Igaunija atbild uz Krievijas notu par lēmumu izbeigt Bronzas kareivja nemieru laikā nogalinātā lietu • IR.lv

Igaunija atbild uz Krievijas notu par lēmumu izbeigt Bronzas kareivja nemieru laikā nogalinātā lietu

21
Bronzas kareivis Tallinas Brāļu kapos.

Krievija krimināllietas izbeigšanu uzskata par tai nedraudzīgu lēmumu

Igaunijas Ārlietu ministrija (ĀM) atbildējusi uz Krievijas diplomātisko notu par Igaunijas prokuratūras lēmumu noilguma dēļ izbeigt lietu par Krievijas pilsoņa Dmitrija Gaņina slepkavību 2007.gada aprīlī tā dēvētā Bronzas kareivja pārvietošanā notikušo nekārtību laikā.

Uz Krievijas notu, ko Igaunija saņēma 15.jūnijā, atbilde sniegta šonedēļ, ziņu aģentūru BNS informēja Igaunijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses dienestā. Atbildes saturs netiek atklāts. “Mēs parasti nekomentējam diplomātiskās korespondences saturu,” sacīja ministrijas preses dienesta pārstāvis.

Krievijas notā bija pausta neizpratne par Igaunijas prokuratūras lēmumu izbeigt izmeklēšanu par Gaņina slepkavību.

“Igaunijas prokuratūras lēmumu izbeigt krimināllietu par Krievijas pilsoņa Gaņina slepkavību Tallinā 2007.gada aprīlī mēs nevaram vērtēt citādi, kā klaju apliecinājumu Igaunijas varasiestāžu liekulībai,” sacīja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

“Neizprotam tādu bojāgājuša Krievijas pilsoņa piemiņu zaimojošu pieeju. Mūsu vēstniecība Tallinā jau ir pieprasījusi Igaunijas varasiestādēm sniegt informāciju par tādu acīmredzami Krievijai nedraudzīgu rīcību,” viņa piebilda.

Igaunijas Ziemeļu prokuratūra 14.jūnijā paziņoja, ka Gaņina slepkavības lietā iestājies desmit gadu noilgums un pēc izmeklēšanas materiālu atkārtotas pārbaudes nolemts lietu slēgt.

Pēdējās ar Gaņina bojāejas apstākļiem saistītās izmeklēšanas darbības veiktas pērn septembrī, tomēr līdz šim izmeklētāji nav noteikuši nevienu aizdomās turamo.

Naktī uz 2007.gada 27.aprīli Igaunijas galvaspilsētas centrā, Tenismegi pakalnā, tika demontēts piemineklis Otrajā pasaules karā kritušajiem padomju karavīriem jeb tā sauktais Bronzas kareivis. Vēlāk tas tika novietots Tallinas Karavīru kapos. Toreiz divas naktis ilgušajos krievvalodīgo jauniešu nemieros gāja bojā viens cilvēks – Gaņins, bet 1200 tika aizturēti.

20 gadus vecajam Igaunijā dzīvojošajam Krievijas pilsonim Gaņinam un viņa draugam Oļegam Rozenkovam 2007.gada 27.aprīlī vairāki cilvēki uzbruka Tatari ielā. Vispirms abi tika sisti, bet pēc tam Gaņins tika nodurts. Policija atrada piecus cilvēkus, kas sita Gaņinu, no kuriem divi kādu laiku pavadīja apcietinājumā, taču Gaņina slepkavu atrast nav izdevies.

 

Komentāri (21)

jurisml_inbox_lv 11.08.2017. 08.34

krievu fsb noorganizēja slepkavību , lai būtu iemesls skaļam troksnim šī nezināmā kareivja (IESPĒJAMS VĀCU) pieminekļa demontāžas procesā, noorganizētas politiskas slepkavības parasti nav atklājamas , kas nogalināja Kenediju?

+3
0
Atbildēt

2

    basta > 11.08.2017. 16.43

    Nav būtiski, kurš “pateicīgais” amerikānis nobeidza kremļa draudziņu un nēģeru mīluli, kurš sarīkoja Karību krīzi, čekas kuces, Normas Džīn, savaņģto Kenediju un kurš “pateicīgais” zviedrs velkomistu, Palmi. Slikti, ka to neliešu likteņi nekļuva par mācību citiem savas valsts ienaidniekiem un savas tautas nīdējiem.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    jurisml_inbox_lv > 11.08.2017. 15.52

    arī Uvo Palmi?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu