Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

6
Sapņotāji
Kristīne Simsone



oooo
 Sapņotāji / The Dreamers. Itāļu režisora Bernardo Bertoluči veltījums savai kino iedvesmai – franču jaunajam vilnim. Erotisko motīvu caurvītais mīlasstāsts (2003) starp jaunu amerikāņu studentu (Maikls Pits) un Parīzes intelektuāļu atvasēm (Eva Grīna un Luijs Garels) ir kultūratsaucēm pilna 60. gadu Francijas galerija. Tajā ietverti gan citāti uz būtiskākajiem jaunā viļņa kinodarbiem, gan atsauces uz 1968. gada Parīzes nemieriem. Juteklisks, emocionāli nospriegots un aizkustinošs kinodarbs, arī izteiksmīgs laikmeta portretējums. 11. augustā K. K. fon Stricka villas dārzā plkst. 21.30. Biļetes Bezrindas.lv.

oooo Stikla pils / The Glass Castle. Amerikāņu žurnālistes Dženetas Volsas autobiogrāfiskajā romānā balstītā filma ir psiholoģiskajām niansēm piepildīts stāsts par smeldzīgu bērnības pieredzi un nelīdzenām attiecībām ar vecākiem. Akcentējot sociālo slāņu atšķirību un dažādus pasaules redzējumus, Stikla pils raisa spēcīgu līdzpārdzīvojumu, pat spītējot vēstījuma mērenajai paredzamībai. No 11. augusta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu