Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Valdība 27 Latvijas novados Latgalē, daļā Vidzemes un Zemgales izsludināja ārkārtas stāvokli lauksaimniecības sektorā. Tas ilgs līdz 30. novembrim. Kopējie infrastruktūrai nodarītie postījumi ir aptuveni 1 170 000 eiro, bet šī summa vēl tiks precizēta. Plānots, ka kompensācijas postījumu novēršanai nodrošinās līdz septembra beigām. Ārkārtas stāvokļa izsludināšana ne tikai lauksaimniecībā, bet arī saistībā ar ceļu stāvokli Latgalē nekādus ieguvumus nedotu, jo plūdu izskalotie ceļi jau tiek atjaunoti, un tas varētu prasīt divas nedēļas, saka satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Tā kā KNAB no žurnāla Ir nav saņēmis oligarhu sarunu audioierakstus, birojs nevar veikt publiskoto sarunu autentiskuma pārbaudi, otrdien paziņoja KNAB vadītājs Jēkabs Straume. Tikmēr oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijā kā eksperti pieaicināti jurists Aivars Borovkovs, bijušais Augstākās tiesas senators Pāvels Gruziņš un bijusī Latvijas Policijas akadēmijas rektore Ārija Meikališa.

Augustā reitingu kāpumu piedzīvoja Jaunā konservatīvā partija un Nacionālā apvienība, liecina SKDS aptauja. Pirmajā vietā reitingā joprojām ir Saskaņa ar 20,9% pilsoņu atbalstu, 2. vietā ir ZZS – par to balsotu 13,1% pilsoņu. Trešā ir Nacionālā apvienība ar 6,8%. JKP atbalstītu 5,5% vēlētāju, Latvijas Reģionu apvienību – 4,3%, bet Vienotības reitings turpina krist – par to balsotu 3,1%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu