Reputācijas jautājums • IR.lv

Reputācijas jautājums

5
Ieva Cielava

Rīgas ielu remontētājiem jājūt sabiedrības noskaņojums un sociālā atbildība, bet dome to viņiem atgādina ar sodiem – tā haosu satiksmes drošībā komentē departamenta vadītājs Emīls Jakrins

Fotoattēli ar šķību bruģa klājumu Krišjāņa Barona ielā pērn pārpludināja sociālos tīklus, bet KNAB ierosināja kriminālprocesu par iespējamiem iepirkumu pārkāpumiem. Šie notikumi par gandrīz vai simbolisku dara Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāja Emīla Jakrina izvēlēto pudienu vietu – restorānu Osīriss turpat Barona ielā. Viņš jau gadu pilda šo amatu, taču skandālu virpulī pērn atstādinātais priekštecis Vitālijs Reinbahs joprojām oficiāli nav atlaists – pēc atstādināšanas devies bērna kopšanas atvaļinājumā, bet  tagad esot uz slimības lapas.

Viļņotiem matiem, smaidīgs un pēc nesenās slimošanas vēl aizsmakušu balsi – tāds departamenta priekšnieks gaida norunātajā vietā. Savulaik strādājis gan Satiksmes ministrijā, gan Ceļu satiksmes drošības direkcijā, Jakrins tagad pārrauga Rīgas ielu remontdarbus, kas atkal izpelnījušies skaļu kritiku.

Galvaspilsētas centrā uzrakti 17 kilometri ielu braucamās daļas un ietvju, tajā skaitā centrālās ielas – Valdemāra, Brīvības, Dzirnavu, Elizabetes, Stabu. Steidzīgie remontdarbi saistīti ar domes vadības vēlmi izdaiļot pilsētu par godu Latvijas simtgadei, skaidro Jakrins. Sociālajos tīklos parādās video un bildes, kur gājēji un velosipēdisti bez jelkādiem drošības norobežojumiem lavierē pa ielas braucamo daļu garām uzraktai ietvei.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu