Oligarhu sarunas. Spilgtākie citāti • IR.lv

Oligarhu sarunas. Spilgtākie citāti

26
NULL

Žurnāls “Ir” publisko sabiedrībai būtisku informāciju no sarunām viesnīcā “Rīdzene”, kur Ainārs Šlesers ar politiķiem un uzņēmējiem kārtoja lietas.

Pilnu rakstu “Lembergu par premjeru, bļaģ” lasi te, bet spilgtākos “Rīdzenes” sarunu citātus skati zemāk.

 

 

 

Komentāri (26)

KoKatrina 22.06.2017. 19.36

Ja ziņa par iespējamām slepkavībām Ventspils mēra ceļā neko nemaina, ja Barona iela un citas neērtības neko nemaina, tad arī šīs ziņas ar oligarhu telefonsarunu atšifrējumiem neko nemainīs, vienīgi sapratām, ka Liepnieks nespēj atšķir publisko amatpersonu atbildību (šajā gadījumā) no privātpersonas privātās dzīves aizskāruma (Jaunalksnes gadījumā) saistībā ar ierakstu publicēšanas likumību.

Viss notiks mazpamazām.

+10
-1
Atbildēt

14

    DikembeSakamoto > KoKatrina 23.06.2017. 07.25

    Par Latvieša Indriķa grāmatā Bailes pausto ir.lv redakcijai gan nav viedokļa.

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    DikembeSakamoto > KoKatrina 25.06.2017. 11.33

    Skolotāji prasīja paaugstināt algas, LIZDA izstrādāja algu reformu, kas papildus prasīja 16 miljonus. Dombrovskim bija žēl priekš skolotājiem 16 miljonus.
    Apmēram tajā pašā laikā atklājās, ka būvnieki Stradiņos pieļāvuši kļūdu, kas izmaksā 16 miljonus. Dombrovskis, acis nepamirkšķinot, piešķīra būvniekiem papildus 16 miljonus nedēļas laikā, viņu pašu nolaidības rezultātā pielaisto kļūdu labošanai.

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    DikembeSakamoto > KoKatrina 25.06.2017. 11.28

    Zane, lēmumā teikts, ka ministru kabineta noteikumi atbilst likumam. Kāpēc netika mainīts likums? Kamēr skolotāju un policistu ģimenes ar bērniem tika izmestas uz ielas un cieta badā (tika mainīts likums par atalgojumu vienas nakts laikā), tikmēr Vienotība pārpumpēja ar hūti saistītai firmai 25 miljonus skolotājiem un policistiem atņemtu naudu.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    basta > KoKatrina 24.06.2017. 19.06

    to DikembeSakamoto

    Biodegviela visur tiek subsidēta, tikai čekas un bandītu apteksnes, Vienotība, vienīgie ES liek patērētājiem maksāt OIK par no dabasgāzes saražoto elektrību.

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    DikembeSakamoto > KoKatrina 24.06.2017. 19.58

    Klausies, saeima mainīja veselu lērumu visādu likumu, lai samazinātu skolotājiem un policistiem, glābējiem algas par 40-50%, bet te protams nepietika intelektuālās kapacitātes konsolidēt šo izšķērdību, jo apdraudēti jenotu sponsoru ienākumi. Smird Vienotība!

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    basta > KoKatrina 25.06.2017. 12.21

    to DikembeSakamoto

    “Dombrovskis, acis nepamirkšķinot, piešķīra būvniekiem papildus 16 miljonus nedēļas laikā”

    Nomaukties no čekas cietā un resnā daikta iespējams tikai ar suicīda palīdzību. Nedomā taču, ka bijušais premļjaks uz ko tādu ir spējīgs, bet vispār jau tā bija Straujumas valdība, kas uzdāvināja čekistiem papildus 16 miljonus. Dombrovska valdība bija tā, kas šo objektu, kurā nepietiekamu līdzekļu dēļ trūkst mediķu, kas strādā, pasūtīja saviem saimniekiem.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    DikembeSakamoto > KoKatrina 24.06.2017. 11.02

    http://m.tvnet.lv/financenet/finansu_zinas/399098-lielakas_subsidijas_sanem_biodegvielas_razotaji
    Lūk, kas saņēma biodegvielas subsīdijas pašā dziļākajā krīzes punktā. Atņem policistiem un skolotājiem 40-50% algu un to atdod biodegvielas ražotājiem. Viens no Vienotības varoņdarbiem tautas aptīrīšanā.

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    Skumjais Bruņinieks > KoKatrina 25.06.2017. 09.30

    uz zanE

    Vai bezatbildīgā naudas pumpēšana LM, kas notika Vienotības paspārnē, kur tika pilnīgi velti izšķērdēti desmitiem miljoni, nav “tautas aptīrīšana”..?

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    DikembeSakamoto > KoKatrina 24.06.2017. 10.55

    Es gribētu lasīt tos ierakstus, kur redzamas rebes ar Vienotības polittirgoņiem. Nu piemēram, kā tika izkārtotas subsīdijas biodegvielas ražotājiem. 100 miljoni caurā mucā. Kur šodien ir tie biodegvielas ražotāji? Un krietnu daļu šo subsīdiju saņēma ar Lembergu saistīti uzņēmumi. Tā ir nauda, kuru atņēma skolotājiem, policistiem, glābējiem.

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    zanE > KoKatrina 25.06.2017. 00.24

    …lasītprasme pazudusi vai spriestspēja?…varbūt tāda DikembeSakamoto nekad nav bijusi?….

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    Normunds > KoKatrina 27.06.2017. 14.48

    Algas grieza 2008.gada beigās un nevienam neko neprasīja, stājās spēkā līdz ar 2009.gada 1.janvāri.

    zanE, beidz muldēt, nogrieza tā, ka maz nelikās.

    Ģimenes nevarēja samaksāt kredītus, tika izliktas no vienīgajiem mājokļiem. Brauca uz ārzemēm strādāt, izdarīja pašnāvības, bērni auga pie vecvecākiem vai nokļuva bērnunamos.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    zanE > KoKatrina 24.06.2017. 17.31

    ….Dikembe…ceru, ka Tavs komentārs, rakstot: – “Viens no Vienotības varoņdarbiem tautas aptīrīšanā.” – nav saistīts ar aprobežotību, bet tās ir sekas Līgo nakts uzdzīvei…lai gan abi gadījumi ir zemiski, jo…kārtējo reizi – melīgi…

    …esi pielicis atsauci no 2011.g. 11.novembra:

    – “Patlaban atbalsta sistēma biodegvielas ražotājiem ir beigusies, kopumā četru gadu laikā izmaksāti 67,3 miljoni latu.” – tomēr rakstā minētais laika periods (4 gadi) ir neprecīzs…faktiski – 67,3 milj. LVL ir izmaksātais valsts tiešā atbalsta apjoms laika posmā no 2005.-2010.gadam…kas atkarīgs no saražotās biodegvielas daudzuma, noteiktajām kvotām un likmēm…

    …lai DikembeSakamoto un viņa domubiedriem nevajadzētu izfantazēt kārtējās muļķības – iesaku iepazīties ar Satversmes tiesa spriedumu no 2010.gada 27.oktobra…tas ieviesīs zināmu skaidrību Tavā satrauktajā prātā:

    http://www.satv.tiesa.gov.lv/wp-content/uploads/2016/02/2010-12-03_Spriedums.pdf

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    zanE. > KoKatrina 25.06.2017. 12.26

    ….DikembeSakamoto turpina maldināt lasītājus, balstoties uz savu slikto atmiņu…nujā, atmiņu zaudēt reizēm ir izdevīgi, vai ne, DikembeSakamoto?…

    …nāksies Tev to atsvaidzināt, tāpēc citēšu 2009.gadā panākto vienošanos starp Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību un Izglītības un zinātnes ministriju:

    – “Visiem pedagogiem samaksa par darba likmi tiks samazināta par 20%, par to šodien vienojās Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība un Izglītības un zinātnes ministrija.

    Kā pēc tikšanās žurnālistiem sacīja arodbiedrības priekšsēdētāja Astrīda Harbaceviča, šāda vienošanās panākta, ņemot vērā finansiālo situāciju un valdības vakar pieņemto lēmumu atlaišanas pabalstu valsts sektorā strādājošajiem izmaksāt nevis atkarībā no darba stāža, bet vienas mēnešalgas apmērā.

    Šādi arodbiedrība cer panākt, lai valdības atbalstītais variants pēc iespējas mazāk skartu pedagogus un pēc iespējas vairāk no tiem nezaudētu darbu.

    Pedagogu algas samazinājums stāsies spēkā ar 1.septembri, savukārt atlaišanas pabalsta samazināšanai arodbiedrība ir piekritusi uz vienu gadu.

    Galīgo vienošanos par pedagogu algu samazinājumu plānots parakstīt nākamnedēļ, un to gatavojas parakstīt arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).

    Paredzēts, ka vienošanās teksts katru gadu tiks pārskatīts, izskatot iespējas atgriezties pie pašreizējā pedagogu atalgojuma vai pat to palielināt.

    Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas sarunās tika panākta konceptuāla vienošanās par pedagogu darba likmes palielināšanu no 21 līdz 24 kontaktstundām nedēļā, tomēr, valdībai atbalstot pedagogu atlaišanas pabalstu samazināšanu līdz vienas mēnešalgas apmēram, LIZDA sāka sliekties uz lineāru darba samaksas samazināšanu par 20% visiem skolotājiem.

    Šādā veidā plānots panākt to, lai nevienam pedagogam darbs nebūtu jāzaudē, jo, palielinot darba likmi no 21 līdz 24 kontaktstundām nedēļā, apmaksājamo pedagoģisko likmju skaits samazinātos par 14 000.”

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    zanE. > KoKatrina 25.06.2017. 12.27

    ….un vēl:

    2012.g. 1.septembris:

    No septembra tiek paaugstināts atalgojums pedagogiem, kā arī izglītības iestāžu vadītājiem un viņu vietniekiem, savukārt atbalsta personāla darba samaksai tiks piemērots elastīgāks risinājums.

    Pedagogu zemākās mēneša darba algas paaugstināsies par 10% jeb 25 latiem par likmi, kas ir 21 kontaktstunda nedēļā, palielinot algas tiem pedagogiem, kuri patlaban saņem vismazāk. Jaunajiem pedagogiem ar darba stāžu līdz pieciem gadiem zemākās mēneša darba algas likme palielināsies no 245 latiem uz 270 latiem, bet pedagogiem ar darba stāžu lielāku par desmit gadiem zemākā mēneša alga par likmi būs 280 lati līdzšinējo 255 latu vietā.

    Izglītības iestāžu vadītāju, viņu vietnieku mēneša darba alga par likmi palielināsies par 10%. Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) aprēķini liecina, ka iestāžu vadītāju algas pieaugs no 45 līdz 342 latiem, bet vietnieku atalgojums no 34 līdz 240 latiem. Savukārt pedagogi, kuri ir ieguvuši profesionālās darbības kvalitātes ceturto pakāpi, par viņu veikto pedagoģisko darbu saņems piemaksu 8% apmērā jeb no 22 līdz 50 latiem vairāk, bet pedagogi, kuri ieguvuši profesionālās darbības kvalitātes piekto pakāpi, par veikto pedagoģisko darbu saņems piemaksu 12% apmērā jeb no 32 līdz 72 latiem vairāk. Tādējādi tiks motivēti tie pedagogi, kuriem ir augstākā pedagoģiskā darba kvalitāte.

    2013.g. 1.septembris:

    No 1.septembra vairākām skolotāju grupām palielinās algas, par to Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ceturtdien vienojusies ar sociālajiem partneriem, informēja izglītības un zinātnes ministra padomniece komunikācijas jautājumos Una Ahuna-Ozola.

    No 1.septembra vairākām skolotāju grupām palielinās algas, par to Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ceturtdien vienojusies ar sociālajiem partneriem, informēja izglītības un zinātnes ministra padomniece komunikācijas jautājumos Una Ahuna-Ozola.

    No 1.septembra pedagogi ar 3.kvalitātes pakāpi saņems 8% piemaksu no pamata mēneša algas likmes.

    Algas palielināsies arī vismaz 228 sākumskolu skolotājiem, kurās nepietiekamā skolēnu skaita dēļ nav iespējams ievērot noteikto skolēnu un pedagogu attiecību.

    Panākta arī vispārējās un profesionālās izglītības pedagogu darba slodzes izlīdzināšana.

    Turpmāk papildu atbalstu saņems arī astoņu novadu skolas – Amatas, Burtnieku, Ciblas, Jēkabpils, Pāvilostas, Rucavas, Rugāju un Ventspils novada izglītības iestādes.

    No jaunā mācību gada tiks atbalstīti arī tie pedagogi, kuri strādā speciālajās skolās un iekļaujošās izglītības programmās.

    Piemaksas darba algai turpinās saņemt skolotāji ar 4. un 5.kvalitātes pakāpi. Turpmāk pie pamatalgas klāt piešķirs papildu finansējumu 20% vai 25% apmērā.

    Līdz šim pedagogiem ar 3.kvalitātes pakāpi nebija piemaksas, bet tagad pie algas pieskaitīs aptuveni 32 latus. Skolotāji ar 4.kvalitātes pakāpi 26 līdz 45 latu vietā turpmāk pie algas saņems 56 latus. Savukārt skolotājiem ar 5.kvalitātes pakāpi, kuri līdz šim saņēma 39 līdz 68 latus, turpmāk piemaksa būs 70 latu.

    …joprojām uzskatu, ka tā bija Dombrovska valdības kļūda – krīzes laikā piekāpties pedagogiem, saglabājot darba vietas visiem ar samazinātu atalgojumu nevis veikt krasu darba vietu samazinājumu, lai nodrošinātu atbilstošu atalgojumu tiem, kas darbu turpinātu…

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

cabulis 26.06.2017. 09.30

Nez Brigmanis zin, ka viņš šefa acīs tik tāds šesķorka ir? Jeb viņš iedomājās sevi baigi svarīgo? Re kā, kamuņists kamuņistu tomēr uzmet, nav nekāda partijas uzticība uz mūžu!

+4
0
Atbildēt

1

    basta > cabulis 26.06.2017. 12.54

    to cabulis

    Lai viņi dara, kā tīk, bet mums gan pašiem ir jāsargājas un jāsargā valsts no reiriem, piebalgiem, riekstiņiem, vaivariem un pārējās komuņjagu šļuras.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

Anda 23.06.2017. 14.08

Noklausiijaas KNAB un SAB

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu