No "Vienotības" izstājas Saulkrastu nodaļa (papild.) • IR.lv

No “Vienotības” izstājas Saulkrastu nodaļa (papild.)

35
Foto: Paula Čurkste, LETA

Partijas biedri zaudējuši cerību, ka partija mainīsies

Par izstāšanos no partijas “Vienotība” un nodaļas likvidāciju pirmdien paziņoja partijas Saulkrastu nodaļas biedri.

“Mēs, partijas “Vienotība” Saulkrastu nodaļas biedri, paziņojam, ka kolektīvi izstājamies no partijas. Kopumā mūsu nodaļā bija reģistrēti 43 biedri, šobrīd reāli paliek viens biedrs. Līdz ar to tiek likvidēta arī pati “Vienotības” Saulkrastu nodaļa,”teikts presei izplatītajā paziņojumā.

Gala lēmumu nodaļas biedri pieņēma pēc “Vienotības” kongresa 19. augustā. 

Tomēr, kā aģentūru LETA informēja “Vienotības” preses pārstāve Elīna Bīviņa, lēmumu par partijas nodaļas likvidēšanu var pieņemt tikai politiskā spēka valde. Valde šādu lēmumu nav pieņēmusi, skaidroja Bīviņa.

Partijas Saulkrastu nodaļas vadītājs Normunds Līcis saka, ka viņi cerējuši uz pārmaiņām partijā, ko varētu nest kongress. “Diemžēl tas nenotika. Pateicoties virknei atsevišķu biedru radītām situācijām un notikumiem vairāku gadu garumā, “Vienotība” ir pazaudējusi savu vārdu, dibināšanas mērķus un principus,” saka Līcis.

Uzklausot partijas Saulkrastu nodaļas biedru un atbalstītāju viedokli par partijas nevēlēšanos un nespēju mainīties, reputācijas zudumu, nolemts likvidēt  partijas Saulkrastu nodaļu un izstāties no partijas “Vienotība”.

“Vienotības” priekšsēdētājs Arvils Ašeradens, komentējot šo situāciju, LETA teica, ka tas nav liels pārsteigums, ņemot vērā, ka no partijas aizgājušais Edvards Smiltēns pārstāvēja Saulkrastus. Ašeradens uzsvēra, ka pašlaik norit pārmaiņu process, turklāt partijā tiek uzņemti arī jauni cilvēki. Politiķis akcentēja, ka respektē cilvēku izvēli.

Partija paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem norāda, ka pirmdien uzņemti trīs jauni biedri gan Rīgas, gan Mārupes nodaļās. “Pārmaiņu procesā būs gan biedri, kam “Vienotības” piedāvājums Latvijas politikai ir akceptējams, gan tādi, kam tas nav pieņemams. Būtiski, lai cilvēki, kuri meklē savu politisko identitāti, saglabā aktīvu iesaisti politiskajos procesos kopumā,” teica Ašeradens.

Jau ziņots, ka līdzīgu lēmumu pagājušajā nedēļā pieņēma partijas Garkalnes novada nodaļa, bet Liepājas nodaļa paziņoja, ka liela daļa biedru izstāsies no “Vienotības”.

(papildināta ar Ašeradena viedokli)

Komentāri (35)

Austras koks 28.08.2017. 17.06

Garkalnes nodaļa, Liepājas nodaļa, Saulkrastu nodaļa, gan jau būs vēl kāda. Mani tiešām interesē, kur viņi visi liksies? Nedibinās taču vēl vienu jaunu partiju – Reģionālo Vienotību? :))

Atliek kaut kam pievienoties, ja ir vēlme palikt politikā. Tur izvēle nav liela – ZZS (pareizāk – LZS), Reģionu apvienība, NA un JKP. Vēl variants ir gan arī Zaļā partija, jo tā mēģina ZZS iekšienē konkurēt, lai būtu līdzvērtīga LZSam, un tādēļ meklē biedrus un veido nodaļas.

Tomēr es nesapratu to attaisnojumu – mēs cerējām, ka kongresā kaut kas mainīsies. Vai tad visi šie nodaļu biedri/pārstāvji kongresā nepiedalās? Vai tur viņu balsis bija dzirdamas par to, ka kaut kas nav kārtībā, vai ka vajag kaut ko savādāk, vai ka viņi izvirza citus kandidātus priekšsēdētājam/valdei? Ja viņi tur aktīvi ne par ko neiestājās vai neprotestēja, tad patiesība drīzāk ir tāda, ka paši tur nemaz negribēja kaut ko mainīt, bet gaidīja, ka darīs citi un rīkosies pēc tā, kas sanāks – ja būs viens priekšnieks, tad paliksim, ja cits, tad izstāsimies, vai kaut kā tā.

Tagad noteikti gaidīs reitingus, kura izveidosies par ietekmīgāko varas partiju, un tai mēģinās pievienoties :))

+8
-2
Atbildēt

3

    Austras koks > Austras koks 29.08.2017. 07.44

    Vakar kā reizi bija reitingi Panorāmā, ja pareizi atceros. Jā, lielākie ir S un ZZS. No V reģionos aizgājušie pie S nevienosies klāt. Daļa varētu iet pie ZZS, kaut tomēr šaubos – jo visticamāk – viņi ZZSu ir apkarojuši visu laiku un uz tā rēķina vēlētājus piesaistījuši. Tātad, ja pievienosies ZZSam, pazaudēs savus vēlētājus. Ja uz Saeimu tas no V reģionos izstājušos varētu neuztraukt, tad uz nākamajām pašvaldību vēlēšanām par to jādomā. Protams, atkarīgs arī no situācijas uz vietas – ar ko kopējs saraksts, cik ir vietas, ar ko kopā koalīcijā utt.

    Bet par tiem reitingiem paturpināsim. Tātad, ja atkrīt S un ZZS, paliek NA, RA un JKP. Bet ir jautājums, kuru izvēlēties. Un te nu ir svarīga tā reitingu daļu, ko nepublicē parasti. Ir ap 15%, kas saka ka nepiedalīsies, un ir vairāk kā 20% to, kas nav izvēlējušies. Plus, visticamāk, aptaujā ir arī jautājums tiem, kas pat ir izvēlējušies – kāda būtu jūsu otrā izvēle, un jautājums tiem, kas nav izvēlējušies – starp ko jūs izvēlētos.

    Un tur visticamāk situācija ir tāda, ka vairāk kā 90% neizvēlējušies ir latviešu partiju elektorāts. Un pēc šiem otrajiem jautājumiem var spriest, kam ir vislielākais POTENCIĀLAIS reitings, kas noteikti stipri atvieglo izvēli. Protams, gada laikā viskautkas var mainīties, tomēr no šiem otrajiem jautājumiem, kuru analīze nekad publiski neparādās, var ļoti daudz ko izspriest.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    tapat vien > Austras koks 07.09.2017. 10.35

    0
    0
    Atbildēt

    0

    valdemir > Austras koks 28.08.2017. 19.42

    Reitings, jau kur tie gadi, ir nemainīgs.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

dzeris49 28.08.2017. 18.51

Tas viss liecina tikai par to, ka Latvijā ideoloģiskas partijas kā tādas praktiski neeksistē, ir tikai politbiznesmeņu grupiņas, kas mēģina caur to, ko viņi dēvē par politiku nodrošināt savu nākotni.

Un NA atbalstītājiem jau nu tik ļoti priecāties nevajadzētu, vismaz tie, kas aiziet no V vai citām liberalām partijām ja iet, tad parasti uz ideoloģiski līdzīgu partiju.

Uz bijušajiem TBLNNK “nacionāļiem” tas neattiecas, cik no viņiem jau nav gan SC, gan GKR, utt., ideoloģiski pilnīgi pretējās partijās, ko viņi kādreiz sauca par “okupantiem”, “ienaidniekiem”, putinistiem, utt., redzamākie ir Požarnovs un Straume ar segvārdu “Batjka” zināmās aprindās.

Un, no otras puses, cik tādi, kas pabijuši turpat visās pārējās un no visām izmestas, atrod savu patvērumu un turpina politbiznesu NA, skaidrs taču, ka ne jau par “pliku velti”, Kiršteins viens ir ko vērts, un kur vēl hroniskais blēdis Lūsis, un citi.

Tā ka rekordisti bezprincipialitātē un visneizvēlīgākie politiskie visēdāji ir ir NA politbiznesmeņi, lai ko viņi tur no tribīnēm arī nebazūnētu.

+8
-5
Atbildēt

12

    Ēriks > dzeris49 28.08.2017. 20.01

    Nu jā,arī hroniskais blēdis Bordāns šajā sakarā būtu obligāti jāpiemin.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 28.08.2017. 21.09

    Klejo no vienas partijas uz otru,lai tiktu pie varas kloķiem.

    Politiskā darbība[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

    Padomju laikā bijis Komjaunatnes biedrs.[nepieciešama atsauce]

    J. Bordāns aktīvi iesaistījies Atmodas procesos, no 1989. gada darbojies Latvijas Tautas frontē.[2]

    1993. gadā J. Bordāns kandidēja 5. Saeimas vēlēšanās no apvienības “Latvijas Ceļš” saraksta, taču netika ievēlēts. 1994. gadā kļuva par 5. Saeimas deputātu ar “mīksto mandātu” uz aptuveni gadu[3][1] Jāņa Vaivada vietā, kurš ieņēma ministra amatu. Neveiksmīgi kandidējis no “Latvijas Ceļa” saraksta 6. Saeimas vēlēšanās 1995. gadā un 1997. gada Rīgas domes vēlēšanās.[4]

    Pēc vairākiem gadiem atgriezās politikā, kad neveiksmīgi kandidēja 2010. gadā 10. Saeimas vēlēšanās no “Vienotības” saraksta[5] (viņš bija “Vienotības” sastāvā esošās partijas “Pilsoniskā savienība” biedrs).[4] 2010. gada otrajā pusē J. Bordāns bija Ministru prezidenta Valda Dombrovska padomnieks tieslietu jautājumos un Ministru prezidenta parlamentārais sekretārs, viņš kļuva par pirmo šī amata ieņēmēju.[3] 2011. gadā nesekmīgi kandidēja ārkārtas 11. Saeimas vēlēšanās jau no Nacionālās apvienības saraksta.[6] Pēc vēlēšanām kļuva par Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāru, amatu atstājis 2012. gadā. 2012. gada jūnijā, pēc Gaida Bērziņa demisijas ticis izvirzīts kā Nacionālās apvienības kandidāts tieslietu ministra amatam V. Dombrovska valdībā,[7][8] lai arī nebija apvienību veidojošo partiju biedrs. 5. jūlijā Saeima viņu šajā amatā apstiprināja.[9]

    2012. gada jūlijā ticis uzņemts partijā Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, kas 11. Saeimas vēlēšanās veidoja kopīgu sarakstu ar partiju “Visu Latvijai”, veidojot Nacionālo apvienību VL-TB/LNNK.[10] Vienlaikus J. Bordāns darbojās biedrībā “Demokrātiskie patrioti”,[4] palika tās biedrs un valdes loceklis arī pēc uzņemšanas Nacionālajā apvienībā. Biedrību un nodibinājumu reģistrā 2013. gada 21. maijā reģistrētas izmaiņas, ka J. Bordāns ir atkāpies no biedrības “Demokrātiskie patrioti” valdes locekļa amata. Taču 2013. gada 1. novembrī viņš tika izslēgts no partijas Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, jo it kā veidojis konkurējošu politisko partiju (ar to domājot “Demokrātisko patriotu” partiju).[11] 2014. gada 18. februārī J. Bordāns izstājās arī no biedrības “Demokrātiskie patrioti”, vienlaikus paziņojot, ka veidos savu politisko spēku.[12]https://lv.wikipedia.org/wiki/J%C4%81nis_Bord%C4%81ns

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 28.08.2017. 22.23

    Es toties nebiju komjaunatnē,pat krievu armijā dienot neiestājos.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    basta > dzeris49 29.08.2017. 02.14

    to Skaisle

    Ja tev, nodzītai krievu garnizonu slampai, arī sifiļis izēdis smadzenes, līdzīgi, kā tavas sugas brālis, dzēris49, tad atgādinu, ka Bordāns ir LC vecbebrs.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    basta > dzeris49 29.08.2017. 02.11

    dzeris49

    “un Straume ar segvārdu “Batjka” zināmās aprindās.”

    Nav dzirdēts, ka Straume būtu apgrozījies jūsu, pidarasu aprindās.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 28.08.2017. 22.57

    Saskaņieši braši iet tāpēc,ka skaisles balso par gorbunoviem,zīgeristiem un bordāniem,kuri sola banānus badā mirstošiem bērniņiem.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 28.08.2017. 22.39

    Skaisle Un ko tad Bordāns vistiņkopējam būtu noblēdījis?
    ———-
    Neko, neko, jums internacionāļiem pleskavas šosejnieks visu, ko solījis ir devis!

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    fretka > dzeris49 28.08.2017. 19.31

    Jā, Džeri, tas tiešām ir briesmīgi, ka pārbēdzēji no TBLNNK tagad ir iefiltrējušies pat jaunajā Kustībā Par. Piemēram, Ilze Viņķele.

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    Anonīms > dzeris49 28.08.2017. 22.47

    Un? Nevaru to pārbaudīt,naciķim neticu.

    Es biju komjaunatnē un neticēju,nespēju iedomāties,ka PSRS varētu sabrukt. Tāpēc es nejūtos vainīga vai slikta.

    Ticēju,ka argūstot Latvijas valsts neatkarību mēs vismaz 25 gadu laikā kļūsim par gudru,modernu,labklājīgu un sociāli taisnīgu un godīgu sabiedrību.

    Tagad ir tā,ka pat sarunāties neprotam. Naciķi caur KM korumpē inteliģenci 100% tāpat kā padlaikos. Bļodlaižām tauki tek pa lūpu uz leju

    Bet tauta turpina aizbraukt no savas Dzimtenes un saskaņieši braši -kā krievu militāristi iet uz mērķi -iztukšotās Latvijas atgriešana kremlim un čekistiem

    Kas vainīgs?
    Kāda nozīme,ka padlaikos nebiji komjaunatnē,ja truls naciķis vien esi?

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Anonīms > dzeris49 28.08.2017. 21.06

    Un ko tad Bordāns vistiņkopējam būtu noblēdījis?

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    Anonīms > dzeris49 28.08.2017. 21.19

    Zini ērik,ej dirst. Padomju laikā es arī biju komjaunatnē,toties desmitiem,ja ne pat simtiem šodienas polotiķu – bija čekas ziņotāji -pašlabumu meklētaji un saņēmēji

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    edge_indran > dzeris49 28.08.2017. 21.48

    —————–

    Karjeristi bija, ir un būs!

    “Latviešiem jāgrib vara. Intervija ar Dagmāru Beitneri-Le Gallu, kura bija sapulcē pie Rīgas pils”

    http://www.la.lv/wp-content/uploads/2017/07/Beitnere_IP.jpg

    Dagmāra Beitnere-Le Galla

    Socioloģe, vēsturniece, deputāte

    Latvijas Universitātes (LU) vēstures maģistre un socioloģijas doktore.

    Vadošā pētniece LU Filozofijas un socioloģijas institūtā.

    Šogad ievēlēta par Jūrmalas domes deputāti no “Tev, Jūrmalai” un Jaunās konservatīvās partijas apvienotā saraksta. http://www.la.lv/latviesiem-jagrib-vara/3/

    +3
    0
    Atbildēt

    0

fretka 28.08.2017. 17.12

“Neatkarīgā Rīta Avīze” slavē jauno Pavļuta un Viņķeles partiju Kustība Par

http://nra.lv/politika/bens-latkovskis/220322-realpolitiska-izvele-par-vai-pret.htm

Interesanti…

+7
-5
Atbildēt

9

    jupissb > fretka 28.08.2017. 17.58

    fretka, paldies, par NRA atsauci, un tiešām “interesanti”.

    Jācer, ka tas ir tikai māņu manevrs ar mērķi atturēt potenciālos tiesiskuma vēlētājus …

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    basta > fretka 29.08.2017. 02.07

    to Skaisle

    “Kā beidzās Ulmaņa afēra,mēs zinam.”

    Tālredzīgā latviešu valsts dižgara, Ulmaņa, “afēra” beidzās ar to, ka tavējiem, jobaniem prokremliskiem mērgļiem: rumpīšiem, freimanēm, zatļeriem, pabrikiem, dombrovskiem, rinkēvičiem, kazlovskiem un vējoņiem neizdevās Latviju pievienot PSRS vēl kādā 35-36. gadā un krievi līdz vācu atbrīvotāju atnākšanai nepaguva visus latviešus noslepkavot. Drausmīgā kļūda, ka viņš tiem izdzimteņiem nesarīkoja īstāko asinspirti, mazāk latviešu krievi būtu nobeiguši “Baigā gadā”

    p.s. vai esi jau čekistu piesmietam mēslam, Dombrovskim, izrāvusi aknu, ka atcerējies 2 miljonus latviešu nācijas glābšanai?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Ēriks > fretka 28.08.2017. 22.27

    Kamēr vien kāds dzērājs Latvijā nodzer savu bērnu naudu, visiem jāsēž tumsā pie maizes un sāls.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    basta > fretka 29.08.2017. 01.57

    to Austras koks

    “ja S+ZZS nepietiks :)”

    Nav apnicis vēl? Vienīgās, kaut cik nopietnās, kas var sarīkot valsts apvērsumu kopā ar SC, ir Vienotība un JaunāKP.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    aivarsk > fretka 28.08.2017. 22.36

    Es arī!

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Anonīms > fretka 28.08.2017. 21.15

    AK – manuprāt,naciķi zemiski un pretīgi izmanto tādus kā Tu. Jo viņi -Tavi naciķi nevis rīkojas,lai Tevis minētie uzdevumi tiktu izpildīti,bet tieši otrādi -dara visu lai tas nenotiktu. Padomā-ja tiktu īstenots viss,ko Tu vēlētos -tad naciķu partija savu misiju būtu izpildījusi un nebūtu vairs vajadzīga.

    Savulaik,Ulmanis sagrāba varu,jo viņš savu uzdevumu -radīt valsti bija izpldījis. Kā beidzās Ulmaņa afēra,mēs zinam.

    Man žēl,ka Tevi šī partija tā nozombējusi

    Un tie 2 miljoni,ko parādnieks aprij it kā bērnu labā…man par to kliegt gribas…. kā viņam un viņa dtaudziņiem nesprūst katru reizi,kad mediji ziņo par neēdušiem bērniem …elles eņģeļi,kuri nekadā gadījumā neaizstāv latviešu intereses

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    fretka > fretka 28.08.2017. 17.47

    Priecājos, ka mūsu izvēle saskan.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Anonīms > fretka 28.08.2017. 21.22

    Fuj,noticēju,aizskrēju un izlasīju. Nu absolūti paredzami.
    Pretīgi….

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Austras koks > fretka 28.08.2017. 17.25

    Tas tiešām interesanti… Lembergs laikam gatavojas šos piesaistīt koalīcijai, ja S+ZZS nepietiks :) Bet ja nopietni, PAR dažos būtiskos jautājumos ir tuvāk saksaņai nekā ZZS.

    Man jau vienkārši jebkurā gadījumā izvēlēties – jebkurš kurš runā vai pieļauj kaut kādas pretimnākšanas okupantiem un to pēctečiem pilsonības jautājumā, jebkurš kas kaut ko runā par Latviju nevis kā nacionālu, bet kā daudznacionālu vai vairākkopienu valsti, jebkurš kurš nevar vienkārši un noteikti bez atrunām pateikt, ka valsts apmaksātajai izglītībai jābūt tikai latviski, par to vēlēt pat nav ko domāt.

    Rezultātā man nemaz izvēles nav par ko balsot, ir tikai viens variants, bet kas notiks ar visām šīm jaunradītajām un jaunpārveidojušamies vai pārpalikušajām mazpartijām – klasisko V, PAR, JKP, RA, Pūces partiju, NSL – tad jau manīs nākamā pusgada laikā virzienus.

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu