No "Vienotības" Liepājas nodaļas plāno izstāties daļa biedru (papild.) • IR.lv

No “Vienotības” Liepājas nodaļas plāno izstāties daļa biedru (papild.)

21
Tribīne "Vienotības" kongresā. Foto: Paula Čurkste, LETA

No partijas izstāsies arī Garkalnes nodaļa

No partijas “Vienotība” plāno izstāties daļa Liepājas nodaļas biedru, aģentūrai LETA apstiprināja nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks, kurš arī pats pametīšot partiju.

Kolektīvo iesniegumu par izstāšanos no partijas “Vienotības” valdei plānots nosūtīt nākamnedēļ. Kā atzina Robežnieks, informācija par šiem plāniem publiskajā telpā ir nonākusi, apsteidzot notikumus, tādēļ viņš vēl nevarot pateikt, cik nodaļas biedru no partijas izstāsies. Nodaļa esot liela – tajā ir ap 70 biedru, un Robežnieks turpinot apzināt viņu plānus par turpmāko darbību partijā.

Motivācija šādam biedru lēmumam esot plašāka, nekā tikai atbalsts bijušajam “Vienotības” priekšsēdētāja vietniekam Edvardam Smiltēnam.

“Mūsu mērķis nav pamest politiku, bet diemžēl redzam, ka “Vienotība” kā platforma sevi ir izsmēlusi. Liepājas nodaļa bija tā, kas pirms vairāk nekā gada rosināja, ka “Vienotībai” ir jāmainās un jāatjaunojas. Diemžēl tas nav izdevies un neizskatās, ka izdosies,” atzina Robežnieks. Lēmums par izstāšanos briedis jau ātrāk, vēl pirms bijušā partijas priekšsēdētāja vietnieka Smiltēna aiziešanas no “Vienotības”. Izanalizēti arī pašvaldību vēlēšanu rezultāti Liepājā, kur “Vienotība” neieguva nevienu vietu Liepājas domē.

“Pirms kongresa neuzskatījām par pareizu nākt klajā ar paziņojumu par izstāšanos, jo spārdīt jau tā zemē guļošo mūsu skatījumā nebūtu politkorekti,” sacīja Robežnieks.

Savus un citu no nodaļas aizejošo biedru politiskās darbības plānus Robežnieks pagaidām nekomentēja, tāpat atturējās prognozēt arī pašas “Vienotības” Liepājas nodaļas likteni, vien atzīstot, ka tas būšot atkarīgs no turpmākajiem procesiem partijā.

Piektdien “Ir” informēja arī partijas Garkalnes novada nodaļas vadītāja vietniece Elga Liepiņa, ka 13 no 17 nodaļas biedriem iesnieguši “Vienotības” valdes priekšsēdētājam Arvilam Ašeradenam iesniegumu par izstāšanos no partijas.

“Mēs neredzam iespēju turpmāk būt par šī politiskā spēka sastāvdaļu, jo pēdējā gada notikumi, pašvaldību vēlēšanu rezultāti, kā arī notikumi “Vienotības” kongresā mūs ir pārliecinājuši, ka partija nav gatava mainīties un nav gatava cīnīties par tās politiskajiem mērķiem. Diemžēl varam secināt, ka partijas galotnei, ir svarīgas tikai savas intereses un amati, savukārt biedri nodaļās, kas ir jebkura politiskā spēka pamats, netiek ņemti vērā,” teikts vēstulē partijas valdei.

Garkalnes nodaļa vēstulē skarbi raksta, ka “Vienotības vadība ir “nodevusi lielāko daļu savu biedru, kā arī tos ideālus un principus, uz kuriem sākotnēji tika būvēta”. Tāpēc Garkalnes nodaļas biedru ceļi šķiras ar partiju. “Tā kā partijas reģionālā nodaļa nevar pastāvēt, ja tajā ir mazāk par pieciem biedriem, tad ņemot vērā apstākļus, tiek likvidēta arī pati Garkalnes nodaļa,” norāda Liepiņa.

“Vienotības” valdes priekšsēdētājs, ekonomikas ministrs Ašeradens biedru izstāšanos no partijas skaidro ar pārmaiņu procesu partijā, kā rezultātā vairāki līdzšinējie politiskā spēka pārstāvji nolēmuši atstāt partiju. Reizē jauni atbalstītāji pauduši gatavību iestāties “Vienotībā”.

Ašeradens uzsvēra, ka ciena Garkalnes un Liepājas nodaļu biedru izvēli un brīvību, pieņemt lēmumu par politiskā spēka atstāšanu. Partijas vadītājs pauda cerība, ka šie cilvēki turpinās būt iesaistīti politiskajos procesos, jo pašlaik lielākā daļa sabiedrības politiskajā dzīvē aktīvi nepiedalās, ziņo LETA.

Viņš skaidroja, ka pārmaiņu procesā būs gan biedri, kam jaunais piedāvājums ir akceptējams, gan tādi, kam tas nav pieņemams. Tajā pašā laikā “Vienotība” ir saņēmusi arī iesniegumus par jaunu biedru uzņemšanu, kuru izskatīšana ir plānota valdes sēdē pirmdien, 28.augustā.

Gan Garkalne, gan Liepāja ir ļoti svarīgas reģionālās vietas, un “Vienotība” centīsies atjaunot Garkalnes nodaļu, skaidroja Ašeradens. Vaicāts, vai no partijas nevarētu aiziet vēl biedri, politiskā spēka priekšsēdētājs norādīja, ka pašlaik būtu “ļoti neapdomīgi apgalvot”, kas tas nenotiks. Pēc tam, kad nesen ievēlētā valde pieņems jauno darbības programmu, varētu būtu arī ar to nepamierināti biedri, kas var izvēlēties atstāt politisko spēku. Reizē šajā situācijā var augt partijas atbalstītāju skaits, jo “Vienotībai” var pievienoties tie, kas gribēs atbalstīt jauno piedāvājumu.

Kā ziņots, pēc pagājušajā nedēļā notikušā “Vienotības” kongresa kopumā no partijas izstājušies deviņi biedri. Starp šiem deviņiem cilvēkiem ir arī bijušais “Vienotības” priekšsēdētāja vietnieks Smiltēns.

Jūnijā notikušajās vēlēšanās “Vienotība” Liepājā ieguva 2,61% vēlētāju balsu, kas nenodrošināja tai iekļūšanu Liepājas domē.

(papildināta ar Ašeradena viedokli un Garkalnes novada nodaļas informāciju)

Komentāri (21)

zanE. 25.08.2017. 15.32

– “Pirms kongresa neuzskatījām par pareizu nākt klajā ar paziņojumu par izstāšanos, jo spārdīt jau tā zemē guļošo mūsu skatījumā nebūtu politkorekti,” sacīja Robežnieks.”

…hmmm…nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks, tā vietā, lai atkāptos no amata par graujošajiem pašvaldību vēlēšanu rezultātiem 2,61% vēlētāju atbalsta – paziņo par izstāšanos no partijas…jāsaka – labi vien ir…kungam sajukušas pašvaldību vēlēšanas ar Saeimas vēlēšanām…tieši vietējie vēro, lemj un novērtē paveikto pašvaldības darbā un tur neviens no malas nevar patraucēt vai roku priekšā aizlikt censoņiem, kas domā par savas pašvaldības iedzīvotājiem…nepietiek ar veģetēšanu uz partijas nosaukuma, ir jāparāda darbi…ja to nav, tad arī rezultāts ir atbilstošs…

…protams, jāmeklē siltāka un daudzsološāka vieta tiem, kas mierīgi grib vadīt savas dienas bez rūpēm un raizēm…skat, ZZS Brigmanis vakar jau paziņoja “ja Rihards Eigims (Mūsu partija) kļūtu par Daugavpils domes priekšsēdētāju, tas ļautu ar pilsētas vadību gan valdības, gan Saeimas frakcijas līmenī sastrādāties citā kapacitātē”…ko tas nozīmē?…pabīdīsim projektiņus, naudas plūsmu pagriezīsim no Ventspils uz Daugavpili utt.? …likās, ka tie laiki jau aiz muguras, kad pagastveči mainīja partijas piederību atkarībā no valdības koalīcijas sastāva…izrādās, turpat vien esam…

…lūk, Vienotības taisnības cīnītājs Vidiņš, tik briesmīgi sašuta, ka nespēja izdabūt 22 000 eirīšu no deputātu kvotām pagājušā rudenī savai slimnīcai…droši vien meklēs citu partiju, kura būs dāsnāka…

…tie, kas nolēmuši aiziet, lai iet…ko Vienotība zaudēja no Rībenas, Buiķa un Kursītes aiziešanas?…ko ieguva NA apvienība, kas viņus uzņēma?…vai kāds atceras trijotnes lielos darbus un paveikto, kāds par tiem dzirdējis?…ja partijai nepieciešami vien skanīgi uzvārdi – nu, jā…tad ar to pietiek…

+14
-9
Atbildēt

11

    Normunds > zanE. 25.08.2017. 23.38

    …hmmm…nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks, tā vietā, lai atkāptos no amata par graujošajiem pašvaldību vēlēšanu rezultātiem 2,61% vēlētāju atbalsta – paziņo par izstāšanos no partijas..

    ===============

    Par ko cepiens? Vienotība no tādiem vien sastāv!

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Absints > zanE. 25.08.2017. 15.48

    Zane, atkal jūdzat vāģus priekšā zirgam. Vienotība pašvaldību vēlēšanās daudzkur atdeva pozīcijas nevis tādēļ, kas vietējās nodaļas slikti strādāja, bet tādēļ, ka Vienotība un tās vadība ir sapuvusi, un vēlētāji to, tādējādi, sodīja. Bez tam ir tendence pašvaldību vēlēšanās ir balsot par konkrētiem cilvēkiem nevis par partijām, pie kam šī tendence pastiprinās virzienā no blīvāk apdzīvotām vietām uz mazāk. Tas noteica, ka šur tur V savas pozīcijas tomēr saglabāja…

    Nu negribat un negribat saredzēt to baļķi savā acī, tik izdomājiet visādus attaisnojumus, kāpēc nabaga Vienotība un tās iepriekšējie līderi ir krituši. Ir apbrīnojuma Jūs fanātiskā ticība sev un Vienotībai (kāpēc Jums vajadzīga Vienotība?), laiks tak būtu objektīvi paskatīties uz lietām..

    +10
    -11
    Atbildēt

    0

    Ēriks > zanE. 27.08.2017. 14.13

    Un uz kurieni tad tās balsis aizietu,ja viņš nesolītu nogāzt Sesku?Tik un tā,lai nogāztu Sesku,bez Saskaņas nevarētu iztikt,cik garš,tik plats.http://pv2017.cvk.lv/ElectionResults/Location?locationId=NnGEGaGW2UM1ajylM1RJog%3D%3D

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Absints > zanE. 26.08.2017. 07.55

    uz Zani. Lielākajās pilsētās vairāk balsoja par partijām, tālos pagastos- par cilvēkiem, neatkarīgi no partijām,. Tendences Rīgā, Daugavpilī, Liepājā.. bija citādas, kā Latgales pierobežas pašvaldībās. Tāpēc Liepājā vairāk balsoja par partijām, ne par cilvēkiem. Taču konkrēto gadījumu komentēt nemāku. Rekur klusais dod statistiku, ka iepriekš bija pat nedaudz sliktāk..

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    valdemir > zanE. 27.08.2017. 12.30

    Redziet, ja Vilnītis nebūtu solījis nogāzt Sesku, iespējams, viņš nedabūtu nevienu vietu. Kurš saprātīgs liepājnieks citādi atdotu savu balsi par aizdomīga eksbaņķiera, kurš pats pakāpies uz komēdiju žanra aktierīša pleciem, vadīta veidojuma filiāli ar zatlerieti priekšgalā?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    basta > zanE. 27.08.2017. 14.23

    to Ēriks

    Nebūtu solījis nogāzt Sesku, zatļeriešu balsis līdzīgās daļās būtu sadalījuši Liepājas partija un SC. Cik balsu būtu dabūjis ZRP, ja Putina kuce, Zatļers, būtu apsolījis kopā ar Ušakovu rīkot fašistisko – neostaļinisko valsts apvērsumu?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    valdemir > zanE. 26.08.2017. 11.07

    Liepājā cilvēki balsoja par tiem, kam bija reālas iespējas aizlaist pensijā Sesku. Diemžēl, Vilnītis viņiem ielika kabatā kluci.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 26.08.2017. 08.45

    Ķīps – domāju , ka arī Liepājas gadījumā balsoja par cilvēkiem un tas izskaidro iepriekšējos rezultātus , jo varas partijai pirms 4 gadiem dabūt 0,8% ir vienkārši apkaunojoši . Cik zinu , tad iepriekšējā situācija radās tā vienkāršā iemesla dēļ , ka centrs īpaši neiespringa ar reģioniem un par nodaļās šefu nominēja nevis to , kurš varēja ko izdarīt , bet gan to kurš smukāk muldēja un kuram bija labāki kontakti . Ar Robežnieka stāšanos pie stūres tika paziņots par restartu … nu sanāca tāds restarts . Vai vainīga partija ? Nezinu , iespējams , bet nu nodaļas darbs ar acīmredzot bija nekāds , ja reiz tādi rezultāti . Piemēra pēc visvairāk balsu saņēmis ir Jānis Vilnītis no Reģionu apvienības , pieļāuju , ka savu kvalitāšu dēļ nevis pārstāvētās partijas , domājams līdzi pavelkot vēl 4 kolēģus.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Austras koks > zanE. 27.08.2017. 10.50

    Interesamti gan, kā tad Vilnītis ielika kluci? Viņam vajadzēja ar saskaņu sadarboties, nevis Sesku? Labāk krievus pielaist pie teikšanas? Gribētu gan kremļa draugi tādu iznākumu.

    Lai kādi slikti būtu vietējie oligarhi vai vietējie aizsēdējušies pašvaldību vadītāji, tie tik un tā ir par pakāpi mazāks ļaunums un par pakāpi mazāka bīstamība nekā saskaņa un tās ielaišana varā.

    Liepājā Sesks dabūja 6 vietas, Vilnītis 5 un saskaņa 4. Tātad Vilnītis viens pats pie teikšanas netiek. Viņam vai nu jāiet kopā ar Sesku vai saskaņu. Tur jebkuram saprātīgam cilvēkam skaidrs, ka variants ir tikai viens, jo saskaņa ir ienaidnieks Nr.1 un neviena cita partija apdraudējumā LV līdzi saskaņai nestāv. Tātad atliek tikai sadarbība ar Sesku.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 25.08.2017. 16.20

    …Ķīps raksta: – “[…]ir tendence pašvaldību vēlēšanās ir balsot par konkrētiem cilvēkiem nevis par partijām[…]”

    …tātad – Tu savā komentārā apstiprini, ka Robežnieka potenciāls neatbilst vēlētāju pieprasījumam?…nespēja pildīt solījumus un to pierādīt ar darbiem…nu, vismaz par to esam vienojušies…

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 25.08.2017. 16.06

    Liepājas nodaļā V nekad nav bijis kārtības . Iepriekšējās vēlēšanās bija vēl smagāk 0,8 % :)

    +9
    0
    Atbildēt

    0

J.Biotops 25.08.2017. 16.34

“…Kolektīvo iesniegumu par izstāšanos no partijas “Vienotības” valdei plānots nosūtīt nākamnedēļ…” Jauka forma tāds “kolektīvs iesniegums”.

Kaut arī labu laiku paredzams, Vienotības sabrukums nepārprotami iezīmējās par tuvākā laika jautājumu pēc tam, kad pēc TP likvidēšanās cēlie korupcijas apkarotāji bez kādiem principiem provincēs piepirka TP lauskas ar visiem vietējiem vadoņiem. Varbūt tāds politikānisms uz brīdi deva klāt pāris vietu Saeimā, bet pat tās partijai nesa nevis reālu ietekmes pieaugumu, bet gan vairoja visādas neskaidrības līdz pat junkerābotiņu parodijai. Pašvaldību vēlēšanās TP drupačas un citi satelīti jau lieliski iztika bez V – priekš kam pašvaldību vadītājiem vairs vajadzīga grimstoša partija ar vāju un dilstošu ietekmi valdībā.

Tāpēc nav pamata brīnīties, ka arī tās vietējās brigādītes, kuras grupveidā vai ne tik atklāti, tomēr kolektīvi iestājās Vienotībā, tagad tikpat kolektīvi rakstīs kolektīvus iesniegumus par atteikšanos no tik caura jumta.

“…Savus un citu no nodaļas aizejošo biedru politiskās darbības plānus Robežnieks pagaidām nekomentēja…” – Kādi gan var būt publicējami plāni, kad jāmeklē jauns jumts.

+9
-5
Atbildēt

0

rinķī apkārt 26.08.2017. 22.54

Latvijā šobrīd politiskā situācija sāk līdzināties tai, kāda tā bija 1918. gadā – tulīt pēc LR dibināšanas.

Ja tolaik no vienas puse jauno valsti spieda nost komunisti, no otras landesvērs, tad tagad komunistu vietā kultūrmarksisti, bet landesvēra vietā ušakovieši. Pa vidu “pilsoniskā biezputra”. :)

Pirmajā reizē notika brīnums – Latvijas Republiku neaprija. Diez vai ir pamats cerēt, ka šoreiz noveiksies līdzīgi :)

+3
-1
Atbildēt

1

    basta > rinķī apkārt 27.08.2017. 12.42

    to rinķī apkārt

    Uz brīnumiem, kā bija, kad sagruva Krievijas impērija un PSRS, varam cerēt tikai no ārpuses. Kā rāda Pašvaldību vēlēšanas, kad RD iekļuva Ķirsis un Bordāns, ir naivi cerēt uz pārmaiņām pašā Latvijā, turklāt nedrīkst aizmirst, ka, pateicoties LC pieņemtam Pilsonības likuma “0” variantam un Vienotības dalītām UA, nemaskētu Latvija ienaidnieku ar vēlēšanu tiesībās būs aizvien vairāk un pienāks diena, kad ušmerikiem, ķiršiem un bordāniem kopā sanāks 50+1 mandāts un tad latvieši var aut kājas uz Sibīriju.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu