Liepājā pazudušais zēns no sabiedriskā transporta izkāpis Grobiņas pagastā • IR.lv

Liepājā pazudušais zēns no sabiedriskā transporta izkāpis Grobiņas pagastā

31
Foto: Zane Bitere, LETA

Svētdien virs Dubeņiem lidoja Nacionālo bruņoto spēku helikopters, no gaisa pārmeklējot teritoriju

Valsts policijai (VP) izdevies iegūt jaunu pavedienu Liepājā pazudušā piecgadīgā zēna Ivana Berladina lietā. Puika ar sabiedrisko transportu aizbraucis uz Grobiņas novada Dubeņu ciemu, tāpēc pirmdien meklēšanas darbi koncentrēsies šajā rajonā, aģentūru LETA informēja VP.

Policija analizējusi videofailus vairāk nekā 250 gigabaitu lielumā, kas līdzvērtīgi aptuveni 200 stundām. Izmeklētājiem izdevās noteikt jaunu posmu Ivana pārvietošanās maršrutā pazušanas dienā. Proti, izkāpjot Liepājā, Kuršu laukumā, zēns, visticamāk, sajaucis pieturvietas un tālāk braucis ar autobusu Grobiņas virzienā.

Šādu pavērsienu zēna pārvietošanās maršrutā izdevās izsecināt pēc pavisam īsa video fragmenta, kurā uz mirkli redzama tikai neliela daļa no zēna sandales. Ņemot vērā jauniegūto informāciju, policijas izmeklētāji atklāja pieturu, kurā zēns izkāpa – autobusa gala punktā Dubeņos, kur, spriežot pēc šī brīža rīcībā esošās informācijas, zēns arī palicis. Jau svētdien virs Dubeņiem lidoja Nacionālo bruņoto spēku helikopters, no gaisa pārmeklējot teritoriju. Pirmdien zēna meklēšana turpinās sākot ar Dubeņu apkārtni.

Konkrētā reisa šoferis policijai atzinis, ka autobusā iekāpušais zēns varētu būt līdzīgs pazudušajam Ivanam. Šoferis stāstījis, ka pieturā Kuršu laukumā iekāpuši daudzi pieaugušie un kā jau šādos gadījumos ierasts vadītājs nodomājis, ka zēns ir kopā ar kādu no viņiem. Tā dēvētā nulles biļete, kas paredzēta pirmsskolas vecuma bērniem šajā gadījumā netika izdrukāta un izsniegta, jo konkrētais maršruts neskaitās starppilsētu, aģentūrai LETA teica Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Uģis Āva.

Ivana meklēšanā iesaistīti plaši spēki un kopumā iepriekšējās nedēļas izskaņā, no 7.jūlija, Ivana meklēšanā katru dienu iesaistījās ap 260 pieredzējuši speciālisti no VP, Liepājas pilsētas pašvaldības policijas, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī brīvprātīgo organizācijas “bezvests.lv”.

VP ar Jūras spēku mācību centra karavīru iesaisti un sniegto atbalstu, koordinēja speciālistu darbības izveidotajā meklēšanas vadības centrā.

Iesaistītie spēki no atkārtoti pārmeklēja Liepāju un tās apkārtni, izmantojot arī speciālos līdzekļus – Nacionālo bruņoto spēku helikopteru, laivas, kā arī, pēc nepieciešamības piesaistot ūdenslīdējus. Arī Aleksandra Fominska vadītā brīvprātīgo organizācija “bezvests.lv” sniedza nozīmīgu palīdzību Ivana meklēšanā, tajā iesaistot profesionālu apmācītu meklētāju grupu.

Tāpat sniegts nenovērtējams atbalsts ar speciālu tehniku, kas ļāva meklētājiem pārbaudīt šauras, dziļas, arī ar ūdeni piepildītas vietas, kur citādi piekļūt nav iespējams. Tādējādi Liepājā un tās apkārtnē bija iespējams pārmeklēt aizdomīgas akas, notekvadus, barakas, fortus un citas nedrošas un grūti pieejamas vietas. Tāpat VP pateicas ikvienam iedzīvotājam, kurš sniedzis savu devumu bērna meklēšanā.

Paralēli atkārtotai Liepājas un tās apkārtnes pārmeklēšanai, trīs dienu laikā Valsts policijas izmeklētāji, aptaujājot, ieguvuši informāciju no aptuveni 200 iedzīvotājiem Liepājā un tās apkārtnē. Tāpat šo dienu laikā vairāk nekā 160 iedzīvotāji aktīvi informējuši Valsts policiju, ne tikai sūtot informāciju speciāli Ivana meklēšanai izveidotajā e-pastā [email protected], bet arī zvanot pa tālruņiem 116000 un 110. Valsts policijas amatpersonas šo informāciju 24 stundu režīmā nepārtraukti analizēja un pārbaudīja, uz to attiecīgi reaģējot.

Tāpat, meklējot kādu pavedienu bezvēsts pazudušā Ivana lietā, svētdien, kopā ar brīvprātīgajiem tika pārmeklēts Liepājas atkritumu poligons, kopumā pārbaudot 12 tonnas atkritumu, kas ievesti poligonā kopš 1.jūlija.

Jau ziņots, ka Valsts policijā 2.jūlijā saņemts iesniegums par to, ka 1.jūlijā ap plkst.8.30 no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, izgāja piecgadīgais Ivans Berladins.

 

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu