Vācijas izlūkdienests norāda uz Krievijas specdienestu aktīvu darbību valstī • IR.lv

Vācijas izlūkdienests norāda uz Krievijas specdienestu aktīvu darbību valstī

20
Vācijas izlūdienesta vadītājs Hanss Georgs Māsens. Foto: EPA/LETA

Maskavai esot resursi, lai Vācijā pirms Bundestāga vēlēšanām īstenotu dezinformācijas kampaņu

Vācijas Konstitucionālās aizsardzības dienests ir nobažījies, ka Krievija mēģinās iejaukties 24.septembrī ieplānotajās valsts parlamenta vēlēšanās, kā arī konstatējis intensīvu Krievijas specdienestu darbību Vācijā. Par to intervijā avīzei “Welt am Sonntag” svētdien pastāstīja Vācijas specidienesta vadītājs Hanss Georgs Māsens (Hans-Georg Maaßen).

“Mēs vadāmies no informācijas, ka Krievija ir spējīga sākt dezinformācijas kampaņu saistībā ar Vācijas Bundestāga vēlēšanām,” teica Vācijas pretizlūkošanas dienesta vadītājs.

Dienesta jaunās bažas saistītas ar to, ka Kremļa labā strādājošie hakeri varētu nozagt lielu daudzumu konfidenciālas informācijas. Viens šāds kiberuzbrukums Bundestāga serveriem jau notika 2015.gada pavasarī, raksta Dw.de.

“Specdienests praktiski nav spējīgs juridiski pamatot iegūtos pierādījumus tam, ka aiz šī kiberuzbrukuma Bundestāgam stāv Krievija,” teica Māsens. Tieši tāpēc līdzīga uzbrukuma iespējamība ir ļoti augsta.

Turklāt Krievijas izlūkdienests “turpina intensīvu” darbību Vācijas teritorijā, uzsvēra Māsens.

“Welt am Sonntag” raksta, ka Vācijas izlūkdienests (BND) un Konstitūcijas aizsardzības dienests pēc valdības pieprasījuma sagatavojuši pārskatu par šīm Maskavas darbībām valstī. Tas Berlīnē tika iesniegts pirms dažiem mēnešiem, tomēr netiek publiskots plašākai sabiedrībai.

Vācijas Ārpolitikas biedrības (DGAP) Austrumeiropas un Centrālās Āzijas programmu direktors Štefans Meisters (Stefan Meister) teica, ka šāds pārskats būtu jāpublisko, jo tikai tad “no savāktās informācijas var izdarīt adekvātus secinājumus”.

 

Komentāri (20)

J.Biotops 28.08.2017. 09.53

Izlūkdienests norāda… Pa to laiku vācu ārlietu miera eņģelītis Gabriels bazūnē, ka draudot jauns aukstais karš un vainojami tajā, protams, ir Tramps un viņa kalpone Merkele. Nu tā, kas palielina militāros izdevumus un pat atļaujas necienīgi izteikties par otru reālo miera sargu – Šrēderu, kurš var sarunāt ar pašu Puķinu.

Sociāldemokrāti tikumu nemet.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu