"Vienotība" līdz pirmdienai pagarina valdes priekšsēdētāja kandidātu iesniegšanu • IR.lv

“Vienotība” līdz pirmdienai pagarina valdes priekšsēdētāja kandidātu iesniegšanu

21
Andris Piebalgs. Foto: Ieva Čīka, LETA

“Vienotības” valde neskata Smiltēna rosinājumu par Āboltiņas turpmāko atrašanos frakcijas vadībā

Partijas “Vienotība” valde trešdien pagarināja līdz pirmdienai, 14.augustam, kandidātu pieteikšanu uz valdes priekšsēdētāja amatu. Valde arī neskatīja Edvarda Smiltēna (V) rosinājumu lemt par to, ka Saeimas frakcijas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai (V) būtu jāzaudē savs amats, teica “Vienotības” priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

“Vienotības” valde arī nepaudīs atbalstu vienam kopīgam valdes priekšsēdētāja amata kandidātam, teica Piebalgs, jo valde nevēlas ierobežot demokrātisko procesu. Iepriekš daļa “Vienotības” valdes locekļu bija aicinājuši valdi vienoties par vienu kopīgu partijas priekšsēdētāja amata kandidātu.

Piebalgs norādīja, ka Smiltēna priekšlikums netika iekļauts darba kārtībā ar izteiktu balsu vairākumu. Pats Piebalgs balsoja par šī jautājuma izskatīšanu, jo viņam ir svarīga visu jautājumu izvērtēšana, ziņo LETA. Par šī jautājuma iekļaušanu darba kārtībā balsoju pieci, pret bija četri un četri atturējās, teica Smiltēns.

Tāpat valde nolēma līdz pirmdienai, 14.augustam, pagarināt pieteikšanās termiņu uz “Vienotības” priekšsēdētāja amata kandidātu, teica Piebalgs. Valde arī vienojās, ka kandidātus varēs izvirzīt kongresa norises laikā, piebilda priekšsēdētāja vietnieks Smiltēns.

Kā ziņots, Smiltēns aicināja Āboltiņu atkāpties no frakcijas priekšsēdētājas amata, lai partija, veicot radikālas pārmaiņas, varētu pretendēt uz 10% līdz 20% lielu atbalstu sabiedrībā. Neveicot lielas izmaiņas līdzšinējā darbībā, viņaprāt, var piepildīties prognozes, ka “Vienotība” nākamajās Saeimas vēlēšanas var nespēt nokomplektēt tādu komandu un piedāvājumu, kas varētu labi startēt vēlēšanās.

Partijas kongress, kurā vēlēs jauno valdes priekšsēdētāju, notiks 19.augustā.

 

Komentāri (21)

west 09.08.2017. 18.33

Vajag atstāt Āboltiņu, ja jau līdz šim partijniekiem nepietika dūšas viņu sirsnīgi palūgt.. Lai jau pastāv pie līķa apbērēšanas.

Pašiem par sevi nelabi nepaliek – “godīguma partija” ?

Tauta visu sen jau ir novērtējusi un sapratusi. Nevar un nedrīkst to jāt bezgalīgi.

Laipni lūgti politiskajā miskastē pie visiem pārējiem “tautas glābējiem”!

Mācieties visi ,kā var sajāt labu projektu un piečakarēt savus vēlētājus.

Tagad moskaļu varai visi ceļi brīvi.

U8n tas vienas egoistes dēļ..

+5
-3
Atbildēt

1

    basta > west 09.08.2017. 23.04

    to west

    Āboltiņa, esot tielietu ministres amatā, uzstājās pret “cilvēciskākā miņistra” Baštika, vērienīgo bērnu namu bērnu tirgošanu uz ārzemēm pedofīlu pritoniem un plantācijām un ieslodzīto nelegālo nodarbināšanu cietumos. Kurš vēl, no visas varzas, izņemot Repši un Vilku, kuri mūs atbrīvoja no Jakāna un Vaškēviča, lietderīgu savā mūžā ir izdarījis.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

Skumjais Bruņinieks 09.08.2017. 20.01

uz west

“..un tas vienas egoistes dēļ..”

Vai tad Āboltiņa viena ir vainīga…beidziet liet ūdeni..!

Vainīgi ir visi Vienotības biedri..ne tikai Āboltiņas roklaižas, bet arī viņķeles, čīgānes, loskutovi, judini un čepānes…VISI!!!!!!!

Āboltiņa ilgstoši baudīja visu savu partijas biedru atbalstu..citādīgi nemaz nevarētu šī dāma tā izvērsties. Vienotība ar āboltinas un Kampara atbalstu jau sen bija kļuvusi par darbā iekārtošanas biroju nomenklatūrai..Kamparu( kurš joprojām ir vadībā), nemaz neinteresēja, ar kādiem līdzekļiem tiek sasniegts lielais deputātu skaits Saeimā..ņēma visādu TP šļuru, visus visus, nesmādēja arī individuālos..lai tik būtu lielāka ietekme savējo bīdīšanai..

Par to sen jau brīdināju..līdz ko darbā iekārtoties gribētāji redzēs, ka kantoris(Viņķele to sauc par organizāciju) nedod iespēju tikt pie siltām vietām, pasūtījumiem un resursiem, tā uzreiz būs mukšana uz citiem kantoriem..vai tiks veidoti jauni.

Un nevajag te Āboltiņu dēvēt par baigi “jaudīgo” vai”stipro sievieti”, vai varen spēcīgu un lemtspējīgu..Āboltiņa ir parasta bāba..politiķe – intrigante, kura varena bija tikai tāpēc, ka ļembergs to atļāva un to gribēja.

Lembergs Āboltinai ļāva būt stiprai un ietekmīgai, jo tā vienlaicīgi, bez viņa īpašas palīdzības palīdzēja izdzēst Rīkojuma Nr2 sekas un Zatlera nosprausto “sarkano nesadarbošanās līniju” ar Lembergu.

Lembergs Āboltiņai atļāva šiverēt Latvijas politikas virtuvē, lai rudā visas vienotības vārdā pasauktu tautas padzīto, smagos(perdon, ļoti smagos) noziegumos apsūdzēto ZZS pārstāvi valdībā.

Līdz ko tas bija izdarīts, tā Lembergs par Āboltiņu aizmirsa..un tā vairs nebija ne ietemīga, ne varena, ne jaudīga. Protams, Āboltiņai no ilgstošās eiforijas un visatļautības širmis aizvērās un tā nodomāja spēlēt augstāk…nu gluži, kā tajā krievu pasakā par zelta zivtiņu, kur vecenei nepietika ar zelta zivtiņas uzburto sili un jauno māju..vecene gribēja kļūt par visas jūras karalieni un lai pati zelta zivtiņa viņai kalpotu..

Bet kas no tā iznāca, mēs zinām…zelta zivtiņai(Lembergam) pietika vien ar vienu astes mājienu un vecene pazaudēja visu iegūto..un palika pie savas sasistās siles..Tātad, kad Lembergu Āboltiņa ar Vienotību pasauca valdībā, bet rudā turpināja pēc inerces vēl blatot, Lembergs acumirklī pārvērta ietekmīgo, jaudīgo Āboltiņas salātzaļo balonu par nošļukušu, izmantotu prezervatīva ādiņu.

Nu Āboltiņas gadījumā rudā ar sasistu sili nepaliks, gan jau Sistēma, Lembergs un pārējie oligarhi atalgos viņu, tā pat, kā jaunizcepto “valsts vīru” lācīti atalgoja.

Jo patiesībā visa mūsu oligarhu sistēma ar Lembergu priekšgalā ir pateicīga gan Āboltiņai , gan lācītim , gan pārējiem Vienotības biedriem, kuri reanimēja Lembergu – galveno mūsu valsts “krusttēvu un leļļu raustītāju.

+3
-7
Atbildēt

2

    zanE. > Skumjais Bruņinieks 09.08.2017. 22.22

    …nu, lūk – starpnieks starp Lembergu un Āboltiņu Jums atklāja visu patiesību – organizēja gan strelkas, gan ziņas nodeva, saveda abus kopā, blakus stāvēja, telefona savienojumus radīja, par šoferi Āboltiņai piestrādāja, kad veda uz Puzes muižu…visu, visu Jums izstāstīja – beidzot atbrīvojās no smagā sloga…tagad vien atliek nošauties, jo nospiedošā Lemberga/Āboltiņas klātbūtne nabaga Skumjo Bruņinieku novedusi līdz nervu sabrukumam…ne vairs akordeons uz skārda jumta, ne sarkanais mocītis, ne Dulcineja vairs nespēj glābt Skumjo Bruņinieku no patiesības mirkļa…āmen!…

    …pag, Tev prezervatīvu ādiņas arī lika lasīt?…ak, vai!…

    …mēs tak nevaram neticēt aculieciniekam un līdzdalībniekam Skumjajam Bruņiniekam…

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    basta > Skumjais Bruņinieks 09.08.2017. 22.58

    to zanE …

    Ne tik daudz Āboltiņas un Lemberga, bet daudz interesantākas ir Āboltiņas un Dombrovska neformālās attiecības ar Savicki. Par to pašu Godmaņiene, starp citu, zaudēja pielaidi valsts noslēpumiem.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

andrejs 09.08.2017. 16.04

Piebalgs ir tipisks harizmātisks līderis. Velti viņš pamet kārtējo partiju…

0
-5
Atbildēt

1

    basta > andrejs 09.08.2017. 16.08

    to andrejs

    Uz brālīgo JaunoKP, pie sava bijušā parķijas biedra, Bordāna, jāpāriet jau laicīgi. Rinkēvičs un Kazlovskis gan turēsies amatos, lai tieši pirms Saeimas vēlēšanām, iestātos SC un ja SC un JaunaiKP izdosies savākt 50%+1 mandātu, varēs mierīgi turpināt ministrēt.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu