LNB interaktīva dzejas ieskaņošanas akcija “Skandē Veidenbaumu!” • IR.lv

LNB interaktīva dzejas ieskaņošanas akcija “Skandē Veidenbaumu!”

3

Piektdien, 1. septembrī, plkst. 15 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) kā viens no šī gada Dzejas dienu pasākumiem tiks atklāta akcija “Skandē Veidenbaumu”.

Dzejniekam Eduardam Veidenbaumam šā gada 3. oktobrī atzīmējam 150. jubileju. Aicinot sabiedrību dot savu ieguldījumu Veidenbauma dzejas popularizēšanā, no 1. septembra līdz 30. novembrim ikvienam ir iespēja iesaistīties akcijā “Skandē Veidenbaumu”.

Īpaši šai akcijai veidota audioierakstu kabīne jeb “Veidenbauma studija”, kas atradīsies LNB 1. stāvā, netālu no centrālās ieejas. Kabīnē varēs izvēlēties kādu Veidenbauma dzejoli, nolasīt to skaļi un ierakstu saglabāt kā simbolisku atzinību 19. gadsimta beigu latviešu dzejas zvaigznei.

Piedalīties akcijā iespējams, ne tikai apmeklējot “Veidenbauma studiju” LNB. Ikviens varēs veikt audioierakstu savā datorā vai mobilajā ierīcē un augšupielādēt akcijas vietnē lasi.literatura.lv. Šajā vietnē būs iespēja sekot statistikai, lai noskaidrotu akcijas populārāko Eduarda Veidenbauma dzejoli, kā arī balsot par sev tīkamāko dzejas skandējumu.

Audiokabīne ir arī daļa no mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” programmas.

 

Komentāri (3)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu