Vējonis aicina izvērtēt Sudrabas atbilstību oligarhu lietas izmeklēšanas komisijas vadītājas amatam • IR.lv

Vējonis aicina izvērtēt Sudrabas atbilstību oligarhu lietas izmeklēšanas komisijas vadītājas amatam

41
Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Zane Bitere, LETA

Prezidents Saeimas frakciju vadītājiem ir nosūtījis vēstuli, kurā aicina izvērtēt Sudrabas atbilstību šim amatam

Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicina Saeimu izvērtēt Saeimas deputātes Ingunas Sudrabas (NSL) atbilstību “Rīdzenes sarunu” parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatam, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Tikšanās laikā ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK) Valsts prezidents aicināja Saeimu izvērtēt, vai parlamentārās izmeklēšanas komisija par viesnīcā “Rīdzene” notikušajām sarunām Sudrabas vadībā spēs izpildīt Saeimas dotos uzdevumus, stiprinās sabiedrības uzticēšanos valsts varai un tiesiskumam.

Vējonis arī informēja, ka piektdien Saeimas frakciju vadītājiem ir nosūtījis vēstuli, kurā aicina izvērtēt Sudrabas atbilstību parlamentārās komisijas vadītājas amatam.

“Lai komisija varētu īstenot tai uzticētos uzdevumus un sasniegt rezultātu, visiem tās locekļiem nepieciešama laba reputācija un jābauda sabiedrības atbalsts. Nedrīkst pastāvēt šaubas par komisijas locekļu iespējamu ieinteresētību vai citi apstākļi, kas var radīt šķēršļus kvalitatīvam un efektīvam komisijas darbam,” uzsver Vējonis.

Partijas “No sirds Latvijai” Saeimas frakcija arī pēc Valsts prezidenta lūguma negrasās izvērtēt Sudrabas atbilstību “Rīdzenes sarunu” parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatam.

Kā sarunā ar aģentūru LETA pauda NSL Saeimas frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Gunārs Kūtris, frakcijai nav ko pārskatīt. “Mums nav jāpārdomā savs viedoklis, jo precīzi zinām -, ja kāds baidās, ka Sudraba pateiks, kas patiesībā bijis un kas tajās ne tikai publiskotajās, bet arī nepubliskotajās runās nosaukts, lai arī baidās. Bet lai neceļ stulbu ažiotāžu – lai gaida konkrētus izmeklēšanas rezultātus un, protams, lai baidās,” sacīja Kūtris.

Viņš uzskata, ka Vējonis šādu aicinājumu paudis, tikai reaģējot uz citu lūgumiem. “Es negribētu nosaukt prezidenta viedokli kaut kādā savādākā vārdā. Pie viņa noteikti kāds vērsās, un viņš mēģināja reaģēt uz kaut kādas vēstules pamata. Saeima savu lēmumu ir izdarījusi, un tas ir Saeimas lēmums,” pauda Kūtris.

Jautāts par to, vai frakcija nesaskata interešu konflikta risku, Sudrabai ieņemot komisijas vadītājas amatu, uz ko norādīja arī, piemēram, biedrība “Sabiedrība par atklātību “Delna””, Kūtris sacīja, ka “daži bļāvēji internetā nav visa tauta”.

“Tauta savu vārdu teiks vēlēšanās. Tiem, kuriem nāk finansējums no ārzemēm – lai viņi bļauj,” uzsvēra Kūtris, atkārtoti apstiprinot, ka frakcija savu viedokli nemainīs.

Jau ziņots, ka par “oligarhu lietas” parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju ceturtdien tika ievēlēta Sudraba.

Lemjot par komisijas sastāvu, Saeimas sēdē bija plašas debates par Sudrabas kandidatūru. Ņemot vērā, ka viņa ir minēta tā dēvētajās “oligarhu sarunās”, nacionālās apvienības “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK un “Vienotības” deputāti iebilda pret viņas apstiprināšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijā.

 

 

Komentāri (41)

Es 28.07.2017. 18.48

Rau, kā sāk mundruma tabletes iedarboties uz prezidentu :) Tomēr kaut kāds sabiedrības spiediens piespiež (taftoloģija, piedodiet!) mazliet pakustēties “politiski neitrālajam” ;) Kustība gan tāda kusla, lai neaizvaino Puzes ķeizareli ļoti, bet tomēr…

+18
0
Atbildēt

12

    edge_indran > Es 29.07.2017. 00.03

    ———-

    Dabūsi Lāci sev Mišu-lācīti par priekšnieku, uzreiz Hūti varēsi pie vietas nolikt!

    http://images.politico.com/global/2012/05/120529_3_donald_trump_reut_328_605.jpg

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Es 28.07.2017. 23.47

    ————–

    Kā redzat, tad latviešu Lācis neko viens izdarīt nevar. Vajag Vējonim aicināt palīgos gruzīnu lāciti – Mišu Saakašvilli, kas ir starptautiski atzīts cīnītājs ar oligarhiju!

    http://media.breitbart.com/media/2016/11/GettyImages-622358710.png

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Es 28.07.2017. 19.17

    ———–tonijs Vismaz šoreiz nelūdza….

    =======================================================================================

    Vismaz šoreiz nebija jāpavēl…

    https://www.youtube.com/watch?v=icJRnf3h3VQ

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Es 28.07.2017. 19.32

    ————-

    Ar biznesu viss kārtībā!

    “Saeima straujāk ceļ akcīzes nodokli alum, cigaretēm un benzīnam”

    https://www.youtube.com/watch?v=fRa3l2Exrwk

    https://www.irlv.lv/2017/7/27/saeima-straujak-cel-akcizes-nodokli-alum-cigaretem-un-benzinam

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    basta > Es 29.07.2017. 00.29

    to Valdis

    “Skat kādu vētru sacēluši ar savām publikācijām varžu dīķī!”

    IR auditorija tiešām ir varžu dīķis, lielākas radības jau sen aizpeldējušas uz dziļākiem ūdeņiem. Arī centrum, pikaso, Heinrihs, abc un citas pidrillas bez finansējuma narkotikām un krutkai vairs nenāk izkārnīties.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Es > Es 28.07.2017. 19.26

    Nu, Peksi! kas tev tur ar to biznesu te mēslojot ar savām bildītēm?

    Skat. https://www.irlv.lv/2017/7/28/vejonis-es-esmu-politiski-neitrals/viedokli 16:30

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > Es 29.07.2017. 00.13

    Peksi,

    vajag drusku samazināt dzērienu kvantitāti, citādi lāči vien, lāči vien. Saprast nevar, kas par lāču vakaru Peksim…

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    ozolnieki > Es 29.07.2017. 08.56

    Vai pazudis Francijas notikumu apgaismotājs ar niku Aldis

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Es > Es 28.07.2017. 23.55

    Peksi!

    Šis kungs taviem maizes tēviem kremlī dikti nepatīk. Dabūsi rozgas par popularizēšanu no glazjeva, ševčenko vai kurš nu tev tur ir tas kurators ;))))

    Atprasīs tev tavus sudraba grašus…

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > Es 28.07.2017. 19.35

    Kā redzat, citi te pauž viedokli, bet daži pelna 30 sudraba grašus, kā Peksis.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    tonijs > Es 28.07.2017. 18.51

    Vismaz šoreiz nelūdza Sudrabai pašai sevi izvērtēt :) Vējonim respect, Kūtris mūdzis.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    Es > Es 28.07.2017. 18.53

    Vēl jau var palūgt ;))) Malači ir IRs! Skat kādu vētru sacēluši ar savām publikācijām varžu dīķī!

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

nomale 28.07.2017. 20.49

Novēlota reakcija no Vējoņa puses! Mainīsiet Sudrabu? Un kā ar ieņirdzējiem Mārtiņu Šicu (LRA), Pimenovu (SC), Aināru Mežuli (ZZS)? Atstāsim? Un sudrabas vietā varbūt lai Kūtris nāk? Šī valdība ir jāgāž! Vienotībai un NA jāaiziet opozīcijā! Lai ZZS atklāti veido koalīciju ar SC gadu pirms nākamajām saeimas vēlēšanām!!!

+13
-2
Atbildēt

1

    basta > 29.07.2017. 00.33

    to nomale

    “Vienotībai un NA jāaiziet opozīcijā!”

    Atkal centies NA rokās iespiest Vienotības sagatavotos fekāliju maisiņus?

    0
    -5
    Atbildēt

    0

dzeris49 28.07.2017. 19.40

” Tiem, kuriem nāk finansējums no ārzemēm – lai viņi bļauj…”

———————————————————–

Nu izcils Kremļa skolnieks tas Kūtris, tur jau arī tas ir viens no galvenajiem argumentiem cīņai ar varas kritiķiem – tie visi ir ārzemju apmaksāti valsts ienaidnieki.

Vēl jo vairāk, ka Delnu finansē nevis Krievija, kas dod norādījumus Sudrabas – Kūtra partijai, bet, riebīgie amerikāņi un pārējie “sorosīti”.

Brīžam vairs nesaprotu, vai dzīvoju valstī, kas ir ES un NATO, vai valstī, kura nesen iestājusies NVS.

Kas att. uz Vējoni – tas patreiz atrodas lielā stresā, gudrodams un apsvērdams katru vārdu, tā, lai vilks būtu paēdis, un kaza dzīva, lai pēc iespējas mazinātu “ievēlētāju” problēmas, bet, arī nekļūtu par galīgo izsmieklu adekvātās tautas daļas acīs.

Varu iedomāties, cik viņš nelaimīgs un kā lādē to IR, kas traucē viņam un viņa “kuratoriem” mierīgi dzīvot.

+12
-2
Atbildēt

10

    Ēriks > dzeris49 28.07.2017. 20.03

    Džordžs Soross jeb Ģerģs Šorošs (angļu: George Soros, ungāru: Soros György; dzimis Ģerģs Švarcs (ungāru: Schwartz György) 1930. gada 12. augustā Budapeštā) ir Ungārijas ebreju izcelsmes ASV biznesa magnāts.Atradis tipisku amerikāni :D

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    edge_indran > dzeris49 28.07.2017. 23.54

    ————

    Viss ir apgriezies otrādi pēdējo 25. gadu laikā. Pasauli visaptverošā globalizācijas procesā ir izveidojusies jauna – globālā elite ar sorosiem un viņam līdzīgajiem. Īstos amerikāņu elites pārstāvjus, kas izveidoja ASV – tos vairs tikai Hoļivudas vecajās filmās var redzēt.

    http://www.joblo.com/newsimages1/the-godfather-banner.jpg

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 29.07.2017. 08.20

    Nevar noliegt,ka Amerikā sabraukuši visādi cilvēki,tostarp arī ne visai labi,turklāt 1930.gadā,kad Soross piedzima,Amerika jau sen bija gatava.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 30.07.2017. 19.33

    Interneta vietnē The Daily Economist, publikācijā Džordžs Soross saistīts ar cilvēku tirdzniecību un terorisma finansēšanu minēts: «Šā gada 5. martā Itālijas iestādes veica jaunu izmeklēšanu par Džordža Sorosa finansētajām nevalstiskajām organizācijām, kuras ir saistītas gan ar cilvēku tirdzniecību, gan Islāma valsts finansēšanu, lai palīdzētu viņiem iebraukt Eiropas kontinentā. Palīdzot Sīrijas bēgļiem tikt Eiropas valstīs, šīs nevalstiskās organizācijas transportē cilvēkus no Islāma valsts kontrolē esošās Ziemeļāfrikas daļas. Izmeklēšana, ko veica Itālijas un citas varas iestādes, konstatēja, ka ar Džordža Sorosa palīdzību finansētas nevalstiskās organizācijas apmaksā privātos kuģus, kuri slepus transportē desmitus tūkstošus nelegālu Ziemeļāfrikas bēgļu uz Eiropas Savienību caur Dienviditāliju. Iestāžu rīcībā ir ziņas, ka cilvēku transportēšanā rodama sasaiste ar Islāma valsts kontrabandas tīklu. Kolīdz izmeklēšanas iestādes iegūs pietiekami daudz pierādījumu, vairākas nevalstiskās organizācijas tiks krimināli sodītas,» raksta The Daily Economist.

    K. Cukaro deputātiem sniedzis liecības, ka izmeklēšanas iestāžu rīcībā nonākušas ziņas un pierādījumi par cilvēku tirdzniecību un kontrabandu Lībijā un Ziemeļāfrikas piejūras rajonos. Izmeklēšanas iestādes ieguvušas ziņas par Islāma valsts un citu kriminālo grupējumu saistību ar vairāku desmitu tūkstošu nelegālo bēgļu transportēšanu uz Itāliju. «Cukaro minēja pierādījumus, kā cilvēku transportētāji organizē bēgļu savākšanu uz sauszemes un pēc tam viņu nodošanu nevalstisko organizāciju finansētajām kuģu apkalpēm, nosūtot tām savlaicīgi precīzu informāciju par plānoto bēgļu atrašanās vietu un laiku. Tas liecina par ļoti augsta līmeņa koordināciju starp cilvēku kontrabandistiem un nevalstisko organizāciju finansētajiem bēgļu glābšanas kuģiem,» raksta The Daily Economist.

    http://m.nra.lv/pasaule/211244-izmekle-sorosa-saistibu-ar-beglu-kontrabandu-uz-eiropu.htm?utm_campaign=post_1724282989&utm_medium=say&utm_source=draugiem.lv

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    TanteSidra > dzeris49 30.07.2017. 20.31

    Izmeklē Sorosa saistību ar bēgļu kontrabandu uz Eiropu – Pasaulē – nra.lv

    http://nra.lv/pasaule/211244-izmekle-sorosa-saistibu-ar-beglu-kontrabandu-uz-eiropu.htm

    ~~~~

    Tas raksts ir no 30. maija, 2 mēnešus vecs.

    Kautkā tā lieta ir iestrēgusi, liekas izmeklētājiem nav vēl izdevies savākt pietiekamus pierādījumus.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 30.07.2017. 23.37

    Vai tad nu sorosistiem trūkst naudas un ietekmes,lai bremzētu izmeklēšanu?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 28.07.2017. 20.29

    Vai kāds gudrs valdiņš,pa naktīm ar troļļiem nocīnījies,tagad nepamanīji,ka trollis dzeris cīņu pret konkrētu nelabu cilvēku pielīdzina ar cīņu pret visiem amerikāņiem:D

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    basta > dzeris49 30.07.2017. 20.08

    to Ēriks

    Jau laiciņu atpakaļ izteicu domu, ka prokremliskie izdzimteņi: Junkers, Dombrovskis, Tūsks un citi putļerasti Āfrikā varētu būt izvietojuši “bēgļu” vervēšanas punktus, lai eiropiešu dzīvi padarītu nepanesamu.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 28.07.2017. 21.47

    Ēriks, laikam, domā, ka pastāv tāda tautība – amerikānis, um ja cilvēks ir ēbreju emigrants no Ungārijas, viņš nav nekāds amerikānis.

    Kaut, viss ir taisni otrādi – Soross ir tipisks amerikānis, jo Ameriku izveidojuši emigranti, un kāda tiem tautība, tam absolūti nav nekāda nozīme.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > dzeris49 28.07.2017. 20.07

    Bez troļļa no talsu puses – Ērika piebildes, džera teksts protams būtu nepilnīgs. Tagad trollis Ēriks ir laimīgs, jo ir, tā teikt, kuplinājis ainu ar savu devumu :)))) Nez, vai viņš naktī sapnī arī cīnās ar (angļu: George Soros, ungāru: Soros György; dzimis Ģerģs Švarcs (ungāru: Schwartz György) :))))))

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu