Amatu atstāj Vecpiebalgas novada domes priekšsēdētāja Frīdvalde-Andersone • IR.lv

Amatu atstāj Vecpiebalgas novada domes priekšsēdētāja Frīdvalde-Andersone

21
Vecpiebalgas pašvaldības vadītāja Ella Frīdvalde-Andersone. Foto: Ieva Lūka, LETA

Viņa vairs nespēj sastrādāties ar domes sastāvu un kolēģiem pārmet nekoncentrēšanos uz novada attīstību

Vecpiebalgas novada domes sēdē pirmdien pašvaldības priekšsēdētāja Ella Frīdvalde-Andersone (Novada attīstībai) nolikusi deputāta mandātu un atteikusies no pašvaldības vadītājas amata, ziņo LETA.

Frīdvalde-Andersone skaidroja, ka vairs nespēj sastrādāties ar domes sastāvu un kolēģiem pārmet nekoncentrēšanos uz novada attīstību. Pašvaldības priekšsēdētāja savus amata pienākumus beigs pildīt 28.septembrī.

Domes opozīcijas deputāts Edžus Ķaukulis (Par jaunajiem!) pieļāva, ka iemesls Frīdvaldes-Andersones mandāta nolikšanai varētu būt saistīts ar pirmdien izskatīto jautājumu par domes izpilddirektora Hugo Dukša atstādināšanu no amata.

Pieci no domes deputātiem vēlas Duksi atstādināt no amata, lai izmeklētu izpilddirektora vienpersoniski pieņemto lēmumu par cenas noteikšanu smilts karjerā. Duksis 2014.gada 2.janvārī noteicis cenu 60 centu par kubikmetru, vēlāk tā esot pacelta par 10 centiem, taču Ķaukulis norāda, ka smilts ir labas kvalitātes, līdz ar to cenai būtu jābūt vismaz trīs reizes augstākai. Šo lietu izmeklē arī Valsts kontrole.

Opozīcijas deputāti Duksim pārmet arī to, ka izpilddirektors astoņus gadus nav atskaitījies par saviem darbiem. Tomēr izpilddirektoru pirmdien neizdevās atstādināt no amata, jo viņš slimības dēļ nebija ieradies uz sēdi.

Tāpat sēdē personīgu iemeslu dēļ deputāta mandātu nolikusi Agita Šulca (Novada attīstībai). Deputāte teica, ka darbs prasījis pārāk lielu emocionālo slodzi, bet nenoliedza, ka lēmums saistīts arī ar Dukša lēmumu par cenu nosacīšanu smilts karjerā. Šulca bija vienīgā koalīcijas deputāte, kura pievienojās četriem opozīcijas deputātiem.

Frīdvaldes-Andersones un Šulcas deputātu vietas varētu ieņemt Dzērbenes pagasta komunālās saimniecības vadītājs Viesturs Melbārdis un SIA “Hibitech Piebalga” valdes priekšsēdētājs Valdis Cīrulis.

 

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu