Dzintaru koncertzālē - Ksenija Sidorova un Pāvo Jervi • IR.lv

Dzintaru koncertzālē – Ksenija Sidorova un Pāvo Jervi

31
Ksenija Sidorova. Publicitātes foto

14. augustā pulksten 20 Dzintaru koncertzāle aicina uz šīs vasaras muzikālo pērli -virtuozā akordeoniste Ksenija Sidorova un pasaulslavenais diriģents Pāvo Jervi ar Igaunijas festivāla orķestri atskaņos krāšņu programmu

Programmā būs Erki Svena Tīra Akordeona koncerts “Prophecy” un divi Dmitrija Šostakoviča skaņdarbi – “Astotais stīgu kvartets” pārlikumā orķestrim un “Pirmā simfonija fa minorā”. Koncerts būs veltīts Igaunijas simtgadei un Igaunijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē.

Ksenija Sidorova kļuvusi par sava instrumenta vēstnesi pasaulē, pārkāpjot žanru robežas un ar savu meistarību un personības šarmu uzrunājot klausītājus visā pasaulē. 2016. gadā Ksenija parakstīja ekskluzīvu līgumu ar vienu prestižākajām mūzikas ierakstu izdevniecībām “Deutsche Grammmaphon”.

14. augusta koncertā Ksenijas Sidorovas izpildījumā baudīsim rietumu pasaulē slavenā igauņu komponista Erki Svena Tīra akordeona koncertu “Prophecy”. Erki Svens Tīrs karjeru sācis kā rokmūziķis, un arī viņa ne gluži demokrātiskie skaņdarbi ir piesātināti ar enerģētisku izteiksmi un organisku intuitīvā un racionālā sintēzi, kas ļauj tos uztvert plašam klausītāju lokam.

Igauņu diriģents Pāvo Jervi ir slavenās Jervi mūziķu dzimtas pārstāvis (tēvs – diriģents Nēme Jervi, māsa – flautiste Marika Jervi, brālis – diriģents Kristjans Jervi.) Pēc 18 dzīves gadiem Tallinā 1980. gadā visa ģimene emigrēja uz ASV, kur Pāvo līdzās sitaminstrumentālista diplomam sasniedza arī sava bērnības sapņa piepildījumu – kļuva par diriģentu. Šobrīd viņš ir viens no ievērojamākajiem savas paaudzes diriģentiem, kurš regulāri uzstājas ar pasaules izcilākajiem orķestriem.

Igaunijas festivāla orķestris ir diriģenta Pāvo Jervi lolojums. Tas ir Pērnavas mūzikas festivāla rezidējošais orķestris, kurā muzicē ārzemju kolektīvu vadošie mūziķi un igauņu talanti. 2018. gada janvārī plānota Igaunijas festivāla orķestra koncerttūre pa vairākām Eiropas galvaspilsētām.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu