Ministru kabinets atļauj "Bite Lietuva" kļūt par TV3, LNT un "Star FM" īpašnieku • IR.lv

Ministru kabinets atļauj “Bite Lietuva” kļūt par TV3, LNT un “Star FM” īpašnieku

28
MTG vadītāja Baiba Zūzena piedalās trešajā starptautiskajā "Baltijas Zīmolu konferencē 2015", kuras tēma ir "Digitālā revolūcija. Kā zīmoli uzvar vai cīnās".

 “Bite Lietuva” iegūst kontroli pār visām “MTG Broadcasting AB” sabiedrībām Latvijā

Ministru kabinets otrdien piešķīra atļauju ASV investīciju kompānijas “Providence Equity Partners” Lietuvas uzņēmumam UAB “BITE Lietuva” iegūt izšķirošu ietekmi Latvijas mediju uzņēmumos SIA “TV 3 Latvia”, AS “Latvijas neatkarīgā televīzija” (LNT) un SIA “Star FM”, ziņo LETA. Pilnīgai darījuma noslēgšanai vēl nepieciešams pozitīvs Konkurences padomes (KP) atzinums.

Kā norāda valdības pārstāvji, trīs Latvijas mediju uzņēmumi ieņem ievērojamu Latvijas plašsaziņas līdzekļu tirgus daļu un ir nozīmīgi no nacionālās drošības interešu viedokļa. Atbilstoši Nacionālās drošības likuma prasībām izšķirošas ietekmes jeb 100% kapitāldaļu iegūšanai šajos uzņēmumos nepieciešama Ministru kabineta atļauja.

Lai pieņemtu lēmumu Ministru kabinets izvērtēja valsts drošības iestāžu sniegtos atzinumus par minēto darījumu, “Bite Lietuva” sniegto informāciju par tās īpašniekiem, kā arī citu pieejamo informāciju, kas ir būtiska vērtējot minēto darījumu no nacionālās drošības interešu viedokļa.

Valsts kancelejās pārstāvji norāda, ka atbilstoši vispārpieejamai informācijai, “Bite Lietuva” iegūst kontroli pār visām “MTG Broadcasting AB” sabiedrībām Latvijā.

Nacionālās drošības likuma grozījumi, kas stājās spēkā 29.martā, cita starpā, paredz Ministru kabineta atļaujas saņemšanu gadījumos, ja persona iegūt būtisku līdzdalību nacionālajai drošībai nozīmīgās komercsabiedrībās. Šis ir pirmais šāda veida pieteikums kopš grozījumu spēkā stāšanās, par ko Ministru kabinets ir pieņēmis lēmumu.

KP maija beigās saņēma un patlaban izvērtē apvienošanās ziņojumu par darījumu, ar kuru “Bite Lietuva” iegūst kontroli pār visām “MTG Broadcasting AB” grupas sabiedrībām Latvijā, liecina KP mājaslapā publicētā informācija.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem KP jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz četriem mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Šā gada martā MTG paziņoja, ka pārdot savu raidorganizāciju biznesu Baltijas valstīs “Providence Equity Partners”. Darījums ietver 100% biznesa daļu pārdošanu par 115 miljoniem eiro, kas atbilst uzņēmuma vērtībai. Lēmums pārdot Baltijas biznesu izriet no MTG notiekošajām pārmaiņām, mainot biznesa fokusu no tradicionālas raidorganizācijas uz globālu digitālo izklaides vidi, norāda uzņēmumā. Darījums pilnībā noslēgsies tikai pēc vietējo uzraugošo iestāžu apstiprinājuma.

MTG, kas kopš 1998.gada darbojas Latvijā, pieder telekanāli TV3, TV3+, TV6, LNT, “Kanāls 2” un radiostacija “Star FM”, kā arī interneta portāli “Tvplay” un “Skaties”. MTG Igaunijā pieder televīzijas kompānija “Viasat Eesti”, televīzijas kanāli TV3, TV6 un TV3+. Savukārt Lietuvā MTG pieder televīzijas kanāli TV3, TV3+, TV6 un “Viasat Sport Baltic”.

“Providence Equity Partners” Baltijas valstīs pārvalda mobilo telekomunikāciju uzņēmumu grupu “Bite Group”, kā arī kontrolē 28,5% Latvijas interneta un kabeļtelevīzijas pakalpojumu sniedzēja “Baltcom” kapitāldaļu.

 

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu