem.

+25
-4
Atbildēt

2

dzeris49 01.09.2017. 19.20

Un kāpēc gan lai prokuratūra tā nedarītu, ka pēc to superskandalozo sarunu publicēšanas uz to protesta mītiņu ierodas pāris simts cilvēku?

Latvijā nav pilsoniska sabiedrība, ir tikai iedzīvotāji, tāda pelēka un vadāma vai pret visu indifereta masa, izņemot to nelielo daļu, un pret tiem izturas tā, kā viņi ļauj pret sevi izturēties.

Visa tā Sudrabas ievēlēšana, Juraša kriminālvajāšanas atsākšana, tas viss ir demonstratīva ņirgāšanās par to sakarīgo mazākumu, kuram valsts prestižs, tiesiskums, ētika utt. ko nozīmē

25 gadu laikā kopš neatkarības atjaunošanas valsts ir totāli degradēta un korupcijas saēsta, ar pastulbā vairākuma klusējošu atbalstu.

+21
-1
Atbildēt

2

    basta > dzeris49 01.09.2017. 21.37

    to Aivars

    “Dūklavam jau tagad svītra pāri un ZZS plāniem.”

    Oligarhu atsūkātāji un čekas kājslauķi smagi aptaisīsies, jo Dūklava un Auguļa kungi, kuru noņemšanai no amatiem šīs publikācijas bija paredzētas, var pieprasīt atklātu tiesas procesu un visu sarunu audioierakstu nodošanu atklātībā. Kas notiks, kad tur parādīsies arī tādu galēju morālo kropļu, kā Dombrovska un Zatļera un vēl desmits citu čekas pakalpiņu uzvārdu.

    0
    -15
    Atbildēt

    0

    Aivars > dzeris49 01.09.2017. 20.12

    Tas pareizi, ka šāda sastāva komisijas ievēlēšana, kur vairākums Sudrabai, Šicam un vēl pāris oligarhu kalpiem, ir ņirgāšanās. Mana prognoze, ka viņi būs politikas miskastē tāpat kā Kaimiņš pēc Zolitūdes komisijas. Un vēl vesels bars oligarhu kalpu uz šito nosvils. Dūklavam jau tagad svītra pāri un ZZS plāniem. Tā kā nekādas totālas degradācijas nav.

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 01.09.2017. 11.42

Varētu būt, ka tiešām kaut kas te sanāks. Saukt konkrētus uzvārdus, tas ir pavisam kas cits, kā runāt vispārīgi par “damokla zobenu”, jeb slīcināt lelli Daugavā :)

+19
-4
Atbildēt

3

    basta > rinķī apkārt 01.09.2017. 12.17

    to rinķī apkārt

    Protams edge_indran pārspīlē, jo nekādi tanki nav vajadzīgi. Pietiks ar skaitliski nelielu ASV specvienību, lai sagūstītu, un nogādātu Guantanamo cietumā Vienotības prokremlisko kleptokrātiju un sodomiju, kopā ar tās sugas un saprāta brāļiem, SC.

    Konkrētus uzvārdu es nosaucu, prokremliskos mērgļus, kuri tos apkalpo, pac zini.

    0
    -22
    Atbildēt

    0

    edge_indran > rinķī apkārt 01.09.2017. 11.50

    ————-

    Ja vajadzēs, tad sanāks. Attālums no Ādažiem līdz Jēkaba ielas namam ir tāds pats, kāds bija 1991.g.21. augustā, kad Latvijā notika varas pārņemšana.

    “Viena no sešām NATO paplašinātās kaujas grupas valstīm, kuras bruņotie spēki šobrīd atrodas Latvijā, ir Spānija. Papildus inženieru un loģistikas tehnikai, spāņi uz Latviju atveduši arī modernos tankus “LEOPARD E2”, kuri kaujas spēju un tehnoloģiju ziņā pielīdzināmi leģendārajiem ASV armijas “Abrams” tankiem. Kasjauns.lv devās uz Ādažu bāzi, lai klātienē aplūkotu Eiropas dienvidu valsts mehanizētās vienības bruņojumu un karavīrus darbībā.”

    http://i.jauns.lv/o/2017/07/25/1190667.jpg

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 01.09.2017. 12.09

    edge_indran Tu vienreiz liecies uz auss un kārtīgi izgulies, citādi iekulsies nepatikšanās. Pats saprati, ko uzrakstīji? Ja nu man ienāk prātā šito aizsūtīt uz DP ? :)))

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu