Ēdam ne tikai zāli • IR.lv

Ēdam ne tikai zāli

5
No kreisās: Daniels Rogulis, Maruta Rampane un Līga Dziļuma.

Sestdien Rīgā notiks pirmais vegānfestivāls Latvijā

Pasākuma mērķis nav pulcēt visus Latvijas vegānus, bet gan iepazīstināt ar šiem ēšanas paradumiem tos, kam tie ir sveši, uzsver viena no festivāla organizatoriem Ieva Immure. «Vēlamies lauzt stereotipu, ka būt par vegānu ir dārgi, sarežģīti, sevi ierobežojoši. Gribam parādīt, ka vegānismu var savienot ar labiem rezultātiem sportā, zīdaiņa kopšanu.» 

Festivālu rīko organizācija Dzīvnieku brīvība cerībā, ka šis pasākums kļūs par gadskārtēju notikumu. Iedvesma smelta no līdzīgiem festivāliem pasaulē. Lietuvā notiek tirdziņi un izglītojošas lekcijas, Polijā vegāniska uztura meistarklases, vegāniskas kosmētikas šovi. Savukārt pirmajā Latvijas festivālā, kas sestdien, 26. augustā, notiks Karla fon Stricka villas teritorijā, būs gan produktu tirdziņš, gan kulinārās meistarklases, gan lekcijas par vegānisma dažādajiem aspektiem un, kā jau katrā festivālā, arī mūzikālie priekšnesumi. 

«Cilvēku motivācija un iemesli, kāpēc viņi pievērsušies vegānismam, ir dažādi – tieši tāda būs festivāla programma,» saka festivāla organizatore. Uzrunājām trīs festivāla dalībniekus, lai noskaidrotu, kāpēc viņi kļuva par vegāniem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu