Skatīt pasauli cita acīm • IR.lv

Skatīt pasauli cita acīm

4
Kadrs no Radio Kobane. 20 gadus vecā Dilovana Kiko vada radio pārraides smagi izpostītajā Sīrijas pilsētiņā Kobanē.
Kristīne Simsone

Baltijas jūras dokumentālo filmu forumā jaudīgs kino

Sajūta, it kā pēkšņi dzīvojot citu dzīvi – šādu iespaidu atstāj šāgada programmā iekļautie darbi. Intīmi un niansēti, filmu veidotāji skatītājam ļauj ieraudzīt savus varoņus un uzklausīt viņu azartiskos stāstus. Atbilstoši programmas nosaukumam – Pārliecības garša – kinodarbu varoņi ir raksturā stipri sava ceļa gājēji, kuriem atkarībā no atrašanās vietas ir jārisina katram sava kalibra problēmas – pārcelšanās garīgās un profesionālās izaugsmes vārdā, šķiršanās, cīņa par velosipēdistiem drošāku vidi, radio vadīšana nopostītajā Sīrijas pilsētā Ain el Arābā. Lūk, daži no kinodarbiem, kurus vērts nepalaist garām.

Bobija Džīna. Rež. Elvīra Linda

Intīms stāsts par sīkstu raksturu, ambīcijām un to cenu. Dokumentālistes Elvīras Lindas kamera ir iemūžinājusi dejotāju Bobiju Džīnu Smitu brīdī, kad viņa gatavojas no Izraēlas pārcelties atpakaļ uz dzimto ASV. Desmit gadus nodejojusi pasaulslavenajā laikmetīgās dejas trupā Batsheva, Džīna pamet nu jau par mājām kļuvušo Telavivu un tur nodibinātās attiecības, lai atklātu sevi kā horeogrāfe. 

Titulvarones sajūtas un emocijas ir nolasāmas kā uz delnas, ļaujot aizmirst par kameras klātbūtni. Džīna ir harismātiska, atklāta un stipra personība, kas bezbailīgi ļaujas katrai sajūtai, lai vēlāk tās pārnestu emocionāli satricinošos laikmetīgās dejas darbos. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu