Saēstās smadzenes • IR.lv

Saēstās smadzenes

8
Garāmgājēji Ramblā sniedz pirmo palīdzību vienai no auto notriektajām sievietēm.

Visi pagājušās nedēļas Barselonas uzbrukuma plānošanā un rīkošanā iesaistītie cilvēki ir miruši vai aizturēti, tomēr policijas darbs turpinās – Katalonija pēc teroraktiem meklē skaidrojumus, kāpēc tā notika

Lai arī kopš Barselonas un Kambrilsas teroraktiem, kuros bojā gāja 15 cilvēki, ir pagājusi nedēļa, par tiem joprojām atgādina ne tikai fotogrāfijas avīžu pirmajās lappusēs un pastāvīgi pienākošie jaunumi par policijas darbu, bet arī nebeidzamās cilvēku sarunas uz ielām un kafejnīcās, kā arī dažādas viltus trauksmes par autobusos atstātām mugursomām.

Pirmdien uz vientuļa lauku ceļa Katalonijas vīnogu audzētāju apvidū Alpenedesā tika atrasts un nošauts pēdējais brīvībā esošais uzbrukumos iesaistītais terorists Juness Abujākubs. Policija neizslēdz, ka varētu būt vēl citi aresti, taču tie nebūšot tiešā veidā saistīti ar pagājušās nedēļas uzbrukumiem.

Galvenā uzmanība tagad tiek pievērsta teroraktu sagatavošanas un tajos iesaistīto jauniešu radikalizācijas izpētei. Pireneju pakājes pilsētiņā Ripoļā starp tās desmittūkstoš iedzīvotājiem kopš pagājušās piektdienas uzturas arī desmitiem policistu un žurnālistu. Viņi izprašņā vietējos, lai mēģinātu saprast, kādā veidā šeit radikalizējušies 11 vietējo jauniešu un kā viņiem izdevās klusībā noorganizēt uzbrukumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu