Lielbritānijā jau 60 augstceltnes atzītas par ugunsnedrošām (papild.) • IR.lv

Lielbritānijā jau 60 augstceltnes atzītas par ugunsnedrošām (papild.)

44
Pēc namu pārbaudes "Taplow Tower" iedzīvotāja pamet savu māju Londonas ziemeļos. Foto: AFP/LETA

Testi dzīvokļu blokmāju ārējā apšuvuma paneļiem tiek veikti pēc 14.jūnija ugunsgrēka Londonas dzīvokļu torņēkā “Grenfell Tower

Lielbritānijas valdība svētdien paziņojusi, ka 60 augstceltnes nav izturējušas pārbaudes, kas veiktas pēc postošā ugunsgrēka “Grenfell Tower”, un tāpēc atzīstamas par ugunsnedrošām. Vēl sestdien valdība par ugunsnedrošām atzina 34 augstceltnes, ziņo LETA/AFP.

Neatliekamie testi dzīvokļu blokmāju ārējā apšuvuma paneļiem tiek veikti pēc 14.jūnija ugunsgrēka Londonas dzīvokļu torņēkā “Grenfell Tower”, kurā gāja bojā vismaz 79 cilvēki.

Tiek uzskatīts, ka “Grenfell Tower” ugunsnedrošais apšuvums veicināja liesmu strauju izplatīšanos šajā 24 stāvu ēkā.

Londonas Kemdenas rajonā piektdien un sestdien tika evakuēti simtiem iedzīvotāju no četrām dzīvokļu blokmājām pēc tam, kad ugunsdrošības inspektori konstatēja problēmas ar šo ēku apšuvumu, gāzesvadu izolāciju un ugunsgrēka evakuācijas durvīm.

(papildināta ar jaunāko informāciju)

Komentāri (44)

J.Biotops 25.06.2017. 18.38

Londonā visu nedēļu iet vaļā protesti pret masu slepkavām un nepietiekošo palīdzību. Akcijas organizators Mustafa el-Mansurs par savām tiesībām nešaubās. Valdībai pienākoties atkāpties, patiesie tautas aizstāvji, kam jādod vara, ir Korbins un, protams, Sadik Khan.

Veiksmīgi nozīmēts ugunsgrēka cēlonis – ledusskapis Hotpoint FF175BP (Whirlpool), ražots 2006-2009. Līdz šim maita slēpis savu nešķīsto dabu un nevienā dzīvoklī dedzis nav. Kā nelietis ticis pie fasādes un kā tieši ramadana naktī (kad pēc dienas gavēņa drīkst likt pillu puzu) izdevies piedūmot kāpņu telpu – nepieklājīgi jautājumi netiek izskatīti. Whirlpool jau taisnojas, sola sadarboties ar izmeklētājiem un kontroles iestādēm. Fasādes arī stāv rindā uz pērienu.

Ugunsdzēsības eksperta skaidrojums BBC, ka dzīvokļu durvju ugunsnoturība bijusi vesela stunda, atsaukts nav. Tāpat cita ziņa, ka tajā mājā labticīgo iemītnieku dzīvokļi jau deguši ne reizi vien, bet tad ne uguns, ne dūmi līdz kāpnēm nav tikuši.

Pat tad, ja uguns no ledusskapja brīnumainā kārtā caur logu tiktu līdz fasādei – no kā momentā radās dūmi kāpņu telpā? Tā stāva, kur degšana sākusies, iedzīvotāji labi zina atbildi, bet vai kāds iedrošinās jautāt un ja tomēr – kā lai tādas atbildes publicē pilsētā, kur mērs Sadik Khan. Diezgan ticams, ka no tā stāva izdzīvoja, jo viņiem maz kas kavēja rātni aiziet – dūmi un uguns ceļas uz augšu, notiekošais redzams, laika arī pietika.

+4
-3
Atbildēt

2

    maču-pikču > J.Biotops 25.06.2017. 20.48

    Pareizi spried, brāli Biotop. Gļēvie briti baidās atzīt, ka tas bija terora akts. Taisnprātīgajiem latviešiem tas uzreiz ir skaidrs un no tāluma labāk redzams. Pie visa vainīgi musulmaņi ne drosmīgie celtnieki, kas apdarei izmantoja ģešovkas.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 25.06.2017. 20.59

    Maču-pikču ir interesanta vieta, bet te par kaut ko citu rakstām. Lasītpratējiem doma būtu skaidra, bet ja islams galvā saistās tikai ar teroru, tad nu nekā.

    Kas attiecas uz redzmību no attāluma – mūsdienās informācijas apriti ierobežo lasītprasme nevis ģeogrāfija, nav man jātup Londonā, lai lasītu, ko tur domā un reizēm uzraksta.

    Iepriekš neko nerakstu ne par teroru, ne aktiem, bet gan par pretrunām oficiālajā versijā un musulmaņu ramadana paražām. Varbūt pastāstīsiet, kā no dzīvokļa, kam ugunsnoturība stunda, uguns nonāk kāpņu telpā? Ir gadījies redzēt, kā tuksneša dēli izturas pret atklātu uguni mājās.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

mooi 25.06.2017. 17.36

90% šo namu iedzīvotāji dzīvo uz soc.pabalstiem, un ir musulmaņi un tagad šiem cilvēkiem, kas jau tā dzīvo nahaļavu tērēs miljardus, lai viņu parazitēšana būtu droša, bravo! Derētu veikt analīzi cik musulmaņu vispār strādā.

+2
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu