Policija aizturējusi Jūrmalā pa piektā stāva logu izkritušā bērna vecākus • IR.lv

Policija aizturējusi Jūrmalā pa piektā stāva logu izkritušā bērna vecākus

31
Foto: Edijs Pālens, LETA

Policijā saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par nonāvēšanu aiz neuzmanības

Valsts policija (VP) aizturējusi vecākus, kuru gadu vecais bērns nedēļas nogalē gāja bojā, izkrītot pa piektā stāva logu, aģentūrai LETA apstiprināja VP preses pārstāve Samanta Čapkovska. Traģiskais negadījums notika Jūrmalā, Kauguros.

Čapkovska skaidroja, ka policijā saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par nonāvēšanu aiz neuzmanības.

Abi vecāki dzimuši 1988.gadā un šobrīd atrodas izolatorā. Notikuma brīdī abi vecāki nav atradušies istabā, kur bijis bērniņš.

Ģimene agrāk policijas redzeslokā nav nonākusi. Šī ģimene uzskatāma par maznodrošinātu un dzīvoja sociālajā mājā, teica Čapkovska.

Kā informēja Jūrmalas domes pārstāve Elita Cepurīte, nelaimes gadījums noticis sociālajā dzīvoklī, kur ģimene ar bērniem bija aizgājusi ciemos. Ģimene nav bijusi pašvaldības sociālo dienestu redzeslokā kā nelabvēlīga.

Ģimenē aug arī trīs gadus vecs bērns, kurš patlaban nodots vecvecākiem. Pēc Jūrmalas domē paustā, ar vienpersonisku Bāriņtiesas lēmumu sestdien, 29.augustā, vecākiem tika pārtrauktas aizgādības tiesības. Normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pēc 15 dienām tiks sasaukta koleģiāla Bāriņtiesas sēde, kurā lems, vai vecāku tiesības atjaunojamas.

Vienlaikus Jūrmalas domē informēja, ka Labklājības pārvaldes speciālisti sazināsies ar ģimeni, kurā notikusi traģēdija, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu bezmaksas psihologa palīdzību.

Pašlaik VP nav zināmi sīkāki notikuma apstākļi.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu