Ierobežots milzu ugunsgrēks nelegālā atkritumu šķirotavā Jūrmalā • IR.lv

Ierobežots milzu ugunsgrēks nelegālā atkritumu šķirotavā Jūrmalā

5
Ugunsgrēka dūmi no Jūrmalas nelegālās atkritumu šķirotavas. Foto: Ieva Makare, LETA

Iespējams, uzņēmējus sauks pie kriminālatbildības 

Pēc vairāk nekā 12 stundu darba pirmdienas rītā plkst. 5.17 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki lokalizēja paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku Jūrmalā, kur 12 000 kvadrātmetru jeb 1,2 hektāru platībā dega plastmasas atkritumu krāvumi. Dega arī angārs desmit kvadrātmetru platībā.

Tomēr ugunsgrēks joprojām nav pilnībā likvidēts, tāpēc vairāk nekā 50 ugunsdzēsēji turpina darbu notikuma vietā, vēsta LETA. Pēc sākotnējās informācijas, ugunsgrēkā cilvēki nav cietuši.

VUGD pārstāve Inta Šaboha LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja, ka pirmdien vēl aizvien plastmasas atkritumi deg ar atklātu liesmu. Ugunsgrēka cēloņi pagaidām nav zināmi un to izmeklēs Valsts policija. Ugunsgrēka apdzēšanu apgrūtināja problēmas iegūt ūdeni dzēšanai.

Valsts vides dienesta (VVD) vadītāja Inga Koļegova LTV teica, ka šī bijusi nelegāla atkritumu uzglabāšanas vieta. Atkritumus teritorijā glabājusi SIA “Prima M”, taču uzņēmums neesot saņēmis nekādas nepieciešamās atļaujas. Tāpēc VVD bija ierosinājusi administratīvo lietvedību un uzdevusi līdz 24.jūlijam atbrīvot teritoriju no atkritumiem. Administratīvais akts gan ticis apstrīdēts, taču tiesa to atstājusi negrozītu. Patlaban nav skaidrs, cik ļoti šajā ugunsgrēkā ir cietusi vide.

Radio vēsta, ka atkritumu šķirotava nelegāli sākusi strādāt oktobrī. Vietējie iedzīvotāji jau iepriekš ziņoja, ka šķirotava smirdējusi. VVD lika šķirotavas īpašniekiem savest kārtībā teritoriju, tomēr uzņēmums dienesta prasību pārsūdzēja.

Izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēma svētdien plkst. 15.50 no aculieciniekiem, kuri pie Ventspils šosejas bija pamanījuši milzīgus melnu dūmu mutuļus. Atklājās, ka deg atkritumi.

Dzēšanas darbos vienlaikus iesaistījās aptuveni 50 ugunsdzēsēji glābēji, kuriem palīgā tika nosūtīti arī divi “Latvijas dzelzceļa” ugunsdzēsības vilcieni un divas Valsts meža dienesta ugunsdzēsības autocisternas, bet Nacionālo bruņoto spēku helikopters nodrošināja ugunsgrēka dzēšanu no gaisa.

“Pasažieru vilciens” uz laiku apturēja vilcienu kustību Tukuma līnijas posmā no Slokas līdz Ķemeriem. Vilcieni visās Tukuma līnijas stacijās kursēja ar iespējamu kavēšanos.

Jūrmalas ugunsgrēka apmērus var redzēt šajā video: https://www.facebook.com/syndicateframes/videos/359461041135331/

Komentāri (5)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu