Savākta puse no deputātu parakstiem par oligarhu sarunu izmeklēšanas komisiju • IR.lv

Savākta puse no deputātu parakstiem par oligarhu sarunu izmeklēšanas komisiju

19
Deputāti balso. Foto: Austra Helēna Žagare, LETA

Pagaidām parakstījušies tikai divi deputāti, kas nepārstāv “Vienotības” frakciju

Par “oligarhu sarunu” parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi pagaidām parakstījušies tikai divi deputāti, kas nepārstāv “Vienotības” frakciju, – Kārlis Seržants (ZZS) un Einars Cilinskis (VL-TB/LNNK), ziņo LETA.

Kopumā savākti 18 no 34 nepieciešamajiem parakstiem, tiek sagaidīts, ka daudzi deputāti, kuri šajās dienās nav parlamentā, šo pieprasījumu parakstīs piektdien pirms Saeimas sēdes. Tad Saeima jau rīt arī varētu lemt par šīs parlamentārās komisijas izveidi.

Jau ziņots, ka viesnīcā “Rīdzene” noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess tika izbeigts.

 

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu