Būvniecības valsts kontroles biroju vadīs Svetlana Mjakuškina • IR.lv

Būvniecības valsts kontroles biroju vadīs Svetlana Mjakuškina

26
Svetlana Mjakušina. Publicitātes foto

Amata pienākumus Mjakuškina sāks pildīt 1.augustā

Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) direktora amatā ir iecelta līdzšinējā Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) Preču un pakalpojumu uzraudzības departamenta direktore Svetlana Mjakuškina, ceturtdien pavēstīja Ekonomikas ministrijā.

BVKB direktores amata pienākumus Mjakuškina sāks pildīt 1.augustā.

PTAC Mjakuškina strādā kopš 2007.gada, iepriekš pildot Preču un pakalpojuma uzraudzības departamenta direktora vietnieces, Tehniskās un metroloģiskās uzraudzības daļas vadītājas un vecākās ekspertes pienākumus. Pēdējos gados viņas kompetencē bijusi arī būvizstrādājumu uzraudzība gan tirgū, gan būvlaukumos, līdz ar to Mjakuškinai ir profesionālā izpratne par būvniecības nozarē notiekošo, ziņo LETA.

Vaicāta par prioritātēm BVKB direktores amatā, Mjakuškina norādīja, ka darbā kā prioritārus uzdevumus redz būvniecības informācijas sistēmas funkcionalitātes pilnveidošanu un uz riska analīzes principiem balstītu uzraudzības nodrošināšanu.

“Mans uzdevums ir mainīt BVKB darbu tā, lai visas uzraugošās darbības kā arī lielākie resursi tiktu tērēti tur, kur lielāki riski,” sacīja Mjakuškina. Pagaidām gan viņa vēl nevarēja atbildēt, kādā veidā tiks noskaidroti objekti un jomas, kurās ir lielākie riski.

BVKB direktora mēnešalga ir noteikta līdz 2264 eiro pirms nodokļu nomaksas, tāpat pieejama arī bonusu sistēma atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem, sociālās garantijas, veselības apdrošināšana un profesionālās attīstības iespējas Augstākā līmeņa vadītāju attīstības programmā.

BVKB ir ekonomikas ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras darbības mērķis ir atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei nodrošināt kvalitāti un drošību būvniecības jomā.

Līdzšinējais BVKB direktors Pēteris Druķis šogad 31.martā – pēc vienošanās ar ekonomikas ministru – pameta amatu. BVKB direktora pienākumus līdz šim pildīja direktora vietnieks Māris Demme.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu