Vējonis par "oligarhu sarunām" nākamnedēļ sasauc NDP sēdi • IR.lv

Vējonis par “oligarhu sarunām” nākamnedēļ sasauc NDP sēdi

22
Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Zane Bitere, LETA

Prezidents prasa tiesībsargājošām iestādēm detalizētu informāciju par t.s. oligarhu lietu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien paziņoja, ka sasauc Nacionālās drošības padomes (NDP) sēdi, kurā iekļauts jautājums par viesnīcā “Rīdzene” notikušajām tā sauktajām oligarhu sarunām.

Prezidenta kanceleja informē, ka Nacionālās drošības padomes sēde notiks nākamnedēļ pēc Valsts prezidenta atgriešanās no komandējuma uz Kazahstānu.

Vējonis lūdzis tiesībsargājošās iestādes sagatavot detalizētu informāciju par katras iestādes veiktajām darbībām saistībā ar oligarhu lietu. 

 

Komentāri (22)

rinķī apkārt 05.07.2017. 22.38

No visas šīs jezgas ap “sarunām” man kļuva skaidrs, ka man nav nekādas jēgas par to, kas ir Latvijas valsts noslēpums, ko tas satur? :) LĪdz šim domāju, ka valsts noslēpums attiecas uz valsts aizsardzību, uc tikpat svarīgām lietām, bet izrādās, ka daļa LR politiķu morālie portreti, kurs zīmē sarunu ieraksti, arī ir valsts noslēpums :) Vispār jau pamatoti :)))

Man šķiet ka lielākais ieguvums no šo sarunu pblicēšanas ir tas, ka vēlēšanām tuvojoties vēlētājiem ir dota iespēja novērtēt savas autoritātes par kurām viens otrs gatavojas atdot savas balsis :)

+8
0
Atbildēt

6

    DikembeSakamoto > rinķī apkārt 06.07.2017. 11.47

    Valdošā kliķe par valsts noslēpumu pasludina jebko, kas var mest ēnu uz valdošo komjauniešu – komunistu – kgbešņiku valdošo kliķi.
    Otrs – personas datu aizsardzība. Pasludina jebkādu informāciju par komjaunieti kā sensitīvus personas datus un sabiedrībai vairs nav pat tiesību iepazīties ar komunistiskās partijas biedru sarakstu.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > rinķī apkārt 06.07.2017. 05.48

    RA –Ja izdosies uzzināt, kurš un kāpēc gadiem ilgi turēja izmeklēšanas materiālus nelietotus un nu pēkšņi tos palaida presei, šaubos, vai mums arī tad liksies, ka uz to var nospļauties.

    Ar to slimo un veselo šķirošanu pēc runām televīzijā arī var gadīties ķeza. No runām vien noteikt diagnozi ir riskanti, pasaule mēdz būt pārsteigumu pilna. Kaut kur lasīju, ka “pēc viņu augļiem jums būs viņus atšķirt”.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > rinķī apkārt 06.07.2017. 07.21

    RA – Piekrītu, tieši par viltus praviešiem es te līdz apnikumam taurēju. Bezcerīgi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > rinķī apkārt 05.07.2017. 23.43

    1. Ar to noslēpumu nav tik vienkārši. Cik nu atceros, līdz tiesai izmeklēšanas materiāliem ir ierobežota pieejamība, bet informācija, kas iegūta ar operatīvās darbības metodēm sevišķā veidā (tas ietver arī sankcionētu noklausīšanos) skaitās tāda, ko sarunu valodā sauc par valsts noslēpumu.

    Mūsu gadījumā nav bez nozīmes jautājumi – kam šī informācija bija pieejama, kurš un kāpēc to “pieturēja” un no kā tā nonāca līdz presei. Pret žurnālistiem šoreiz nekādu pretenziju nevar būt, bet viņu informators gan nav apriori uzskatāms par tautas varoni. Likumi attiecas arī uz viņu, atceramies, ka padomjzemi graut sākām ar saukli “par tiesisku valsti”. Saprotu, ka publikai tas nepatiks, vakar televīzijā tiesāšana pēc revolucionārās sirdsapziņas jau gāja pillā sparā.

    2. Par vēlētājiem – nedomāju, ka tur kas mainīsies, pietiekoša iespēja “novērtēt savas autoritātes” bija arī pirms iepriekšējām vēlēšanām. Ieinteresētie personāži to labi apzinās. Vieni klusē, otri, kam amats klusēt neļauj, imitē darbošanos – kā šī raksta galvenais personāžs. Tautas mīlestību tādi sīkumi nespēj sagraut. Nupat Kučinskis atstājis savā vietā Dūklavu, kura demisija veselīgā sabiedrībā būtu gan pieprasīta, gan izpildīta.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 06.07.2017. 07.10

    J. Biotops. Juraša liecību par miljons lielo, piedāvāto kukuli arī vispirms marinēja, bet pēc tam pētija, vai tā paša Juraša paziņojums presei nav valsts noslēpuma izpaušana :) Tā kā virziens skaidrs, kur jāmeklē, bet par “slimo un veselo”šķirošanu un Tevis piesaukto rakstu vietu, tad ir vērts to izlasīt līdz galam, izprast un pēc tās dzīvot. Ja tas tā notiktu, pasauli mēs redzētu pavisam citu esam :)

    “….Uzmanieties no viltus praviešiem, tie nāk pie jums avju drēbēs, taču no iekšpuses tie ir plēsīgi vilki. Jūs viņus pazīsit pēc augļiem, vai tad kāds lasa vīnogas no ērkšķiem vai vīģes no no dadžiem?….

    …Labs koks nevar nest sliktus augļus, nedz nelāgs koks labus. Ikvienu koku, kurš nenes labus augļus, nocērt un iemet ugunī …/ Mat7

    Bet, protams, mūsu pasaulē tas nav iespējams – dzīvot pēc Mateja 7 ietvertās gudrības. Mūsu pasaulē vispirms ir jānoskaidro – kas tas ir – dadži un ērkšķi un tie jādefinē tā, lai kaza paliktu dzīva, bet vilks justos paēdis :) Tad nu arī baudām tādus rezultātus, kādi tie šobrīd ir :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 06.07.2017. 00.03

    J.Biotops Es arī esmu par tiesisku valsti :), taču nevajag aizmirst to, ka likumus uc rāmjus cilvēka uzvedībai raksta tādi paši cilvēki, kā mēs ar Tevi, tik pat grēcīgi :) Atmodas sākumā, kā atceries, neviens īsti esošos likumus neievēroja, lēmumus sesijās pieņēma pēc Tevis piesauktās “revolucionārās sirdsapziņas” un labi vien bija, citādi šobrīd Latvija diez vai būtu NATO dalībvalsts.

    Tā kā – šinī gadījumā nospļauties par šādu “valsts noslēpumu”, par kura izpaušanu Šlesera un Co kontekstā ar tik nopietniem ģīmjiem runā juristi :) Latvijas sabiedrībai vajadzēja beigu beigās dzirdēt “kādā līmenī” tiek lemti LR pilsoņu likteņi :)

    Par “revolucionāro sirdsapziņu” – TV “Tiešajā runā”šoreiz tādu nesaklausīju. Drīzāk tur varēja vērot slimu un veselu, vēl tikumīgu cilvēku viedokļu sadursmi :)

    +5
    0
    Atbildēt

    0

J.Biotops 05.07.2017. 21.40

Dienas kārtībā – cīņa pret tautas ienaidnieku izvērsto un zināmu spēku finansēto Latvijas vadošo politiķu diskreditēšanas kampaņu?

+3
0
Atbildēt

0

andrejs 06.07.2017. 10.39

Bet aitām un auniem ir jātic Šadurska vārdiem – balsojot par Lemberga sulaini Vējoni, nozīmē, ka balso par Latviju…

—————-

Tieši tā!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu