Istaba uz riteņiem • IR.lv

Istaba uz riteņiem

4
Amerikāņu koledžas ArtCenter dizainera vīzija par to, kāds varētu izskatīties nākotnes auto priekšējais stikls, kurā iespējams atvērt mobilās lietotnes un izmantot sociālos tīklus.

Autobūvētāji un tehnoloģiju firmas izstrādā vīzijas par nākotnes braucamrīkiem

Grozāmi sēdekļi? Uz priekšējā stikla skatāmas filmas? Logos lasāmi sociālo tīklu jaunumi? Sekojot tam, kā inženieri strādā pie pašbraucošu automobiļu attīstīšanas, tehnoloģiju kompānijas un dizaineri arvien biežāk cenšas atbildēt uz jautājumu: kādi nākotnē izskatīsies modernu auto saloni? Zināms, ka pilnībā autonomus braucamlīdzekļus steidzas attīstīt kompānijas Google, Uber un pāris citas, un tas liek domāt, ka agri vai vēlu pienāks diena, kad braucējam vairs nebūs jātur savās rokās stūre, tā vietā varēs laiku baudīt dzīvojamā istabā uz riteņiem.

«Sēžoties pašbraucošā automobilī, cilvēku vēlmes, protams, mainīsies,» saka stratēģijas un inovāciju izpilddirektors Hākans Kostepens no Panasonic autosistēmu apakšvienības, kas ir viena no lielākajiem autoindustrijas detaļu piegādātājiem. «Viņi vēlēsies, lai šī privātā telpa kļūtu par viedu pārvietošanās līdzekli, kas piedāvā dažādu svarīgu informāciju un ļauj pieņemt lēmumus.»

Losandželosā strādājošā dizaina koledža ArtCenter, kuru uzskata par vienu no pasaulē vadošajām autodizaina skolām, nesen lūdza 14 talantīgus studentus piedāvāt savas koncepcijas auto interjeram, kurā braucējiem vairs nebūs jārūpējas par stūrēšanu. Vai šādā situācijā jāmaina sēdekļu konfigurācija, piemēram, ļaujot pasažieriem sēdēt ar seju citam pret citu? Kā vislabāk izmantot priekšējo paneli, kas vairs nebūs nepieciešams informācijai par auto vadīšanu?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu