Latvijas Radio valdes locekļiem prasa nevainojamu reputāciju • IR.lv

Latvijas Radio valdes locekļiem prasa nevainojamu reputāciju

30
NEPLP loceklis Ivars Āboliņš vadīs Latvijas Radio valdes konkursa komisiju. Foto: Evija Trifanova, LETA

Izsludināts konkurss uz Latvijas Radio valdes locekļu amatiem

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien nolēma izsludināt konkursu uz Latvijas Radio (LR) valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa finanšu vadības jautājumos amatiem, aģentūru LETA informēja padomē.

LR valdes priekšsēdētāja amata kandidātiem jābūt Latvijas pilsoņiem, kuriem ir valsts valodas un vismaz divu svešvalodu, no kurām viena ir Eiropas Savienības (ES) oficiālā valoda, zināšanas. Tāpat tiem jābūt maģistra grādam vadībzinātnēs, kā arī vismaz piecus gadus ilgai darba pieredzei vadošā amatā plašsaziņas līdzekļu jomā vai vidējas vai lielas kapitālsabiedrības, organizācijas vai iestādes vadībā.

No LR valdes priekšsēdētāja amata kandidātiem tiek sagaidīta nevainojama reputācija, kā arī vairākas kompetences atbilstoši LR vadības specifikai, tostarp risku un pārmaiņu vadības, finanšu resursu pārvaldības un gada pārskatu sagatavošanas prasmēm.

Savukārt konkursam uz LR valdes locekļa finanšu vadības jautājumos amatu NEPLP aicina pieteikties Latvijas valsts pilsoņus, kuriem ir valsts valodas un vismaz divu svešvalodu, no kurām viena ir ES oficiālā valoda, zināšanas. Tāpat kandidātiem jābūt maģistra grādam finansēs, ekonomikā vai vadībzinātnēs un vismaz piecus gadus ilgai darba pieredzei vadošā amatā plašsaziņas līdzekļu jomā vai vidējas vai lielas kapitālsabiedrības, organizācijas vai iestādes vadībā.

LR valdes locekļa finanšu vadības jautājumos amatu kandidātiem jābūt nevainojamai reputācija un vairākām kompetencēm atbilstoši LR vadības specifikai, tostarp izpratnei par uzņēmuma vadību, risku un pārmaiņu vadību, finanšu resursu pārvaldību un gada pārskatu sagatavošanu.

NEPLP pagājušajā nedēļā apstiprināja LR valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa finanšu vadības jautājumos amata kandidātu nominācijas komisijas personālsastāvu.

Komisijas vadītājs būs NEPLP priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboliņš un tajā strādās arī NEPLP locekļi Patriks Grīva un Gunta Līdaka, Pārresoru koordinācijas centra pārstāvis Vladislavs Vesperis, kā arī eksperti – biedrības “Par legālu saturu” izpilddirektore, bijusī NEPLP priekšsēdētāja vietniece, NEPLP Sabiedriskās konsultatīvās padomes priekšsēdētāja Dace Kotzeva un Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta Latvijas pārstāvniecības vadītājs Andris Grafs.

Vienlaikus sēdē NEPLP arī apstiprināja LR valdes locekļiem nepieciešamo prasību un profesionālās pieredzes aprakstu.

Līdz LR valdes locekļu amatu konkursa noslēgumam par LR valdes locekli NEPLP apstiprināja LR finanšu direktoru Juri Gavaru, kurš no šā gada aprīļa darbojās kā prokūrists LR. Gavars iecelts LR valdes locekļa amatā, lai stiprinātu LR valdes kapacitāti jau tagadējā ikdienas darbā.

NEPLP 17.jūlijā sēdē nolēma atjaunot LR valdi trīs locekļu sastāvā. 

Šogad marta sākumā NEPLP izteica neuzticību LR valdes priekšsēdētājam Aldim Pauliņam un valdes loceklim nodrošinājuma jautājumos Uldim Lavrinovičam. Tādējādi valdē palika tikai Sigita Roķe, kurai NEPLP deva pārbaudes laiku. NEPLP šā gada 11.maija sēdē nolēma, ka vienīgā LR valdes locekle Roķe turpinās darbu valdē.

Tolaik NEPLP loceklis Ivars Āboliņš norādīja, ka, izvērtējot Roķes iesniegto LR turpmākās attīstības redzējumu, padomes locekļi vienbalsīgi nolēmuši ļaut viņai turpināt darbu LR valdē. “Mēs pilnībā uzticamies Sigitai Roķei. Viņa turpinās darbu kā vienīgā LR valdes locekle,” paziņoja NEPLP pārstāvis.

 

 

Komentāri (30)

jurisml_inbox_lv 11.08.2017. 12.34

ja esi komunists , reputācija vienmēr būs nevainojama , tas ļoti labi izpaužas izblamētā dūklava personā

0
0
Atbildēt

1

    Ēriks > 11.08.2017. 12.57

    Nemaz nevajag pašam būt par komunistu,vajag tikai ar tankiem ievilkt komunistus valdībā,un var kļūt pat par visas tautas morālo līderi.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

ierados 11.08.2017. 11.00

Kamēr tiesa nav pierādījusi pretējo (kas nav iespējams pēc definīcijas) un mediji kladzina par samaksu, reputācija ir nevainojama kā dievs to devis. Šāda puzes lāčplēša doktrīna ir nesagraujama un viņš (un viņa sekotāji) var pasūtīt visus tamlīdzīgus prasītājus trīs mājas tālāk palasīt sēnes. Kurus gribat sasmīdināt?

0
0
Atbildēt

1

    Ēriks > ierados 11.08.2017. 12.08

    Nebiju vēl dzirdējis,ka tiesa vērtē reputācijas,tas ir kas jauns.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu