Vatikāns gatavojas pāvesta vizītei Krievijā • IR.lv

Vatikāns gatavojas pāvesta vizītei Krievijā

21
Pāvests Francisks. Foto: EPA/LETA

Saspringto attiecību dēļ starp Romas katoļu baznīcu un Krievijas pareizticīgo baznīcu vēl neviens mūsdienu Romas pāvests nav bijis vizītē Krievijā

Vatikānā pēta pāvesta Franciska vizītes iespējas Krievijā. Romas kūrijas valsts sekretārs Pjetro Parolīns trešdien Itālijas medijiem teica, ka drīzumā dosies uz Maskavu, kur tiksies ar patriarhu Kirilu. Viņi apspriedīs pāvesta iespējamo vizīti Krievijā, ziņo Dw.de.

Pāvests īpaši interesējoties par Austrumeiropu, kas ir bagāta ar reliģijas un kultūras tradīcijām, teicis Romas kūrijas vadītājs.

Saspringto attiecību dēļ starp Romas katoļu baznīcu un Krievijas pareizticīgo baznīcu vēl neviens mūsdienu Romas pāvests nav bijis vizītē Krievijā. Francisks ne reizi vien ir izteicis vēlēšanos ierasties Maskavā, tomēr pagaidām vizīte nav notikusi. Tas ir saistīts ne tikai ar teoloģiskiem, bet arī politiskiem iemesliem, raksta aģentūra AFP. Šogad martā pāvests vācu avīzei “Die Zeit” teica, ka Krieviju viņš nevar apmeklēt tāpēc, ka tad viņam būs jābrauc arī uz Ukrainu.

Pēc Krievijas iebrukuma Austrumukrainā Vatikāns saņēma pārmetumus par pārāk piekāpīgo pozīciju pret Krieviju. Tiek uzskatīts, ka Svētais Krēsls negrib riskēt ar iespēju tuvināties Krievijas pareizticīgo baznīcai, tāpēc nekritizē Krievijas politiku.

Pagājušā gada februārī pāvests Francisks un patriarhs Kirils tikās Kubā, kas bija šo divu baznīcu galvu pirmā tikšanās kopš XI gadsimta.

 

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu