Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

7
Kristīne Simsone


Vectēvs, kas bīstamāks par datoru.
Filmas iznākšana ir notikums ne tikai tāpēc, ka Vara Braslas režisētā lente aizsāk simtgades filmu pirmizrāžu sēriju, bet arī tāpēc, ka Latvijas kino pēc trīs gadu pauzes (2014. gadā iznāca Mammu, es tevi mīlu) ir tapusi spēlfilma bērniem un ģimenēm. Jānovēl, lai klasiķu Braslas un scenārista Alvja Lapiņa veidotais darbs par vectētiņa un mazdēla attiecībām un kopējiem piedzīvojumiem izpildītu savu uzdevumu – runātu ar jaunāko skatītāju paaudzi viņiem saistošā valodā. Recenziju lasiet 24. augusta numurā. Kino no 18. augusta.

Baltijas filmu dienas. Kas bija beidzamā Lietuvas vai Igaunijas filma, ko noskatījāties? Ja neatminaties, patiess ir Nacionālā Kino centra apgalvojums, ka esam labāk informēti par Holivudu nekā kaimiņvalstīm. Divas dienas Splendid Palace Lielajā zālē skatāmas četras filmas no Lietuvas un Igaunijas. Puse no tām pirmizrādes: šāgada lietuviešu lente par 70. gadiem Emīlija un traģikomiskā nostalģija pēc 90. gadiem – Mulsuma dienas (Igaunija). Programmā arī Latvijā jau rādītā igauņu ģimenes kino lielfilma Zupas pilsētas slepenā biedrība, kā arī jauneklīgais 80. gadu neatkarības vēsmu caurvītais Lietuvas apcerējums Senekas dienaSplendid Palace 23. un 24. augustā no plkst. 18. Bez maksas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu