Gerhards piedraud ar Rīgas domes atstādināšanu • IR.lv

Gerhards piedraud ar Rīgas domes atstādināšanu

23
Kaspars Gerhards. Foto: Ieva Leiniša, LETA

Ministrs lika Rīgas domei sakārtot noteikumus, lai ievērotu deputātu proporcionalitātes principu komiteju pārstāvniecībā, kas joprojām nav izdarīts

Ja netiks nodrošināts normāls Rīgas domes darbs, Saeimai būs jālemj par domes atstādināšanu, intervijā laikrakstam “Neatkarīgā” teica vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

“Saskaņa”/”GKR koalīcija iepriekšējās Rīgas domes sasaukuma pēdējā sēdē veica priekšdarbus, lai spētu nodrošināt stabilu vairākumu visās Rīgas domes komitejās arī nākamajā sasaukumā, kurā abas partijas būtiski zaudējušas pozīcijas, tādējādi līdzšinējā nolikuma apstākļos tas būtu apgrūtinoši. Tika noteikts, ka turpmāk katrs deputāts varēs darboties vairāk nekā divās domes komitejās, līdz ar to visās komitejās darbojās līdz 20 politiķiem, vēsta LETA.

Vēlāk, ņemot vērā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) aizrādījumus par komiteju skaitlisko sastāvu, Rīgas dome precizēja pašvaldības nolikumu, nosakot, ka katrā komitejā būs 20 deputāti.

Gerhards uzsvēra, ka pēdējais iepriekšējās domes solis bija neatbilstošs ne tikai likumam, bet arī politiskajai kultūrai. Tagadējai domei jāpieņem jauns nolikums. “Ja tas netiks izdarīts, vērsīsimies pret Rīgas domi. Ja netiks nodrošināts normāls domes darbs, Saeimai būs jālemj par domes atstādināšanu,” teica ministrs.

Viņš arī informēja, ka kopumā VARAM saņēmusi sūdzības par 13 domēm.

 

Komentāri (23)

jurisml_inbox_lv 24.08.2017. 11.24

draudi vai ne, nekas nemainīsies , tas ir mutantis mutadis , lembes padauzas ar krieviem nobalsos uz vienu roku un nekādi draudi nelidzēs.

+3
-2
Atbildēt

1

    basta > 24.08.2017. 11.30

    to Ebenemezers

    Ja Saeima ķersies klāt Ušmerikam, tas atgādinās par vairāku simtu miljonu valsts nozagšanu čekas izstrādātā afērā, Citadeles atdošanā par sviestmaizi ASV reģistrētam čekas off-shore firmu fondam. Ja ietupinās Ušmeriku, arī Dombrovskim, Zaķim, Vējonim un pārējiem afēras figurantiem, urkas cietumā izplēsīs anālus krietna apelsīna diametrā.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu