Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisiju oficiāli
konsultē bijušais Ventspils mēra Aivara Lemberga dēla Anrija advokāts Aldis Alliks. Viņš tajā nesaskata interešu konfliktu, jo neesot nekādas profesionālas saistības ar Aivaru Lembergu. Turklāt Alliks kopš 2012. gada vairs nav Anrija Lemberga aizstāvis kriminālprocesā un kopš šāgada sākuma arī vairs nepārstāv Lemberga dēlu kādā civillietā.

Plašā policijas operācijā par Ķīnas iedzīvotāju apkrāpšanu šonedēļ Rīgā un tās apkaimē aizturētas 110 personas. Šogad dažu mēnešu laikā – no marta līdz jūlija beigām – telefonkrāpnieki varētu būt izkrāpuši vairāk nekā divus miljonus eiro. Aizturēto vidū ir gan ārvalstu pilsoņi, gan arī Latvijas pilsonis.

Pēc astoņas stundas ilgas lietas skatīšanas tiesa paturēja apcietinājumā atstādināto maksātnespējas administratoru Māri Sprūdu. Tāds pats tiesas lēmums sagaidīja arī administratoru Nauri Durevski. Abus jūnijā apcietināja, Sprūdu aizdomās par naudas izspiešanu no Trasta komercbankas kreditoriem un naudas atmazgāšanu, bet Durevski par kukuļa izspiešanas mēģinājumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu